14.10.15

Werewolf...

Michael Hurley
Αλέξης: Αχυράνθρωπος σε διατεταγμένη αποστολή;Τα τελευταία χρόνια ζούμε άκρως ενδιαφέρουσες καταστάσεις, σχεδόν πρωτοφανείς για μια χώρα που τις πρόσφατες  δεκαετίες ζούσε στον κόσμο της, σε καθεστώς εικονικής πραγματικότητας, ή μάλλον επίπλαστης ευμάρειας, ακούγοντας Τσαλίκη και λατρεύοντας την Μενεγάκη.

 
Η Ελλάς ευγνωμονούσα!

Τον τελευταίο όμως χρόνο ζούμε απίθανα  τρελές καταστάσεις, που αποδεικνύουν δυστυχώς την ανωριμότητα ενός παιδήλικα λαού, που ενώ αρέσκεται στο να πιστεύει ότι αποτελεί κάτι το ξεχωριστό, στην πραγματικότητα άγεται και φέρεται από δημαγωγούς του χειρίστου είδους, έχοντας καταντήσει ο περίγελος όλου του πολιτισμένου (και μη) κόσμου, εξαιτίας του πολιτικού παλιμπαιδισμού του…


Κι από φωνή… κορμάρα!Σύμφωνα με την πρόσφατη ειδησεογραφία, η νέα επενδυτική πρόταση του Υφυπουργού Εξωτερικών και αρμόδιου για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις κ. Μάρδα, θα είναι ίσως η πιο πρωτότυπη οικονομική ιδέα για τα περίφημα «ισοδύναμα».
Το ρεπορτάζ λέει πως, μετά τη αναζήτηση ενός νησιού που θα μετατραπεί σε «θερινό Νταβός», το παράλληλο σχέδιο του κ. Μάρδα —το σχέδιο με τον κωδικό «Shirley Bassey»— είναι να φέρει στην Ελλάδα «δέκα σπουδαίες και αναγνωρίσιμες φωνές». Πέρα από την Shirley Bassey, ο προσανατολισμός του σχεδίου αφορά την Emma Shapplin, τη Shakira, τη Madonna και τη Lady Gaga…

5.000 γενικοί γραμματείς και φαρισαίοι!Μέγα αμάρτημα η απληστία. Ενα από τα επτά θανάσιμα.
Με δαίμονά της τον Μαμμωνά, σύμφωνα με την εκκλησιαστική γεωγραφία αμαρτιών και δαιμονίων.
Την ψυχή του ας την κάνει ό,τι θέλει ο καθένας. Η πλεονεξία, όμως, είναι κατεξοχήν κοινωνικό αμάρτημα. Αντικοινωνικό δηλαδή.
Δεν διαπράττεται εν κενώ, αλλά μέσα στον κόσμο και εναντίον του.
Ο φιλοτομαριστής άπληστος αδιαφορεί αν η βουλιμία του ικανοποιείται (πάντοτε μερικώς και προσωρινά) εις βάρος των άλλων, των αδυνάμων ή των νομοταγών. Ισα ίσα, αυτό είναι η μισή του ηδονή.
Η απληστία, ωστόσο, όπως και οι λοιπές αμαρτίες, μπορεί να μετατραπεί σε δόκανο. Και να πιαστεί μέσα του ο ίδιος ο αμαρτωλός. Κυριολεκτικά αυτοσαγηνευόμενος…

Το Χόλυγουντ και η … Volkswagen!Το πρόσφατο σκάνδαλο της αυτοκινητιστικής υπερδύναμης Volkswagen τάραξε τα νερά της παγκόσμιας οικονομίας, και παράλληλα κίνησε το ενδιαφέρον του Χόλυγουντ, που κάτι τέτοια πιασάρικα θέματα δεν τα αφήνει…Ειδικά όταν  η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία αντιμετωπίζει πρόστιμα ύψους $18 δισεκατομμυρίων από την αμερικανική κυβέρνηση, ενώ οι μετοχές της έχουν κατρακυλήσει στο βάραθρο, με το μέλλον της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας να κλυδωνίζεται.
Ήδη ο ζάπλουτος CEO της Martin Winterkorn παραιτήθηκε ντροπιασμένος.
Έτσι, όπως κυκλοφορεί, ο Leonardo DiCaprio ετοιμάζει νέα ταινία με θέμα της το εν λόγω σκάνδαλο…

Η κατάρα του αναπόφευκτου οράματος…Μόλις την περασμένη εβδομάδα συνελήφθησαν ―κανονικά, από την Αστυνομία― οι ελεγκτές του υπουργείου Οικονομικών, επειδή έπιασαν σε ένα πανηγύρι αδήλωτη ταμειακή μηχανή. (Ενας από τους εξεγερθέντες μάλιστα φώναζε: «Είναι ντροπή να συμβαίνουν αυτά σε δημόσιο χώρο»...).
Το γεγονός μου θύμισε ανάλογα πρόσφατα συμβάντα στη Ρόδο, στους Γαργαλιάνους, στη Μύκονο και αλλού, όπου οι χιλιοτραγουδισμένες «τοπικές κοινωνίες» υπερασπίζονται το κεκτημένο στη φοροδιαφυγή, επιτιθέμενοι σε υπαλλήλους συνήθως του ΣΔΟΕ…