15.7.14

Wasting my time....

The White Stripes.



Πήγαμε ή όχι στη σελήνη;



Ένα από τα σημαντικότερα, και ίσως το σημαντικότερο, επίτευγμα της ανθρωπότητας, είναι πως πήγαμε στο φεγγάρι.
Πήγαμε όμως στα αλήθεια;
Οι αποδείξεις για το ότι δεν πήγαμε είναι πολλές.
Υπάρχει ολόκληρη βιβλιογραφία.
Μάλιστα, στο διαδίκτυο είναι ατέλειωτα τα σάϊτς, που ασχολούνται με το εν λόγω ζήτημα.




Και δεν μιλάμε για γραφικούς τύπους που μιλάνε με εξωγήινους και θαυμάζουν τον στοχαστή Λιακόπουλο.
Μιλάμε για επιστήμονες, τεχνικούς, ειδικούς και μη, που έχουν θέσει εν αμφιβόλω την όλη ιστορία της επίσκεψης του ανθρώπου στη σελήνη.
Τα επιχειρήματα είναι πολλά. Μερικά από αυτά είναι και τα εξής:

Ελληνικό δημόσιο… ολέ!



Και ξαφνικά, με αφορμή το περιστατικό με τον υπάλληλο του ΕΚΑΒ που ήταν κοπανιστός από την υπηρεσία του για πέντε ολόκληρα χρόνια, μάθανε οι πάντες, ειδικά τα τζιμάνια οι δημοσιογράφοι, ότι το δημόσιό μας νοσεί.
Και ότι η κατρακύλα δεν έχει τέλος.
Ανακαλύψαμε δηλαδή επιτέλους, και στην Ελλάδα, την … πυρίτιδα.
Διαβάζω μάλιστα δεξιά και αριστερά την έκπληξη κάποιων (αν όχι όλων) για όλα αυτά τα περίεργα.
Και αναρωτιέμαι: Μα τόσα χρόνια  δεν άκουσαν;
Δεν ξέρουν;




Δεν έτυχε να μάθουν από πουθενά για την απόλυτη ατιμωρησία που επικρατεί στο δημόσιό μας, με αποτέλεσμα οι ελάχιστοι φιλότιμοι να εργάζονται, και οι πολλοί να λουφάρουν, πάντα με τη στήριξη των από πάνω, και κυρίως των συνδικαλιστών;
Και εν πάση περιπτώσει, στη συγκεκριμένη περίπτωση το σύστημα «δούλεψε»… όπως δούλεψε.
Μπορεί να χρειάστηκαν άπειρες καταγγελίες και έρευνες, αλλά ο εν λόγω επιτήδειος «συνελήφθη» τελικά, και μάλιστα «τιμωρήθηκε» με … στέρηση μισθού δέκα (10) ημερών!
Κάτι είναι κι αυτό, όταν (απ όσα ακούω) υπάρχουν περιπτώσεις ακόμη και ένοπλης ληστείας, με δράστες δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι συνεχίζουν να υπηρετούν κανονικά στις θέσεις τους…

Ο χωρισμός Πετράν με Τζενάκι βάζει φωτιές στο τουρισμό μας!



Την απόφαση να δώσουνε τέρμα στην μέχρι στιγμή πλήρως απαθή στάση που είχαν επιλέξει να κρατήσουν, και να  προβούνε σε δυναμικές κινητοποιήσεις μέχρι τέλους ενάντια στον πρόσφατο χωρισμό του Πέτρου Κωστόπουλου με την Τζένη Μπαλατσινού, πήρανε το πρωί της Δευτέρας ύστερα από έκτακτη γενική συνέλευση του κλάδου τους, οι ιδιοκτήτες όλων των διάσημων νυχτερινών μπαρ της Μυκόνου.



Απεργία διαρκείας των μπαρ της Μυκόνου μέχρι τελικής δικαίωσης!
Οι ιδιοκτήτες των μαγαζιών διασκέδασης του πανέμορφου νησιού των Κυκλάδων, μετά από μία μαζική, έκτακτη, και πένθιμου -λόγω των δραματικών γεγονότων- χαρακτήρα, γενική συνέλευση του κλάδου τους η οποία πραγματοποιήθηκε μέσα σε γνωστό beach bar της Μυκόνου στο οποίο συνέρρευσε ακόμη και απλός κόσμος που απολαμβάνει τις διακοπές του στο νησί αλλά παράλληλα δεν ξεχνάει να εκφράζει συνεχώς την αλληλλεγγύη του στο δράμα που βιώνει τα τελευταία εικοσιτετράωρα το διάσημο ζευγάρι της ελληνικής showbiz, αποφάσισαν ομόφωνα την άμεση έναρξη απεργίας διαρκείας μέχρι το διάσημο ζευγάρι να ξανασκεφτεί ωριμότερα το ζήτημα και να τα ξαναβρεί.


Περί εθνικισμού…



Ο Εθνικισμός είναι η αναγκαστική συνύπαρξη με τα κατακάθια της πατρίδας σου. Αν δεν κάνω λάθος ο αφορισμός ανήκει στον Καρλ Κράους.
Ο εθνικισμός απέχει από τον πατριωτισμό όσο απέχουν τα στερεότυπα από τα βιώματα.
Ο εθνικισμός στηρίζεται σε ένα σύμπλεγμα στερεοτύπων.




Αν είσαι Ελληνας πρέπει να μισείς τους Τούρκους, να περιφρονείς τους Σκοπιανούς, να είσαι αντισημίτης και να πιστεύεις ότι η μετανάστευση είναι ένα διεθνές σχέδιο του τραπεζικού κεφαλαίου για να μολύνουν τη γνησιότητα των Ελλήνων με πακιστανικό αίμα.
Αν δεν τα πιστεύεις όλα αυτά, αν δεν πιστεύεις ότι οι Αμερικανοί υπάρχουν για να βομβαρδίζουν τον κοσμάκη και τη Σερβία, οι Γερμανοί για να δανείζουν, να καταχρεώνουν τον κόσμο και να ταπεινώνουν τη Βραζιλία στο ποδόσφαιρο –γιατί ναζί γεννήθηκαν ναζί θε να πεθάνουν– αν δεν είσαι βέβαιος ότι υπάρχει μια εβραιομασονική συνωμοσία που καταστρέφει την ωραιότερη και πλουσιότερη γλώσσα του κόσμου –λες και δεν φτάνει ο ηλίθιος συμπατριώτης σου που την κακοποιεί– τότε δεν δικαιούσαι να λες ότι ανήκεις στον σοφό αυτό λαό που επινόησε ακόμη και τον μουσακά, όπως λέει ο Πλάτων στην Πολιτεία του.


Η πολλή σπουδή τυφλώνει!



Φυσικά οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι τα νήπια είναι φορές πού τα καταφέρνουν περίφημα.
Στη μουσική για παράδειγμα, μας λέει ο Χέγκελ στην Αισθητική του, η οποία εκφράζει βαθιά και ολωσδιόλου απροσδιόριστα αισθήματα, σκιρτήματα της ψυχής που κατά κάποιο τρόπο είναι άυλα, κι όπου δε μπορούμε να αποδώσουμε κανένα περιεχόμενο, καμιά σκέψη, ο μουσικός δεν έχει ανάγκη μιαν εμπειρία τόσο μεγάλη όσο στις άλλες τέχνες.



Αυτός είναι ο λόγος πού το μουσικό τάλαντο εκδηλώνεται πρόωρα, ενώ το κεφάλι και η ψυχή παραμένουν ακόμα κενά, χωρίς πνευματική ή βιωματική εμπειρία· και έτσι όλοι έχουμε ακούσει για βιρτουόζους πού ο χαρακτήρας και το πνεύμα τους δε βρίσκονται στο ύψος της δεινότητάς τους.
Έχουμε παιδιά-θαύματα στη μουσική και στα μαθηματικά, στην ενόργανη γυμναστική ή στο τραγούδι, αλλά ποτέ στή σκέψη — δεν εμφανίστηκε ακόμα ό ανήλικος ζωγράφος, φιλόσοφος ή μυθιστοριογράφος….

Κανείς δεν ήξερε;



Έχω μια απορία:
Δεν ήξερε κανένας συνάδελφος ή διοικητικός του νοσοκομείου για τη συνήθεια στα φακελάκια, του μεγαλογιατρού Α.Τ. (ο νόμος περί προσωπικών δεδομένων μου απαγορεύει να δημοσιεύσω τα πλήρη στοιχεία του) που συνελήφθη επειδή τον κατάγγειλε εκβιαζόμενος ασθενής;
Δεν είχε ακούσει ποτέ κανένας τίποτα;



Δεν ήξερε κανένας συνάδελφος του εφοριακού που συνελήφθη με τη μίζα των 200 ευρώ (!!!), για την αδυναμία του να τα παίρνει;
Δεν πήρε κανένας χαμπάρι τους δεκατέσσερις γιατρούς –πρωταθλητές της συνταγογραφίας;
Δεν ξέρει κανένας για το όργιο διαφθοράς στις Πολεοδομίες;
Πρέπει να υπάρξουν καταγγελίες των εκβιαζόμενων πολιτών για ν’ αφήσει το ραχάτι του το Κράτος κι οι συνάδελφοί τους;