25.11.15

Το τέλος της πολιτικής;



Από αρχαιοτάτων χρόνων οι Έλληνες ήταν «πολιτικά ζώα». Η συμμετοχή στα κοινά ήταν το βασικό στοιχείο που καθόριζε τις διαφορές των Ελλήνων από τους βαρβάρους. Η ιδιώτευση στηλιτεύονταν.




Στη νεότερη ιστορία μας οι Έλληνες πάλι φημίζονταν και εξακολουθούν να φημίζονται  για την έντονη «πολιτικοποίησή» τους, με τον καθένα από εμάς, ανεξαρτήτως κατάρτισης, μόρφωσης, επαγγέλματος, κλπ,  να έχει άποψη για τα πολιτικά τεκταινόμενα, την οποία και εκφράζει όπου βρεθεί, σε παρέες, σε ταβέρνες, σε καφενεία, και τώρα τελευταία στο διαδίκτυο...

Γαλαζοαίματος οικολόγος, ή απλά βρωμύλος;



«Ντράπηκα… πραγματικά ντράπηκα…», δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Svenska Dagbladet, ο βασιλιάς της Σουηδίας Κάρολος XVI Γουσταύος!

 
Και βασιλιάς και ... τσάκαλος!

Ο λόγος της ανείπωτης ντροπής του; Το ότι έκανε μπάνιο σε μπανιέρα!
Βέβαια δεν είχε άλλη επιλογή, αφού ντους στο δωμάτιο του ξενοδοχείου που έμενε δεν υπήρχε, παρά μόνο μπανιέρα…

ΝΔ: το κόμμα των μεγάλων παρεξηγήσεων…



Ήταν το τέλος μιας σειράς παρεξηγήσεων που κράτησε πολλά χρόνια και που μπορεί υπό προϋποθέσεις να αποδειχτεί και λυτρωτικό για το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.



Σαν μια απαραίτητη άσκηση αυτογνωσίας για τα στελέχη και τους οπαδούς ενός κόμματος που η ζωή το έφερνε να διατηρεί πάντα ένα επίχρισμα σύγχρονου ευρωπαϊκού κόμματος χωρίς να το δικαιολογεί η πραγματικότητα εδώ και πολλά χρόνια. Τώρα, δεν μπορεί, όλοι κατάλαβαν ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός…


Ο Νότης σπάει την σιωπή του… για όλους και για όλα!



Μπορεί οι διάφοροι μίζεροι (μαζί κι εγώ) να διαμαρτυρόμαστε καθημερινά για το γεγονός ότι σε αυτή τη κρίσιμη καμπή της ιστορίας μας κυριαρχούν οι πολιτικάντηδες και οι τσαρλατάνοι, αλλά απέχει η πνευματική ελίτ… όμως δεν είναι έτσι.
Διότι μέσα στον γενικό ζόφο υπάρχουν φωνές που δεν διστάζουν να βροντοφωνάξουν για τα δίκια του λαού μας. Για να μας βοηθήσουν να αφυπνιστούμε.




Μία από αυτές τις φωνές προέρχεται από την καλλιτεχνική μας διανόηση, αυτή που συνήθως σιωπά (με εξαιρέσεις) και ανήκει στον τιτανοτεράστιο τραγουδιστή φιλόσοφο, τον θρυλικό Νότη! Τον άνθρωπο που δεν διστάζει να πει τα πράγματα με το όνομά τους, και να ξεμπροστιάσει το σαθρό σύστημα που μας έχει υποδουλώσει προ πολλού.
Έτσι, ο θυμόσοφος αυτός στοχαστής βρέθηκε χθες βράδυ στο στούντιο του «ΟΛΑ», και έσπασε την σιωπή του… άνοιξε την ψυχή του, μιλώντας εφ όλης της ύλης για όλους και για όλα!


Προσοχή στα ηλεκτρονικά τσιγάρα!



Πριν από μερικά χρόνια υπέκυψα και εγώ στην μόδα του ηλεκτρονικού τσιγάρου, και μάλιστα ξόδεψα ουκ ολίγα λεφτά αφού τότε ήταν πιο σπάνια και σαφώς πιο ακριβά, και έπρεπε να τα παραγγείλω από το εξωτερικό.
Για ένα δυο μήνες κόλλησα, αν και η νέα καπνιστική εμπειρία  δεν με ικανοποιούσε πλήρως…



Μια μέρα όμως το έκοψα μαχαίρι διότι κόντεψε να πεθάνω μέρα μεσημέρι. Ήταν το τρίτο  μοντέλο που είχα αγοράσει, και από εκείνα με την αμπούλα που εμπεριέχει συμπυκνωμένη νικοτίνη, και η οποία μάλλον  έσπασε πάνω στη «τζούρα», με αποτέλεσμα να εισπνεύσω με μια μόνο ρουφηξιά νικοτίνη που αντιστοιχούσε σε δυο περίπου πακέτα τσιγάρων!
Εν ολίγοις κόντεψα να λιποθυμήσω, παραπατούσα για πέντε λεπτά, και είδα μάλιστα τον Αλέξη… Αρχάγγελο στις πύλες του Παραδείσου (μαζί με τον Πάντζα)…

Τον Τσίπρα δεν θα τον ρίξουν. Θα πέσει...



Οι δανειστές "ψηφίζουν" Τσίπρα γιατί μόνο οι αριστεροί μπορούσαν να περάσουν τρία μνημόνια μαζί. Το τρίτο και τα "ρέστα" του δεύτερου και του πρώτου. Το καραγκιόζ-μπερντέ της αντιπολίτευσης δεν μπορεί και να θέλει. Ο Ρωμανός βολεύτηκε. Τα Εξάρχεια είναι στην Βουλή. Μένει ο λαός. Πως όμως θα τον ρίξει; Με τις 24ωρες της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ; 




Αλλά και αν δεν τον ρίξουν τον Τσίπρα, η σημερινή κυβέρνησή του είναι αδύνατον να τα βγάλει πέρα με το ψωμοτύρι της πρώτης φοράς αριστεράς ενός ΣΥΡΙΖΑ που παραπαίει ιδεολογικά και με τους ΑΝΕΛ που δεν ξέρουν όχι μόνο τι πιστεύουν αλλά και τι λένε.