14.3.19

O πυρομανής που το παίζει… «πυροσβέστης»!


 Ο Τσίπρας ανακάλυψε το «νέο μεγάλο δίλημμα» της εκλογικής μάχης – για το Ευρωκοινοβούλιο:
·       --Από δω, το «προοδευτικό μέτωπο», που θα ανακόψει την «άνοδο της ακροδεξιάς και την κυριαρχία του νεοφιλελευθερισμού» στην Ευρώπη.
·       --Κι απέναντι… η «ακροδεξιά και ο νεοφιλελευθερισμός» (δηλαδή η ΝΔ) κι όσοι παίζουν τον παιγνίδι του (δηλαδή το ΚΙΝΑΛ).
Βέβαια το ίδιο το «κάλεσμα» αποκαλύπτει, πριν απ’ όλα, ηττοπάθεια! Ομολογεί ότι οι αντίπαλοί του βρίσκονται σε άνοδο! Που ο ίδιος και το κόμμα του προσπαθούν – υποτίθεται - να ανακόψουν!
Πριν πέντε χρόνια – την άνοιξη του 2014 – ο Τσίπρας είχε τεθεί επικεφαλής ενός «πανευρωπαϊκού μετώπου» της Αριστεράς για να «αλλάξουν» την Ευρώπη.
Τώρα πάνε αυτά…




Δεν είναι πια οι αριστεροί που «θέλουν να αλλάξουν την Ευρώπη». Είναι οι αντίπαλοί τους που ανεβαίνουν συνεχώς και οι αριστεροί πασχίζουν να τους σταματήσουν (υποτίθεται).
Το σημαντικότερο: Πολλοί από τους Ευρωπαίους (αριστερούς) «συμμάχους» του, ακούνε Τσίπρα πλέον και βγάζουν… φλύκταινες!
Ο Γάλλος Αριστερός ηγέτης Ζαν-Λυκ Μελανσόν θεωρεί τον Τσίπρα (κατά λέξη) «μια από τις ελεεινές φιγούρες της Ευρωπαϊκής Πολιτικής ζωής»!
Ενώ ο Πάμπλο Ιγγλέσιας, ο ηγέτης του επίσης αριστερού κόμματος «Ποντέμος» της Ισπανίας, δεν θέλει ούτε να βλέπει τον Τσίπρα! Και κατέβασε και τη φωτογραφία του από τον ιστότοπο των «Ποντέμος»...


Φταίει τελικά η Boeing;


Τα πρόσφατα θανατηφόρα δυστυχήματα με αεροσκάφη 737 MAX 8 της Boeing, φέρνουν την εταιρία σε μια επικίνδυνη περιδίνηση.
Πρόκειται δηλαδή για μια κατάσταση game changer στον ήδη σούπερ ανταγωνιστικό κόσμο της αεροπορικής βιομηχανίας, όπου οι ελάχιστοι ισχυροί παίκτες που μοιράζονται την παγκόσμια πίτα, «σκοτώνονται» μεταξύ τους για … παραγγελίες.





Συνεπώς, όλος ο αρνητικός θόρυβος για την Boeing αποτελεί βρόγχο για την ίδια, και βούτυρο στο ψωμί των ανταγωνιστών της.
Φταίει όμως η συγκεκριμένη κατασκευάστρια εταιρία, ή όλα αυτά που ακούμε είναι προπαγάνδα των ανταγωνιστών της;