24.5.18

Coming...

Jimmy Somerville





Ο γιος του ιερέα…


Ο 20χρονος τραμπούκος που καταδικάστηκε για την δολοφονική επίθεση κατά του Μπουτάρη αποδείχτηκε ότι είναι τέκνο του εκπροσώπου της χριστιανικής αγάπης. Και η απολογία του στο δικαστήριο ήταν κάτι που δεν ξέρεις αν πρέπει να γελάς ή να κλαις.




Γιος ιερέα ο ένας εκ των κατηγορούμενων που επιτέθηκαν στον Γιάννη Μπουτάρη. «Ο γιος του ιερέα», θα μπορούσε άνετα να είναι τίτλος βιβλίου.
Οτι η ζωή γράφει τα καλύτερα μυθιστορήματα, από κάτι τέτοια επιβεβαιώνεται. Ο γιος του ιερέα, πρωταγωνιστής μιας φασιστικής επίθεσης. Το τέκνο του εκπροσώπου της χριστιανικής αγάπης, καταλήγει να γίνεται εκπρόσωπος του μίσους και της ωμής βίας. Ναι, είναι μια ιστορία ζωής που έχει τα φόντα να γίνει μυθιστόρημα. Αλλά μη μας φαίνεται περίεργο, ο κόσμος είναι γεμάτος από τέτοιες ιστορίες…


Μια συνηθισμένη μέρα ενός άνθους στον παράδεισο…


Απ’ όλα τα μπουμπούκια που συνελήφθησαν και δικάστηκαν για τα επεισόδια κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης, η περίπτωση του 34χρονου «ομογενή» από τη Γεωργία είναι η πιο ενδεικτική του που βρίσκεται η χώρα εδώ και μερικές δεκαετίες, αλλά και για το προς τα πού πάει.





Μιλάμε για μια περίπτωση υπανθρώπου, για ένα σίχαμα δηλαδή, που ζει και κυκλοφορεί ανάμεσά μας.
Μια από τις δεκάδες χιλιάδες περιπτώσεις «ομογενών» από την Γεωργία, την Τσετσενία, το Καζακστάν, και αλλού, οι οποίοι είδαν φως και μπήκαν στη χώρα κατορθώνοντας να ζήσουν το όνειρο, με την συνδρομή και την στήριξη του ελληνικού κράτους. Το τι σχέση έχουν όλα αυτά τα κακοποιά στοιχεία με την ομογένεια, θεός και ψυχή τους…