28.12.13

Life in the Foodchain....

Tonio K



Νέο εκλογικό σύστημα: Μια πρόταση έξω απ’ το κουτί…



Πόσες φορές δεν ακούσαμε και διαβάσαμε για τα κακά του υφιστάμενου εκλογικού συστήματος; Αλλά και των προηγούμενων;
Και πόσες φορές δεν ακούσαμε και διαβάσαμε για την ανάγκη ενός νέου που θα προωθεί τη διαφάνεια, το βάθεμα της δημοκρατίας αλλά (και κυρίως) την ποιότητα αυτής;
Και που ταυτόχρονα (αν και εδώ υπάρχουν ενστάσεις κυρίως από τους οπαδούς της απλής αναλογικής) θα συνεχίσει να πριμοδοτεί σε λογικά πλαίσια τη δυνατότητα σταθερών κυβερνήσεων;
Άπειρες φορές.
Αλλά σχεδόν ποτέ δεν ακούσαμε ούτε διαβάσαμε για ολοκληρωμένο σχέδιο.
Εκτός βέβαια από κάποιες διαρροές σχεδίων που έμειναν σχέδια.



Για να μην τα πολυλογώ, εγώ έχω μια ολοκληρωμένη πρόταση και είναι πλέον ώρα να επιχειρήσω να τη θέσω υπόψη όλων των ενδιαφερομένων: Κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, δημοσιογράφων και απλών πολιτών.
Όχι χωρίς δισταγμό, καθόσον έχω πλήρη συνείδηση της δικής μου μικρότητας και συνακόλουθα της απειροελάχιστης πιθανότητας να ληφθεί σοβαρά από τα λεγόμενα «υψηλά» κλιμάκια της ελληνικής πολιτικής ζωής, ωστόσο έχω εμπιστοσύνη στην ίδια την πρόταση, η οποία θεωρώ ότι σε τελική ανάλυση ΔΟΥΛΕΥΕΙ.
Να λοιπόν ποια είναι λοιπόν η πρόταση για την οποία μιλάω:

Και όμως…



Ζούμε σε δύσκολους αλλά συνάμα και ενδιαφέροντες καιρούς.
Κάθε μέρα που περνάει, σκάει κι από μια ακόμη «μπόμπα».
Οι αποκαλύψεις των σκανδάλων διαδέχονται η μία την άλλη, και όλα αυτά την ώρα που ήδη αρκετοί πρώην μεγαλόσχημοι κατοικοεδρεύουν στα κελιά του Κορυδαλλού και των Διαβατών.
Αποδεικνύοντας τελεσίδικα ότι τα χρόνια της επίπλαστης ευμάρειας, φτιάχτηκαν περιουσίες στο σβέρκο του λαού, την ώρα που  αυτός ζούσε το όνειρο, χειροκροτώντας και ψηφίζοντας τους «σωτήρες» με την κουτάλα στο χέρι, αρκούμενος στην λίγη χρυσόσκονη που έπεφτε από τις ράβδους χρυσού που άλλαζαν χέρια στα κυβερνητικά και άλλα γραφεία.



Ζούμε δηλαδή εποχές που ποτέ δεν ξαναζήσαμε στην μπανανία μας, με το σύνθημα «ατιμωρησία τέλος» να γίνεται επιτέλους πράξη.
Με αποτέλεσμα διάφοροι πρώην υπηρέτες του λαού να κεηλαδάνε, να μπαινοβγαίνουν στα ανακριτικά γραφεία, και άλλοι να ετοιμάζουν τα διαβατήριά τους για την μεγάλη φυγή.
Παρ’ όλα αυτά, κάποιοι επαγγελματίες γκρινιάρηδες δεν χορταίνουν, και ζητάνε συνεχώς αίμα, βρίζοντας παράλληλα τον … Σαμαρά!
Ξεχνώντας ότι επί δικής του πρωθυπουργίας μπαίνουν τα λαμόγια φυλακή, ή τουλάχιστον παραπέμπονται αρμοδίως.

Το ρίσκο της δραχμής.



Για όλους αυτούς που θέλουν να δουν δραχμές, νομίζοντας ότι τυπώνοντας δραχμές θα μας λυθεί το πρόβλημα, δεν έχουν πάρα να δουν παραδείγματα χωρών που έχουν δικό τους νόμισμα, αλλά δεν τους έχει βοηθήσει ούτε στο ελάχιστο.



Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας υποτίμησε το νόμισμά της κατά 44% πριν μερικές μέρες, έπειτα από μια υποτίμηση 32%
 τον περασμένο Φεβρουάριο.
Πολύ χοντρικά, με αυτές τις δυο υποτιμήσεις η αγοραστική δύναμη των κατοίκων της χώρας μέσα σε ένα χρόνο έχει υποστεί ανεπανόρθωτη μείωση.



Πόθεν Αίσχος…



Ενώ οι μέρες των Χριστουγέννων είθισται να ξυπνούν τα φιλανθρωπικά αισθήματα όλων των πολιτών με αρκετούς να θέλουν να εξαγνιστούν από την αδιαφορία του υπόλοιπου χρόνου, υπάρχουν κάποιοι, σπάνιοι πάντα ως εξαίρεση που πιστοποιούν με έργα τα λόγια τους.
Και πώς άλλωστε να μην το κάνουν, όταν αυτοί οι ελάχιστοι εκπροσωπούν με περισσή ακρίβεια τον μέσο Έλληνα!



Φτωχοί συνταξιούχοι με σαράβαλο Autobianchi που κάνουν διακοπές με τον κοινωνικό τουρισμό του Ε.Ο.Τ. στην Κουάλα Λουμπούρ, υπέρογκα και δίκαια εφάπαξ που προκύπτουν μετά από πάμπολλα χρόνια σκληρής εργασίας και εκπροσώπησης του εργαζόμενου, επενδύσεις σε μεγάλα funds βοηθώντας το «κακό» χρηματοπιστωτικό σύστημα, αγορές ακινήτων του εκατομμυρίου για να υπάρχει ένα σπιτάκι για τα γεράματα, μεταφορές καταθέσεων από ευρώ σε αγγλική λίρα και δολάριο για να προστατευτεί το «Κοινό μας Νόμισμα» που με τόσες θυσίες το αποκτήσαμε και πασχίζουμε να μην βγούμε από αυτό.

Τα όμορφα κορίτσια όμορφα καταστρέφονται…



Όσο κι αν ήξερα ότι ζουν ανάμεσά μας, ότι έτσι είναι η ζωή, σοκαρίστηκα βλέποντας το βίντεο με τίτλο 2 omorfa koritsia lene thn gnwmi tous.
Δύο δεκατετράχρονα κορίτσια που στην πραγματικότητα δεν είναι καθόλου όμορφα. Ούτε καν χαριτωμένα, όπως θα έπρεπε να είναι στην ηλικία τους.
Ούτε καν σέξι, όπως προσπαθούν να δείξουν ότι είναι.



Δύο καρναβάλια με ξασπρισμένο ροζ κραγιόν πασαλειμμένο και γύρω από τα χείλια τους, με μάτια πνιγμένα στο αϊλάινερ, με μαλλιά καμένα από τις αποτυχημένες βαφές και τα βάναυσα ισιώματα για να δείχνουν πρόκες.
Δυο καρικατούρες υποψηφίων πορνοστάρ -που φαίνεται πως έχουν διαλέξει και τα ονόματα με τα οποία θα καθιερωθούν στο χώρο- να μοιάζουν σα να κάνουν πρόβα λίγο πριν περάσουν απ' το κάστινγκ για συμμετοχή σε ταινία ακατάλληλη για ανηλίκους με ανήλικες πρωταγωνίστριες, μόνο για μερακλήδες.


Νέα δημοσκόπηση σοκ!




Στο 36,4% οι αναποφάσιστοι - ΣΥΡΙΖΑ: 14,5%, Άλλο κόμμα: 10,5%, ΝΔ: 7,3%, ΚΚΕ: 3,5% και όλοι οι άλλοι κάτω από το 3%



Ανατρεπτικά είναι τα συμπεράσματα δημοσκόπησης που εκπόνησε το Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και δημοσιεύεται στον τοπικό Τύπο.
Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά, καθώς στην πρόθεση ψήφου προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 14,5% και ακολουθεί η ΝΔ με μόλις 7,3%.
Τεράστιο είναι το ποσοστό των αναποφάσιστων.