3.12.14

Play it Safe...

Iggy Pop



Όσιοι και … αντάρτες!



Η χώρα μπορεί να ζει καταστάσεις θρίλερ όσον αφορά στο μέλλον της, κάποιοι όμως συνεχίζουν να κυνηγάνε την ουρά τους, σαν να μη πέρασε ούτε μια μέρα από την παλιά καλή εποχή των παχέων αγελάδων.
Τότε που δέναμε τα σκυλιά με λουκάνικα πρασάτα, και οι μαϊμού επιδοτήσεις και τα πακέτα Ντελόρ  έπεφταν βροχή.



Αναφέρομαι στους συνδικαλιστές μας, και πιο συγκεκριμένα σε αυτούς που σε άλλο άρθρο είχαμε χαρακτηρίσει ως τους «Φωτόπουλους των αεροδρομίων».
Οι οποίοι ζήλεψαν την όψιμη ευλάβεια του Αλέξη, ο οποίος δεν έχει αφήσει προκαθήμενο εκκλησίας που να μην έχει επισκεφτεί γονυπετής, και αποφάσισαν να κάνουν κι αυτοί το ίδιο.
Ελπίζοντας πως ότι δεν πέτυχαν με τους σκληρούς αγώνες και τις κινητοποιήσεις τους, θα το πετύχουν με την ευλογία του Θεού!...

Αν ήταν παιδί μου…



Μια απεργία πείνας και τα αιτήματά της προσεγγίζονται και αντιμετωπίζονται με τρεις τρόπους και μέσα από τρεις δρόμους.
Ας προσπαθήσουμε να τους δούμε έναν-έναν.




1. Ο νομικός. Δεν είναι ο καταλληλότερος. Όσοι -και από τις δύο πλευρές- επικαλούνται τους νόμους και τη νομιμότητα οδηγούν συνειδητά την υπόθεση σε αδιέξοδο. Και αυτό είναι που πρέπει να αποφευχθεί.
Για παράδειγμα, ο Νίκος Ρωμανός και οι άλλοι που προστέθηκαν, αλλά και οι πολλοί υποστηρικτές τους, λένε ότι η χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών είναι «νόμιμο δικαίωμα».
Αυτή η άποψη στηρίζεται στη μισή αλήθεια…


Εμπόριο ευαισθησίας από τον «φιλεύσπλαχνο» ΣΥΡΙΖΑ!



Σήμερα απορρίφθηκε για τυπικούς λόγους η αίτηση του Ν. Ρωμανού να παίρνει εκπαιδευτικές άδειες.
Συγκεκριμένα, το δικαστικό συμβούλιο απέρριψε την αίτηση καθώς σύμφωνα με δικαστικές πηγές, δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος και για τον λόγο αυτόν το συμβούλιο δεν μπήκε στην ουσία του θέματος.



Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο νόμος προϋποθέτει για τις περιπτώσεις των υποδίκων, σύμφωνα με το άρθρο 50 του σωφρονιστικού κώδικα, τη σύμφωνη γνώμη του οργάνου που διέταξε την κράτηση, που στην περίπτωσή του, είναι ο ειδικός εφέτης- ανακριτής, του οποίου η εισήγηση για το θέμα ήταν αρνητική.
Ο ειδικός εφέτης- ανακριτής δεν συναίνεσε στο αίτημα του Νίκου Ρωμανού και έκρινε ότι η παραμονή του στη φυλακή είναι απαραίτητη μέχρις ότου εκδικαστούν οι εκκρεμείς υποθέσεις εις βάρος του, καθώς έχει τρία εντάλματα για τα οποία κρατείται…

Κάποιες σκέψεις για το θέμα Ρωμανού…



Πολλά διαβάσαμε για τον απεργό πείνας κ. Ρωμανό.
Αφορμής δοθείσης των απόψεων της εγκληματολόγου κα Τσουκαλά, καταθέτω τις απόψεις μου (αν και δεν είμαι εγκληματολόγος αλλά ένας κοινός άνθρωπος)...




