7.10.16

Opium...

Dead Can Dance




Ζωντανοί νεκροί στο μπαρ του Μαξίμου…



Οι διαρροές από το Μαξίμου ήταν σαφείς. Το «πάρτι» του Τσίπρα στους βουλευτές είχε μεγάλο κέφι. Γέλια, ποτά, τσουγκρίσματα, τραγούδια και ευχές δια μακροημέρευση.




Ο Κώστας Ζουράρις στο πιάνο να παίζει όμορφα τραγούδια, η Κουντουρά να τραγουδά το «άσε με να φύγω, σε παρακαλώ», ενώ τα αντάρτικα τραγούδια είχαν την τιμητική τους. Οι κυρίες έβαλαν τα καλά τους, πολλοί έβαλαν και γραβάτες και στην πολύωρη αυτή αριστερή σύναξη όλοι ήταν ευχαριστημένοι...


Μητρώο στελεχών και δελτίο καιρού…



Τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου η Νέα Δημοκρατία παρουσίασε στο πολιτιστικό ίδρυμα «Ελληνικός Κόσμος» το μητρώο στελεχών. Ας πούμε κάτι σαν ΑΣΕΠ που θα επιτρέψει την αξιολόγηση όσων θα δραστηριοποιηθούν στο κόμμα είτε ως πολιτευτές είτε ως στελέχη σε διάφορους τομείς.




Είναι ο καλύτερος τρόπος ανανέωσης επί τα βελτίω του ανθρώπινου δυναμικού; Θα δείξει. Πάντως είναι ένας τρόπος, κυρίως όμως είναι μια παραδοχή, εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πως ένα από τα προβλήματα, αν όχι το μείζον, της πολιτικής ζωής της χώρας είναι η ποιότητα των ανθρώπων της. Μιλάμε για πολιτικές και ιδεολογίες ξεχνώντας πως αυτές τις υλοποιούν πρόσωπα, με τον δικό τους χαρακτήρα και τις δικές τους ικανότητες. Κι όταν οι χαρακτήρες και οι ικανότητες είναι ελλειμματικοί, τότε οι ιδεολογίες και οι πολιτικές λειτουργούν ως προσχήματα ή σανίδες σωτηρίας για την επιβίωση.


Ο Καρανίκας δουλεύει full time; Ο Καρανίκας;



Ο άνθρωπος που γνωρίσαμε σαν συνώνυμο της κομματικής αναξιοκρατίας δεν υπάρχει πια. Οι χαβαλέδικες ημίγυμνες μεθυσμένες φωτογραφίες στα camping και τα μπαρ με τις αστείες γκριμάτσες αντικαταστάθηκαν από αυστηρές πόζες με ημι-χιπστερικά ημι-executive ρούχα.



 
Μέσα σε μισό χρόνο το σύμβολο της μποέμικης Αριστεράς του τσίπουρου, ο άνθρωπος που κήρυττε ότι «η καριέρα είναι χολέρα» μετατράπηκε σε εργασιομανή που δηλώνει ότι δεν προλαβαίνει καν να παρακολουθήσει την αγαπημένη του Ελένη γιατί – ναι, το λέει επί λέξει – «δουλεύει full time»!


Θα μας αποτρελάνετε;



Οι κυβερνώντες και οι συριζαίοι γενικότεροι έχουν βαλθεί να μας τρελάνουν.
Δεν εξηγείται διαφορετικά η συνεχής επιχείρησή τους να διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα, όσα έλεγαν, όσα λένε κι όσα κάνουν. Επιχειρηματολογούν με απίστευτο θράσος λες κι όλοι οι υπόλοιποι έχουμε μνήμες χρυσόψαρων.

 
Κερδάμε!

Ακούστε: Βγαίνουν τώρα διάφοροι στις τηλεοράσεις και στα ραδιόφωνα και λένε ανερυθρίαστα ότι ο Τσίπρας ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΠΟΤΕ, ότι θα σκίσει το μνημόνιο με ένα νόμο!