4.10.13

Κάποιοι έχασαν τη μπάλα… και λένε αρλούμπες.



Σε απίστευτες καταγγελίες προχώρησε σήμερα ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης.
Υποστήριξε πώς οι διώξεις σε βάρος των βουλευτών της Χρυσής Αυγής υπαγορεύτηκαν από τις ΗΠΑ και την Κομισιόν, ενώ εμμέσως πλην σαφώς μίλησε για παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης, λέγοντας πώς «επιχειρήθηκε πολιτική διαχείριση σε δικαστικό πεδίο».
 



«Κύκλοι μέσα από την κυβέρνηση, μέσα από το Μαξίμου, πάγωσαν το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο γιατί πίστευαν ότι τη Χρυσή Αυγή δεν πρέπει να την πολώσεις, πρέπει να έχουμε διάδρομο ανοιχτό να ξαναφέρουμε τους ψηφοφόρους πίσω», υποστήριξε την Παρασκευή ο τέως υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, ο οποίος πρόσθεσε μάλιστα ότι «η κυβέρνηση βιάστηκε να αξιοποιήσει πολιτικά την υπόθεση της Χρυσής Αυγής».


Το κακό σπυρί που έσπασε, και η κατάντια της Αριστεράς.



Η εβδομάδα που πέρασε ήταν έντονη και γεμάτη από πολιτικά συμβάντα και εκπλήξεις.
Με μεγαλύτερη έκπληξη την γενναία κίνηση Σαμαρά να μπουζουριάσει επιτέλους την φαιδρή, πλην όμως επικίνδυνη, ηγεσία της Χρυσής Αυγής.
Του ίδιου Σαμαρά, που ένα χρόνο τώρα τον κατηγορούν τα διάφορα παπαγαλάκια ως ακροδεξιό, που δήθεν φλερτάρει με τους χρυσαυγίτες!
Τους τη βγήκε όμως από αριστερά…
Σπάζοντας το σπυρί που γιγαντώνονταν μέρα με την ημέρα…



Και πέρα από τις ευχάριστες εκπλήξεις, και με τον αρχικό κουρνιαχτό να έχει εν μέρει κατακάτσει, υπάρχουν πλέον αρκετά συμπεράσματα τα οποία αξίζουν αναφοράς.
Πρώτο, η πολιτική βούληση, η οποία δεν ήταν καθόλου εύκολη με δεδομένες τις συγκυρίες και τις ισορροπίες, να διωχτεί ποινικά η Χρυσή Αυγή.
Και αυτό από μόνο του δείχνει το μέγεθος του πολιτικού ανδρός που μας κυβερνά.
Και που συνεχώς αποδεικνύει πως δεν καταλαβαίνει τίποτα, και δεν μασάει.
Και πως αυτό που είναι να το κάνει θα το κάνει, ασχέτως αντιδράσεων, και συμφερόντων.

Πόσο λίγοι είναι τελικά…



Την αμηχανία του γύρω από τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών με τη Χρυσή Αυγή επιβεβαίωσε και χθες ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μέσω του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Νίκου Βούτση γνωστοποίησε ότι θα καταψηφίσει τη φωτογραφική για τη Χρυσή Αυγή τροπολογία για τη διακοπή της κρατικής χρηματοδότησης στα κόμματα των οποίων βουλευτές ή μέλη κατηγορούνται για κακουργηματικές πράξεις.



Κι ενώ ακόμα και η Χρυσή Αυγή εξέδωσε ανακοίνωση, υποστηρίζοντας ότι έχει ζητήσει πρώτη τη διακοπή της κρατικής χρηματοδότησης σε όλα τα κόμματα, ο κ. Βούτσης είπε χθες στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διαφωνεί κάθετα με την τροπολογία που έχει καταθέσει το υπουργείο Εσωτερικών.

Σφαλιάρα διαπραγμάτευσης.



Η Χρυσή Αυγή δυσφημίζεται από τον ίδιο τον εαυτό της.
Η κλωτσοπατινάδα έξω από το δικαστήριο, το αλητήριο ύφος, οι ύβρεις, το σαλταρισμένο βλέμμα συμβάλλουν στην αποσαφήνιση της εικόνας.
Αποσπάσματα από τηλεφωνικές συνομιλίες είναι περισσότερο από εύγλωττα, με διατυπώσεις όπως «δεν με νοιάζει που είσαι γυναίκα, θα έρθω σπίτι σου και θα σε πλακώσω».