Η  εγκληματολόγος Αναστασία Τσουκαλά ανέφερε:
«Ο Νίκος (Ρωμανός) έχει διαύγεια, χιούμορ ευστροφία. Θα ήθελα να τον είχα φοιτητή.
Οι καθυστερήσεις Αθανασίου είναι μια επίδειξη δύναμης και εκδηλώθηκαν μετά το ρεύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης από μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης και όταν τελικά οι απεργοί πείνας έλαβαν και πολιτική υποστήριξη.
Η καθυστέρηση θέτει σε κίνδυνο την υγεία των απεργών.
Απαξιώνει την ανθρώπινη ζωή και την αξιοπρέπεια…


Το Λονδίνο και η μετά ΣΥΡIΖΑ εποχή...



Εδώ και πολύ καιρό, από την αρχή σχεδόν αυτής της κρίσης χρεοκοπίας, η άποψη της στήλης είναι πως ακολουθούμε λάθος πορεία.
Δυστυχώς τα στοιχεία το επιβεβαιώνουν.
Η Ελλάδα παραμένει η χώρα με την υψηλότερη ανεργία στην Ευρωζώνη, οι εξαγωγές βολοδέρνουν στα προ χρεοκοπίας επίπεδα, παρά τη μείωση των μισθών και η κομματοκρατία δεν έχει αξιολογήσει ή απομακρύνει κανένα πελάτη από το δημόσιο.



Η κυβέρνηση προσπαθεί τώρα να έλθει σε συμφωνία με την Τρόικα αποδεχόμενη να προχωρήσει σε περικοπές συντάξεων, αύξηση των ορίων και αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο...

 

Σοσιαλκρατιστές…



"Η ανάγκη εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας είναι άμεση και επιτακτική ούτως ή άλλως … Γιατί αυτή τη στιγμή συντελούνται στην παγκόσμια οικονομία αλλαγές όπως η νέα τεχνολογική επανάσταση, η εμφάνιση στο προσκήνιο των χωρών της βάσης του Ειρηνικού Ωκεανού και ο νέος διεθνής καταμερισμός της εργασίας.




Άρα το θέμα της ανάπτυξης της οικονομίας μας και της γεφύρωσης του κενού που μας χωρίζει από τους ανταγωνιστές μας είναι εθνική προτεραιότητα … Είναι κάτι που πρέπει να γίνει οπωσδήποτε αν δεν θέλουμε να εκφυλιστούμε σε μία περιθωριακή και υπανάπτυκτη χώρα …
Αν φθάσουμε έγκαιρα στο τέρμα, τότε μαζί με τους άλλους εταίρους μας θα συμμετάσχουμε σε μία διαδικασία που, παρά το βραχυπρόθεσμο κόστος της, έχει σημαντικά οφέλη για διανομή στους κερδισμένους...
       

Συμβαίνουν και εις την Εσπερίαν…




Εδώ και σχεδόν ένα μήνα, όπως γράψαμε ήδη δυο τρεις φορές, το μεγαλύτερο πρόβλημα που απασχολεί κάποιους δήθεν, και  θέσει «προνομιούχους», που αρέσκονται ως (και καλά) «διακεκριμένοι» που είναι, να παρακάμπτουν τις ουρές ελέγχων ασφαλείας στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, είναι η κατάργηση αυτού του «δικαιώματος».
Που αποκατέστησε την ίση μεταχείριση, και την ισονομία…



Έτσι, οι υπεύθυνοι του αεροδρομίου αλλά και η διοίκηση της ΥΠΑ έχουν πήξει στις επώνυμες και ανώνυμες αναφορές, όλων αυτών που είχαν μάθει να φτάνουν στο αεροδρόμιο 5 λεπτά πριν το κλείσιμο της πτήσης, ποντάροντας στο ότι δεν θα περιμένουν στις ουρές όπως οι υπόλοιποι χαχόληδες, επειδή διέθεταν μια από τις δεκάδες (πολλές φορές μαϊμού) χρυσές κάρτες αεροπορικών εταιριών...