1.8.14

Cristina the Astonishing...

Nick CaveΤο φρενοκομείο που λέγαμε…Λέγεται ότι ένα 10% περίπου του πληθυσμού της γης πάσχει από κάποια ψυχολογική διαταραχή, είτε το γνωρίζει είτε όχι.
Χωρίς να είμαι ειδικός, υποθέτω ότι  εξαιτίας  της οικονομικής κρίσης, το εν λόγω ποσοστό στην Ελλάδα μάλλον θα είναι αυξημένο.
Και αυτό φαίνεται εύκολα, αν κοιτάξουμε γύρω μας και παρατηρήσουμε συμπεριφορές, απόψεις, και κινήσεις των συνελλήνων μας.
Ιδιαίτερα των προβεβλημένων.
Οι περισσότεροι συμπεριφέρονται στη καλύτερη περίπτωση ως ματιαγμένοι…


Η αριστερή πλύση εγκεφάλου οδηγεί σε μεγαλύτερη φτώχεια...Ένα τζιν παντελόνι  σήμερα φτάνει στην υπεραγορά της γειτονιάς μας να πωλείται 10 Ευρώ, όσο μισό μεροκάματο της χαμηλότερης μηνιαίας αμοιβής.
Πριν το ’80 ένα ανάλογο ρούχο κόστιζε πολλά μεροκάματα.
Τότε όμως το ύφασμα το κατασκεύαζε η Πειραϊκή Πατραϊκή, το φερμουάρ κάποια βιοτεχνία στον Ταύρο και το έραβε κάποια άλλη στο Κερατσίνι.Το ελληνικό αντίστοιχο ρούχο κόστιζε βδομαδιάτικα ολόκληρα, ενώ αν ήταν εισαγόμενο γνωστής φίρμας, χρειαζόταν μέχρι και μήνες εργασίας.
Το σχέδιο τότε το αντέγραφε με το «μάτι» κάποιος βιοτέχνης από τη διεθνή έκθεση της Κολονίας, γιατί οι φωτογραφικές απαγορεύονταν (Είχα γνωρίσει παλιότερα Κάποιον που έκανε αυτή τη δουλειά...).

Ποτέ δεν είναι αργά για την Αργεντινή…
    Το 1824 η Αργεντινή εξέδωσε το πρώτη της ομόλογο, το οποίο είχε 46ετή διάρκεια.
Σε λιγότερο όμως από τέσσερα χρόνια, η χώρα χρεοκόπησε.
Οι διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές της κράτησαν τότε σχεδόν 30 χρόνια.
Από τότε μέχρι σήμερα η Αργεντινή χρεοκόπησε άλλες επτά φορές, με πιο πρόσφατη τη χρεοκοπία πριν από μερικές μέρες, όταν δεν μπόρεσε να αποπληρώσει μέρος των ομολόγων που είχαν εκδοθεί ως αποζημίωση στα θύματα της τελευταίας χρεοκοπίας του 2001.

Λύση Αργεντινής προτείνει ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του Σύριζα!Υποστηρικτής των λύσεων τύπου... Αργεντινής ακόμα και λίγο πριν την ανακοίνωση της νέας χρεοκοπίας της χώρας εμφανίστηκε, ούτε λίγο ούτε πολύ, ο υπεύθυνος του Τμήματος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μηλιός, σε συνέντευξή του στον ΒΗΜΑ FM προκαλώντας νέο πονοκέφαλο στην Κουμουνδούρου.
Την περίοδο που ο ΣΥΡΙΖΑ ξορκίζει την έννοια της χρεοκοπίας και έχει πραγματοποιήσει στροφή τονίζοντας τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας, ο κ. Μηλιός εμμέσως πλην σαφώς υποστήριξε τη λύση της χρεοκοπίας φέροντας ως πρότυπο την Ισλανδία αλλά και την Αργεντινή…


Οι υβριστές του διαδικτύου…Είμαστε πλέον σχεδόν στον Αύγουστο και δυστυχώς ή ευτυχώς υπάρχουν ακόμη πολιτικές ειδήσεις.
Αυτή η περίοδος όμως έχει μια ιδιαιτερότητα.
Διασπά τη μονοτονία της ολότητας του χρόνου.
Το καλοκαίρι έχει μια ξεχωριστή χάρη, όχι μόνο γιατί είναι το διάστημα της όποιας ξεκούρασης, αλλά και γιατί ο εξωτερικός κόσμος διασπάται σε φαινομενικά ασύνδετα πράγματα.


Η σιωπηρή στήριξη της Ε.Ε. στη Χαμάς.Γράφει μεταξύ άλλων η Jerusalem Post:

Την ώρα που ο αντισημιτισμός επεκτείνεται ανεξέλεγκτα στην Ευρώπη, κυρίως με πρόσχημα τις στρατιωτικές επιχειρήσεις των Ισραηλινών στη λωρίδα της Γάζας, στην Αμερική υπάρχει τεράστια υποστήριξη του Ισραήλ.Μια πρόσφατη παγκόσμια δημοσκόπηση (CNN/ ORC) αποκαλύπτει ότι η μεγάλη πλειοψηφία των Αμερικανών (57%) θεωρούν την στρατιωτική αντίδραση του Ισραήλ δικαιολογημένη….