21.9.17

Μυστικός πράκτωρ Κουρουμπλής 0700 (τόνοι μαζούτ)…



Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής όπως και η κυβέρνηση έχουν όλα τα δίκια του κόσμου. Αν στην διαπραγμάτευση η κυβέρνηση βρέθηκε μπροστά στην αναπάντεχη δυσκολία ότι πρέπει να την κάνει με άλλους, στο ναυάγιο ο Παναγιώτης Κουρουμπλής είχε να αντιμετωπίσει το φαινόμενο του τόπου και της νύχτας.




Αν το ναυάγιο είχε γίνει ανάμεσα στις 09.30 και 11.00 το πρωί ώστε οι αργοπορημένοι να έχουν έρθει και οι κοπανατζήδες να μην έχουν φύγει η αντιμετώπιση της κρίσης θα ήταν διαφορετική...



Το ναυάγιο όμως δεν έδειξε την κατανόηση. Πήγε και έγινε στις τρεις το πρωί. Και ο υπουργός είχε δικαίωμα να το επικαλεστεί. «Ήμασταν εξαιρετικά άτυχοι γιατί το πλοίο βούλιαξε νύχτα και μετέφερε μαζούτ. Το πλοίο βούλιαξε στις 3 τα ξημερώματα». Τρεις τα ξημερώματα έξω από την Ψυτάλλεια και οι πιο σκληροί ναυτικοί λυγάνε. Για αυτά τα καταραμένα στενά γράφτηκαν οι στίχοι του  Νίκου Καββαδία «Οι Κούληδες με τη βαριά ωχροκίτρινη μορφή βαστάν σκυφτοί τα γόνατα κοιτώντας πάντα κάτου, κι οι Αράπηδες σιγοκουνάν το σώμα ρυθμικά, κατάρες μουρμουρίζοντας ενάντια του θανάτου». Είναι η ώρα που ο Πειραιάς αχνοφαίνεται στα 500 μέτρα και ο νους παίζει παράξενα παιχνίδια. Κάνοντας κάποιους να νομίζουν ότι επειδή μπήκαν σε ένα υπουργείο γίνανε και υπουργοί και άλλους να νομίζουν ότι επειδή γίνανε πρωθυπουργοί απόκτησαν το χάρισμα του λόγου.
Οι παρομοιώσεις δεν ήταν ποτέ το δυνατό χαρτί του Αλέξη Τσίπρα. Η παρομοίωση της Ελλάδας με έναν ασθενή που του εφαρμόζεται ένα κοκτέιλ θεραπειών στον Alpha παρέπεμπε στην εποχή της δικτατορίας και του γύψου του Γιώργου Παπαδόπουλου. Το να παρομοιάσει όμως τα δύο χρόνια της κυβέρνησης του με ένα αγώνα κολύμβησης όπως χθες έκανε ο Αλέξης Τσίπρα ήταν σαδιστικό. Να είσαι ο Κουρουμπλής και να ακούς τον Τσίπρα να λέει «Είμαστε ακόμη στο νερό και κολυμπάμε, αλλά το κεφάλι μας είναι έξω. Παίρνουμε ανάσες και βλέπουμε καθαρά τη στεριά» δεν μπορεί παρά να σκεφτείς ότι το κάνει επίτηδες. Πράγματι ο Τσίπρας μπορεί να το έκανε μπας και ο Κουρουμπλής παραιτηθεί. Ένας Κουρουμπλής όμως δεν παραιτείται, ούτε του ζητάνε να παραιτηθεί. Ένας Κουρουμπλής ζητάει την παραίτηση του από τους άλλους. Wtf και αν σημαίνει.
«Αν σας λέω ψέματα να ζητήσω την παραίτηση μου» είπε ο Κουρουμπλής χθες στον Κυριάκο Μητσοτάκη όταν αμφισβητήθηκε η κεραυνοβόλα αντίδραση του στο ναυάγιο του Αγία Ζώνη. Γιατί να μην παραιτηθεί αλλά να ζητήσει από  άλλον την παραίτηση του θα είναι ένα γλυκό μυστήριο που ο Παναγιώτης Κουρουμπλής θα πάρει για πάντα μαζί του. Μαζί με το μυστικό  της εθνικής αποστολής στο Λονδίνο.
«Δεν σας λέω για ποιο λόγο πήγα στο Λονδίνο γιατί είναι πολύ υψηλού εθνικού ενδιαφέροντος» είπε ο Κουρουμπλής στον Μητσοτάκη όταν ρωτήθηκε για το ταξίδι στο Λονδίνο. Ένας κομάντο που ακόμα και να βασανιστεί για να πει τον σκοπό της αποστολής του  θα πει μόνο το όνομα, τον βαθμό και τον αριθμό μητρώου του (στο ΠΑΣΟΚ).. Τώρα ότι το ταξίδι του όπως και του Τσίπρα στο Παρίσι και τις βόλτες για ψώνια στα Selfridges του Πάνου Καμμένου γίνονται με χρήματα των φορολογουμένων που έχουν το δικαίωμα της ενημέρωσης λίγο μοιάζει να απασχολεί πια την κυβέρνηση.  Η οποία όλο και περισσότερο μοιάζει να πιστεύει ότι δεν διαχειρίζεται κυβέρνηση αλλά το μαγαζί της και το ταμείο του.

Αντώνης Πανούτσος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου