13.12.18

Honey Bones...

Dope Lemon





Τι να μας πουν τα αμερικανάκια;


Στην Αμερική έχουν να λένε πως ο οποιοσδήποτε Αμερικανός πολίτης μπορεί αν θέλει να γίνει πρόεδρος της χώρας. Αρκεί βέβαια να είναι γεννημένος εκεί.
Κατά τα άλλα, ασχέτως καταγωγής, φυλής, φύλου, μόρφωσης, εμφάνισης, νοημοσύνης,  κλπ,  όντως ο οποιοσδήποτε μπορεί να γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ.





Στη θεωρία… διότι στην πράξη και εκεί λειτουργούν υπόγειοι μηχανισμοί, κυκλώματα, συμφέροντα, και όλα αυτά τα περίεργα συμπαρομαρτούντα που ανέκαθεν υπήρχαν στους χώρους των ελίτ, χώρια η τεράστια οικονομική επιφάνεια που χρειάζεται (βλ. χορηγούς, κ.ά.) κάποιος για να διεκδικήσει την προεδρία, και που σημαίνει ότι ελάχιστοι «χρισμένοι» εκλεκτοί μπορούν πράγματι να διοικήσουν την χώρα (και τον πλανήτη) μέσα από τον Λευκό Οίκο..


Η χώρα του ατελείωτου χαβαλέ…


Κατά σύμπτωση, λίγες ημέρες πριν από τα γνωστά επεισόδια της 6ης Δεκεμβρίου που ακολουθούν πλέον σταθερά τα επεισόδια της 17ης Νοεμβρίου, και θα έπρεπε να μπουν στο εορτολόγιο ως «σταθερές εορτές», κάηκε το Παρίσι από τα «κίτρινα γιλέκα». Κίνημα το οποίο κανένα πολιτικό κόμμα της Γαλλίας δεν υιοθετεί και φυσικά κανένα δεν τολμά να καπελώσει.





Τα «κίτρινα γιλέκα» μαζεύονταν και διαδήλωναν τακτικά κάθε Σαββατοκύριακο προκαλώντας επεισόδια στη γαλλική πρωτεύουσα. Αντιδρούσαν στην πολιτική λιτότητας και αυξημένων φόρων του Μακρόν. Αφορμή για τα επεισόδια στη Γαλλία στάθηκε η πρόθεση του προέδρου να αυξήσει τους φόρους στα πετρελαιοειδή. Τελικά ο Μακρόν υποχώρησε και ανέβαλε την αύξηση των φόρων…