24.10.12

Η αποψινή μας μουσική πρόταση

Σειρά του TopGunZ απόψε στο ρόλο του DJ, ο οποίος μας μελαγχολεί με τη μελωδική φωνή της Brenda Lee και την υπέροχη μουσική του Μάνου Χατζιδάκι.

Τι θα απογίνουμε χωρίς βαρβάρους;


Οι αρχαίοι Έλληνες έλεγαν πως «ουδέν κακόν αμιγές καλού».
Για αυτό λοιπόν κι εγώ, μέσα στη μαυρίλα και στο κακό που μας βρήκε, ψάχνω απεγνωσμένα να βρω κατιτίς το καλό…
Και νομίζω πως το βρήκα.
Σαν χθες θυμάμαι, πάνω από 70-80 μπουζουξίδικα, και music halls στην Θεσσαλονίκη. Χώρια τα διάφορα after clubs, τα ελληνάδικα, τα στριπτιζάδικα, και τα εκατοντάδες μπαράκια.


Το πιο ηλίθιο δικαστήριο;


Όπως σας ενημερώσαμε πρώτοι εδώ , στο άρθρο μας για την προχθεσινή καταδίκη των Ιταλών σεισμολόγων, πρόκειται για μια δικαστική απόφαση που δημιουργεί επικίνδυνα προηγούμενα για τις επιστήμες στην Ιταλία, και όχι μόνο.
Οι αντιδράσεις εναντίον της εν λόγω απόφασης είναι πλέον … παγκόσμιες, και από αυτές,  σταχυολογούμε μερικές…


Πρόσεχε ρε που κατουράς!


Η αφορμή για να θυμηθώ το παρακάτω (πολιτικά μη ορθό) ανέκδοτο, ήταν ένα άρθρο του Γιώργου Χαρβαλιά, που διάβασα στο σημερινό Antinews.
Στο άρθρο αυτό, ο Χαρβαλιάς στηλιτεύει την πρόσφατη πρόταση του υπουργείου Ανάπτυξης, να πουλάνε δηλαδή τα σούπερ μάρκετ ληγμένα προϊόντα σε καλές τιμές, προκειμένου να επωφελούνται οι μη προνομιούχοι, οι  άνεργοι, κλπ.
Η συγκεκριμένη πρόταση, του θύμισε, λέει, μια εμπειρία που είχε παλιά στην Ροδεσία, όπου υπήρχε ένα κρεοπωλείο με φρεσκότατα προϊόντα βιτρίνας για τους λευκούς, και από πίσω μια άθλια αποθήκη με σάπια κρέατα για τους μαύρους!
Ή κάπως έτσι.


Επετεύχθη συμφωνία για τα εργασιακά


Το πέρας των διαπραγματεύσεων και την ολοκλήρωση της συμφωνίας για το πακέτο και των εργασιακών με την Τρόικα ανακοίνωσε ο Υπουργός Οικονομικών, κος Στουρνάρας. Ήδη έχουνε ενημερωθεί το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Αριστερά για την υποχώρηση της Τρόικα στο θέμα και ακολουθεί το Eurogroup Working Group, όπως δήλωσε ο Υπουργός: «Το πακέτο έχει κλείσει. Παρασκευή και Δευτέρα ο Τσακλόγλου (ο πρόεδρος του ΣΟΕ) θα ενημερώσει το Eurogroup Working Group ότι το πακέτο έκλεισε.»

Καλώς μας ήρθε και το Codex Alimentarius?



Την επανεμφάνιση τους έχουν κάνει στο διαδίκτυο τα chain mails που αναφέρονται στον περιβόητο κώδικα Codex Alimentarius, ένα θέμα που δεν το εντάσεις και με ελαφριά την καρδιά στις θεωρίες συνομωσίας.

Στόχος ή ... στόκος;

Μια από τις κλασικές φυσιογνωμίες της ελληνικής ιδιόρρυθμης δημοσιογραφίας, είναι και ο Γιώργος Τράγκας.
Προσωπικά δηλώνω οπαδός της «δημοσιογραφικής» του σχολής.
Είμαι εθισμένος στο ιδιαίτερο στυλάκι του από την εποχή του «χωρίς αναισθητικό», που άνοιξε νέες πρωτοποριακές οδούς στην καινούργια δημοσιογραφική σκηνή της χώρας, που τότε εξελίσσονταν
ραγδαία.


Πρωτοφανής πρόκληση οι κανονισμοί του 2014 για τις ομάδες της F1


Ο Τεχνικός Διευθυντής της Lotus, James Allison, δήλωσε πως οι ομάδες αντιμετωπίζουν μια «άνευ προηγουμένου πρόκληση» αυτή τη στιγμή, λόγω των επερχόμενων αλλαγών στους τεχνικούς κανονισμούς το 2014.
Μαζί με το νέο τύπο κινητήρα που έρχεται το 2014, θα παρουσιασθεί και μια σειρά από τεχνικές αλλαγές που θα οδηγήσει σε μια νέα γενιά αυτοκινήτων. Με τους ισχύοντες κανονισμούς να παραμένουν σχετικά ίδιοι για την επόμενη σεζόν, ο Allison θεωρεί αυτήν τη χρονιά μοναδική, αφού οι ομάδες εργάζονται πρακτικά πάνω σε τρία αυτοκίνητα ταυτόχρονα.