31.5.15

Where is my mind?

City Wolf



H τεράστια επικοινωνιακή επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ…



Σχολιάζουν μανιωδώς το κάθε “λάθος” του ΣΥΡΙΖΑ.  
Δηλώνουν ότι δεν καταλαβαίνουν πως στηρίζει ακόμα ο κόσμος την κυβέρνηση.  “Παρανοϊκούς” τους ανεβάζουν, “τρελούς” τους κατεβάζουν.  
Κάθονται και αναλύουν τις κωλοτούμπες, πως άλλα έλεγε το πρωί και άλλα το βράδυ.  

 
Σύριζας Ολέ!

Ο πανικός όλων που δεν ψήφισαν και δεν συμφωνούν με την κυβέρνηση είναι εντυπωσιακός επειδή δεν καταλαβαίνουν ένα απλό πράγμα: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη κερδίσει τις επόμενες εκλογές…


Κόκκινες γραμμές και πράσινα άλογα…



Το συνταξιοδοτικό, το εργασιακό , οι ιδιωτικοποιήσεις  και  η μη επιβολή νέων φόρων, αποτελούν τις  βασικές γραμμές άμυνας που θέτει  η Κυβέρνηση στην διαπραγμάτευση με τους δανειστές, κάτι  σαν την γραμμή Μαζινό των Γάλλων ,  που τελικά αποδείχθηκε άχρηστη.  



Είναι αυτό που αποκαλεί «κόκκινες γραμμές», πίσω από τις οποίες δηλώνει ότι δεν προτίθεται να υποχωρήσει. 
Ας δούμε όμως πρώτα τι σημαίνει η διαπραγμάτευση για τους δανειστές και τι για την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ…


«Κόκκινη χούντα»…



Λέτε αυτοί οι… νεοσταλίνες που μας κυβερνούν να έχουν σχέδιο;
Το αποκάλυψε ο Κώστας Χρυσόγονος, επιστήμονας άνθρωπος ο οποίος έχει άποψη για το πώς θα μπορούσε να σωθεί η Ελλάδα.

Εγώ τα'κρυψα κάτω από τον σκύλο.


Είπε λοιπόν θέλοντας να υποστηρίξει ότι δεν μπορεί να υπάρξει ρήξη με τους δανειστές: «Σε ένα θεωρητικό και απευκταίο σενάριο στο οποίο δεν θα υπήρχε συμφωνία τότε μπορεί να προέκυπταν έκτακτες συνθήκες και οι αρχές που θα αναλάμβαναν εκτός κοινοβουλευτικού πλαισίου θα έπρεπε να συγκεντρώσουν ότι χρήματα υπάρχουν σε φυσική μορφή στα χέρια των Ελλήνων – περίπου 55 δισεκατομμύρια όπως είπε - προκειμένου να αποφευχθεί η κατάρρευση της χώρας»…

Ελα μωρέ, θα μάθουν κι αυτοί…



Ολο και πιο συχνά ακούω το «επιχείρημα» από φίλους που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ.
Οταν τους θέτεις ενώπιον αστοχιών, υπαναχωρήσεων ή και συμπεριφορών μη συμβατών, όχι μόνο με τη σοσιαλιστική ουτοπία, αλλά ακόμη και με τη δημοκρατία και την ευρωπαϊκή προοπτική, υπάρχει η απάντηση... Φλαμπουράρη. «Ε, καλά και τι έγινε; Θα μάθουν και αυτοί».



Στα 40 χρόνια που, δυστυχώς, ζω την ελληνική πολιτική παράνοια, φαίνεται ότι μας κυβερνούν «σκράπες» που δεν «μαθαίνουν», εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων.
Η χώρα φαίνεται ότι προσφέρεται ως... φροντιστήριο ηγετών…

Ένας απέραντος οίκος ανοχής…



Ψάξτε να βρείτε κάτι αξιόπιστο στην πολιτική και γενικότερα κάτι όρθιο. Τζάμπα κόπος… Μονάχα τα κλάματα «νηπίων και θηλαζόντων» είναι γνήσια και ανθρώπινα.




Πολιτική αξιοπιστία; Τι είναι αυτό;
Κοινωνική και ηθική συνείδηση; Από ποιο πλανήτη κατέβηκε κάποιος για να μιλάει για κάτι τέτοιο.
Ελληνική παιδεία και γλώσσα; Την έφαγε η… μαρμάγκα και το «δηθεναριό» της αποβλακωμένης από την εξαγορασμένη επιβίωση διανόησης.


Μα, την Παναρίτη;



Υπάρχουν κάποια δημοσιεύματα που αναφέρουν πως με την επιλογή Παναρίτη, για τη θέση της εκπροσώπου της χώρας στο ΔΝΤ, υπάρχει δυσφορία όχι μόνο στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ αλλά ακόμα και στο Μαξίμου.
Όπου Μαξίμου εννοούν τον πρωθυπουργό.




Αν ισχύει αυτό, η ερμηνεία είναι πως είτε δεν ρωτάνε (στην προκειμένη περίπτωση ο Βαρουφάκης) τον πρωθυπουργό για μια τόσο σημαντική πολιτική επιλογή, είτε τον ρωτάνε αλλά η άποψή του δεν λαμβάνεται υπ' όψη.
Και τα δύο, είναι εξίσου ανησυχητικά…