7.9.14

Somewhere only we know...

Keane



‘Όταν ο απατεώνας συναντά τον βλάκα…



Πριν από μερικές μέρες έγραψα αυτό εδώ το αρθράκι, εξαιτίας του σοκ που έπαθα όταν είδα τον Κυριάκο Βελόπουλο σε βίντεο να πουλάει χειρόγραφες επιστολές του… Ιησού!
Προσωπικά ακόμη να συνέλθω, όμως απ ότι βλέπω ο πολύς κόσμος όχι μόνο δεν σοκαρίστηκε, αλλά ούτε καν αντέδρασε.



Και αυτό ίσως να οφείλεται στη γενικευμένη πλέον αμορφωσιά, εξαιτίας της οποίας οι περισσότεροι (ευλαβείς και μη) να μη θεωρούν καθόλου περίεργο το ότι κυκλοφορούν επιστολές γραμμένες από το χέρι του  Χριστού, και μάλιστα στα χέρια τηλεπωλητών.
Και τις οποίες μπορούμε και εμείς να αποκτήσουμε αγοράζοντας το βιβλίο.
Τέλος πάντων, τέτοιες ώρες (εποχές) τέτοια λόγια….


Και μετά την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά, τι;

Ήταν μία καλή ομιλία, η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά, στην 79η ΔΕΘ.
Όμορφα δομημένη, ξεκίνησε από την καθημερινότητα που πονά, με την αναγγελία ελάφρυνσης κάποιων δυσβάσταχτων φόρων, συνέχισε με τα μεγάλα θέματα της Ελλάδας και κατέληξε στην ουσία: την αλήθεια που πρέπει να λέγεται στους πολίτες, όσο σκληρή και να είναι αυτή.



Από όλους τους πολιτικούς, ο Αντώνης Σαμαράς έχει το δικαίωμα να λέει ότι έχει τη λιγότερη ευθύνη για την κατάντια της πατρίδας μας, 10 χρόνια ήταν στην δική του πολιτική αφάνεια, αλλά αυτά τα 10 χρόνια δόμησε μέσα του το όραμά του για τη Νέα Ελλάδα.
Και έχει το δικαίωμα να λέει την αλήθεια…


Αεροδρόμια: Μια μικρή αχτίδα φωτός.



Μέσα στη γενικότερη ύφεση και ανέχεια που ζούμε ως χώρα, υπάρχει μια αχτίδα φωτός που βοηθάει τα μάλα, τονώνοντας κάπως την γονατισμένη οικονομία μας.



Μιλάω για την «αλματώδη» αύξηση της τουριστικής κίνησης, και πιο συγκεκριμένα της αεροπορικής, που σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), η φετινή κίνηση ήταν η υψηλότερη των πέντε τελευταίων ετών.


Οι καρυάτιδες -φύλακες της Αμφίπολης!



Δύο καρυάτιδες από θασίτικο μάρμαρο συμφυείς με πεσσό, διατομής 0,20Χ0,60μ., αποκάλυψε η αρχαιολογική σκαπάνη το Σάββατο στον τύμβο Καστά της αρχαίας Αμφίπολης, γεγονός που -κατά τους ειδικούς- συνηγορεί στην άποψη ότι πρόκειται για εξέχον μνημείο ιδιαίτερης σπουδαιότητας.



Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού το πρόσωπο της δυτικής καρυάτιδας σώζεται σχεδόν ακέραιο, ενώ από την ανατολική λείπει…

Η επανάσταση μπορεί να περιμένει. Ο Αλέξης έχει υποχρεώσεις!



 Είναι σε όλους πλέον γνωστό, ότι τα εγκαίνια της ΔΕΘ, όπως και άλλες επέτειοι κλπ έχουν εδώ και χρόνια ταυτιστεί με διαδηλώσεις, συλλαλητήρια, και γενικά με το μπάχαλο.
Με αποτέλεσμα κανένας νουνεχής Θεσσαλονικιός να μην τολμά να κατέβει στο κέντρο της πόλης, και να απολαύσει την μεγάλη αυτή «γιορτή».
Και να μένουν με την όρεξη όλα τα αλάνια του Σύριζα, που θα μείνουνε χαρμάνια…



Πιο παλιά, πριν η κρίση μας χτυπήσει τη πόρτα, η ΔΕΘ ταυτίζονταν με ένα άλλο εξίσου θλιβερό φαινόμενο: Την άνοδο των μυρίων παραγόντων, παρατρεχάμενων, και λοιπών σκερβελέδων, που εκμεταλλευόμενοι τη συγκυρία (με λεφτά του δημόσιου κορβανά) περνούσαν ένα ξένοιαστο τριήμερο στην «ερωτική συμπρωτεύουσα», απολαμβάνοντας επαφές, ζυμώσεις, τσίπουρα, και κυρίως τα άπειρα σκυλάδικα που λειτουργούσαν νυχθημερόν τις εποχές των παχέων αγελάδων.


Συνεχίζονται οι ανασκαφές στην Αμφίπολη.



Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται οι ανασκαφές, για την αφαίρεση των αμμωδών επιχώσεων, στο λόφο Καστά της Αμφίπολης, με τους αρχαιολόγους και την επιστημονική ομάδα, που πλαισιώνει την Προϊσταμένη της ΚΗ΄ Εφορίας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, Κατερίνα Περιστέρη, να βρίσκονται επί ποδός και σήμερα.





Οι εργασίες στο εσωτερικό του μνημείου, για την αφαίρεση των επιχώσεων, άρχισαν από νωρίς το πρωί, ενώ οι αρχαιολογικές έρευνες πραγματοποιούνται υπό το βλέμμα της γ.γ. του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνας Μενδώνη.
Την ίδια στιγμή αμείωτο είναι το ενδιαφέρον των τουριστών, που επισκέφθηκαν και σήμερα το λόφο Καστά για να δουν, έστω από μακριά, τμήμα του περιβόλου του Τύμβου.


Παζαρεύοντας μία απόδειξη...



Ούτε ένας φίλος δεν γύρισε από διακοπές σε μικρό ή μεγάλο, εναλλακτικό ή δημοφιλή τουριστικό προορισμό που να μην επιβεβαιώσει ότι κανείς δεν κόβει αποδείξεις εάν δεν επιμείνεις.




Κουβεντιάζοντας με εντελώς διαφορετικούς ανθρώπους που επισκέφτηκαν το καλοκαίρι από νησάκια των τριακοσίων κατοίκων έως μέρη όπου εφέτος συνωστίζονταν χιλιάδες τουρίστες, κατέληξα σε μερικά σχετικώς ασφαλή συμπεράσματα: όσο πιο μικρή είναι η επιχείρηση τόσο μεγαλύτερη η φοροδιαφυγή.