Κακώς λοιπόν ορισμένοι εστιάζουν στο  μικρό και ασχολούνται με την απόφαση να αφεθούν ελεύθεροι οι τρεις βουλευτές έστω με περιοριστικούς όρους.
Κακώς γιατί ακόμη κι αν δεν τεκμηριώνεται από τη δικογραφία η συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, τεκμαίρεται από τα επεισόδια που δημιουργούν ότι πρόκειται για άτομα ακατάλληλα για θέση εξουσίας.

Μην τους κάνετε ήρωες…



Διαβάστε ιστορία! Ρωτήστε κάποιον που ξέρει, διάολε!
Μην τους κάνετε ήρωες!
Αν θέλετε οι μαχαιροβγάλτες να ξαναγυρίσουν στο 0,02% φέρτε τους, κάθε μέρα, μαζί με τα κατορθώματά τους στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων ΟΛΩΝ των σταθμών!
Αφήστε τους να εκτεθούν!



Οι ψηφοφόροι που τους έφεραν στη Βουλή, ούτε που διάβασαν ποτέ θέσεις και προγράμματα.
Κι όχι μόνο τώρα.
Ποτέ δεν διάβαζαν, από κανένα κόμμα.
Αλλά τώρα, έχουν τεράστια οργή και φόβο.
Είναι απελπισμένοι.
Τους εξουθενώσατε, εσείς, οι συμμορίες του τάχα μου κοινοβουλευτικού τόξου και ψηφίζουν όσους βλέπουν να συγκρούονται με τους διεφθαρμένους.
Δεν αντιλαμβάνονται ότι οι υμνητές του Χίτλερ είναι χειρότεροι, γιατί το σύστημα, με το να τους αποκλείει από την δημόσια έκθεση, τους προστατεύει!
Και με το να τους περιφέρει σιδηροδέσμιους, τους ηρωοποιεί!
Είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΛΑΘΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ!



Τίτλοι τέλους για την Χρυσή Αυγή;



Δεν θα εμπλακώ στις κόντρες για τη «σωστή» ή όχι απόφαση του ανακριτή και εισαγγελέα που άλλους προφυλάκισαν και άλλους άφησαν ελεύθερους μέχρι τη δίκη που αναμένεται.
Διότι αν έχουμε τη σταθερή άποψη ότι η Δικαιοσύνη δεν είναι εξάρτημα του Κράτους, ότι σε οποιοδήποτε στάδιο της διαδικασίας δεν πρέπει να αποφασίζει ανάλογα με το δικό μας θυμικό, τότε πρέπει να αφήσουμε κατά μέρος σχιζοειδείς καταστάσεις, όπου αν κάποια απόφαση μας αρέσει κραυγάζουμε «ωσαννά» και αν κάποια μας δυσαρεστεί ρίχνουμε το «ανάθεμα».




Δεν θα ασχοληθώ ούτε με την καθαρά πολιτική πλευρά του θέματος, διότι ευτυχώς έως χθες τα κόμματα (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ), στάθηκαν αλληλέγγυα με την προσπάθεια που γίνεται από την πλευρά της Δικαιοσύνης.
Να σημειώσουμε ότι Τσίπρας και Σκουρλέτης ήταν πολύ προσεκτικοί χθες στις δηλώσεις τους για τις μη προφυλακίσεις. (Μοναδική εξαίρεση ο γιαλαντζί Γαλάτης Παπαδημούλης που αναρωτήθηκε γιατί «όλο αυτό το σόου με τις χειροπέδες, αφού τελικά δεν προφυλακίστηκαν»;
Υποθέτω ότι κάποιοι θα του θύμισαν πως χειροπέδες χρησιμοποιούν παντού στον κόσμο μόνο αστυνομικοί και την προφυλάκιση ή μη την αποφασίζουν μόνο δικαστές, σύμφωνα με την κρίση τους.)

Δρυός πεσούσης…



Το πρώτο ράπισμα σε ό,τι χειρότερο είχε να παρουσιάσει η πολιτική ζωή της χώρας, δόθηκε στη Χρυσή Αυγή, έστω και καθυστερημένα. 
Το φίδι όμως θα ξαναγεννήσει το αυγό του, παρά  τη στυγερή δολοφονία του Π. Φύσσα!



Οι πιο αισιόδοξοι εκτιμούν, ότι μετά από όσα θλιβερά συνέβησαν, ο κύριος κορμός των 441.018 ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής, ψάχνει ήδη νέο πολιτικό «μαγαζί».
Η προσέγγιση αυτή πηγάζει από το ακόλουθο σκεπτικό: Ουδείς μπορεί να πιστέψει ότι αίφνης το 2012, μισό περίπου εκατομμύριο Έλληνες ασπάστηκαν τις αρχές του μίσους και ό,τι άλλο κηρύσσει ο νεοναζισμός.