21.9.17

Ενα πανάκριβο εισιτήριο για το Μαξίμου…Την 20ή Σεπτεμβρίου 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε την τρίτη εκλογική αναμέτρηση σε διάστημα οκτώ μηνών. Η νίκη του Σεπτεμβρίου δεν θα ήταν εφικτή αν δεν είχε προηγηθεί η αχρείαστη, όπως αποδείχθηκε, και εθνικά επιζήμια αναμέτρηση του δημοψηφίσματος. Αν ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρούσε να συνθηκολογήσει με τους δανειστές χωρίς δημοψήφισμα, θα έχανε τη δεδηλωμένη από τους δραχμιστές του ΣΥΡΙΖΑ και η ιστορία θα γραφόταν αλλιώς. Ομως η διενέργεια του δημοψηφίσματος προκάλεσε μια κρίσιμη, εκβιαστική και χαοτική κατάσταση στη χώρα.
Μεγάλη αναταραχή, θαυμάσια κατάσταση; Θαυμάσια για ποιους;
Φανταστείτε έναν λαθρεπιβάτη σε κρουαζιερόπλοιο. Διαπραγματεύεται με τον καπετάνιο τι πρόστιμο θα πληρώσει για να παραμείνει στο πλοίο και ζητά από τους συγγενείς του να στείλουν έμβασμα. Αλλά στην κορύφωση της διαπραγμάτευσης πηδά εκβιαστικά στη θάλασσα· δεν ξέρει να κολυμπά. Η διαπραγμάτευση καταλήγει αμέσως σε συμφωνία. Οι συγγενείς στην Αθήνα πληρώνουν ένα πολύ υψηλό πρόστιμο, ο καπετάνιος ηρεμεί και ο λαθρεπιβάτης εξασφαλίζει δωρεάν κρουαζιέρα Α’ θέσης…


Μυστικός πράκτωρ Κουρουμπλής 0700 (τόνοι μαζούτ)…Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής όπως και η κυβέρνηση έχουν όλα τα δίκια του κόσμου. Αν στην διαπραγμάτευση η κυβέρνηση βρέθηκε μπροστά στην αναπάντεχη δυσκολία ότι πρέπει να την κάνει με άλλους, στο ναυάγιο ο Παναγιώτης Κουρουμπλής είχε να αντιμετωπίσει το φαινόμενο του τόπου και της νύχτας.
Αν το ναυάγιο είχε γίνει ανάμεσα στις 09.30 και 11.00 το πρωί ώστε οι αργοπορημένοι να έχουν έρθει και οι κοπανατζήδες να μην έχουν φύγει η αντιμετώπιση της κρίσης θα ήταν διαφορετική...


Καρέτα Καρέτα εναντίον… Survival!Τις τελευταίες εβδομάδες καταγγέλλεται ότι βαρέως τύπου σκαπτικά μηχανήματα ισοπέδωσαν την παραλία μέχρι το σημείο που σκάει το κύμα, ενώ βάρβαρες παρεμβάσεις έγιναν και στη δασική έκταση με σκοπό να δημιουργηθεί η υποδομή για τα γυρίσματα του νέου και πολυδιαφημισμένου τηλεοπτικού σόου.
Ολα στο όνομα της τηλεθέασης του αμφιλεγόμενου από άποψη αισθητικής ριάλιτι παιχνιδιού «Survival secret» του καναλιού Epsilon και της δήθεν διαφήμισης της Ηλείας.
Και όλα αυτά σε προστατευόμενη περιοχή. Σύμφωνα με την Ειδική Γραμματεία Υδάτων του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η περιοχή της Κουρούτας αποτελεί χώρο ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας καρέτα καρέτα. Η ακτή εντάσσεται στο υδατικό διαμέρισμα βόρειας Πελοποννήσου (GR02), στη λεκάνη απορροής Πείρου – Βέργα – Πηνειού (GR28) και στο παράκτιο υδατικό σύστημα Ακτές Πελοποννήσου στον Δίαυλο Ζακύνθου (GR0228C0009N), του οποίου η οικολογική κατάσταση –όπως σημειώνεται– έχει χαρακτηριστεί υψηλή, με βάση τα αποτελέσματα της ταξινόμησης που πραγματοποιήθηκε στο σχετικό σχέδιο διαχείρισης (αρ. οικ. 391/21.04.2013 Υ.Α. (ΦΕΚ Β΄ 1004)…Κερδάμε και στους πλειστηριασμούς ακινήτων…Ένα κλικ από τον υπολογιστή θα είναι αρκετό για να γίνει, ενδεχομένως από το προσεχή Νοέμβριο, ο πλειστηριασμός ενός ακινήτου καθώς τότε αναμένεται να ξεκινήσουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί.

Το μέτρο που αποτελεί και μνημονική υποχρέωση αλλάζει τα δεδομένα καθώς αυξάνει τις ημέρες της εβδομάδας κατά τις οποίες μπορούν να γίνουν πλειστηριασμοί από μια σε τρεις, παρέχει τη δυνατότητα συμμετοχής σε αυτούς ακόμα και ενδιαφερομένων από το εξωτερικό ενώ αντί να πηγαίνει ο συμβολαιογράφος στο Ειρηνοδικείο, η όλη διαδικασία θα γίνεται ηλεκτρονικά με ένα τρόπο αδιάβλητο από το γραφείο του…

Χα χα χα… μάλλον συριζαία θα’ναι…Επειδή στην εποχή της πληροφορίας τίποτε απ' όσα μαθαίνουμε δεν πρέπει να μας εκπλήσσει, οι αρχές του Κολοράντο διεξάγουν επίσημη έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη μιας γυναίκας η οποία φέρεται να αφοδεύει κατ' εξακολούθηση έξω από το σπίτι οικογένειας την ώρα που κάνει τζόκινγκ.
Η παράξενη συνήθεια της «Μad Pooper» όπως την έχουν βαφτίσει τα μίντια, κάνει το γύρο των αμερικανικών ταμπλόιντς, ενώ έχει αναδημοσιευτεί σε διεθνή ΜΜΕ όπως το BBC, η Washington Post και το CBS...