1.7.15

The Divine Zero...

Pierce the Veil




Το δημοψήφισμα της σαγιονάρας…



Συζητώντας με συνομήλικο φίλο μου φτάσαμε να συγκρίνουμε το καλοκαίρι του 1974 με όσα συμβαίνουν σήμερα.
Εξηγούμαι ευθύς. Δεν εννοώ το καθεστώς του Ιωαννίδη, ούτε τον τουρκικό στόλο που αρμένιζε στο Αιγαίο.
Η σύγκριση αφορά την κατάρρευση του ελληνικού κράτους και τη βεβαιότητα των πολιτών πως η κυβέρνηση αφού οδήγησε τη χώρα στην απομόνωση και στη διεθνή απαξίωση σταμάτησε να κυβερνά.




Οι παλαιότεροι θυμούνται ασφαλώς την παρωδία της επιστράτευσης που απέδειξε πως ο μηχανισμός που στήριζε το καθεστώς, ο στρατός, απλώς είχε ήδη διαλυθεί. Τη χούντα του Ιωαννίδη δεν την έριξε ο λαός, ούτε οι Αμερικανοί οι οποίοι, ειρήσθω εν παρόδω, βρίσκονταν εν μέσω Γουότεργκεϊτ.
Η χούντα κατέρρευσε γιατί αποδείχθηκε πως ο μηχανισμός της δεν μπορούσε πλέον να τη στηρίξει…


Το ΝΑΙ να κερδάει ...



Ή αλλιώς: Η απόλυτη δημοσκόπηση!
Ακούμε συχνά-πυκνά από διαφόρους που περπατάνε στους δρόμους της πόλης, τη λεγόμενη «αγορά» ή «πιάτσα», ότι μπορούν να έχουν μια καλή αντίληψη για το ποια είναι γενικώς η άποψη του «κόσμου» για μία σειρά από θέματα και στο προκείμενο (χρεωκοπία, δημοψήφισμα κλπ) η πολιτική τους τοποθέτηση.

Το ΝΑΙ να κερδάει...


Χωρίς να έχω την παραμικρή διάθεση να αμφισβητήσω την επάρκεια αυτής της άποψης (παρά μόνο ενίοτε την επάρκεια αυτών που «μεταφράζουν» τι ακούνε, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα), έχω να πω ότι υπάρχει πολύ καλύτερος δείκτης για να βλέπεις πού πάει το πράγμα και μάλιστα πιο ξεκούραστος.
Λέγεται «αθλητικά ραδιόφωνα Θεσσαλονίκης»…

Οι εκτός τόπου και χρόνου αριστεροί «σωτήρες» μας…



Να που χρειάστηκαν μόλις πέντε μήνες για να ξεγυμνωθεί μια ολόκληρη κουλτούρα περί της ηθικής Αριστεράς που δυστυχώς είχε ποτίσει την Ελλάδα ως το μεδούλι εδώ και δεκαετίες.
Μόνο που μαζί με αυτό το ξεγύμνωμα της Αριστεράς, καταστράφηκε παράλληλα και η χώρα. Συνειδητά ή από βλακεία δεν ξέρω, θα το βρει ο ιστορικός του μέλλοντος.
Όπως και να’ χει εμείς καταστραφήκαμε….




Βγάλαμε μόνοι μας τα μάτια μας ψηφίζοντας ένα ρεμπέτ ασκέρ…
Και ασχέτως του τι άλλο  μας περιμένει στο κοντινό μέλλον, η ουσία είναι ότι η αριστερή παρένθεση κατέληξε σε αριστερή τελεία και παύλα (για όλους μας ανεξαιρέτως).
Τα περίφημα νταούλια του Αλέξη αποδείχθηκαν (μαλακά) κλαρίνα…

Ράμφος: Ψηφίζω Ναι για να εξακολουθήσουμε να υπάρχουμε…



Με βαθιά ανησυχία που δεν μπορεί να κρυφτεί, ο 76χρονος ΄Ελληνας συγγραφέας και φιλόσοφος, Στέλιος Ράμφος, μιλά στο TheTOC για τις δραματικές εξελίξεις δηλώνοντας πως θα ψηφίσει ΝΑΙ στο επερχόμενο δημοσψήφισμα και εξηγώντας το σκεπτικό της απόφασής του αυτής.



- Κύριε Ράμφο είστε σύμφωνος με το δημοψήφισμα της Κυριακής; Τι έχετε αποφασίσει να ψηφίσετε;
 «Με το δημοψήφισμα δεν είμαι σύμφωνος. Θα ψηφίσω ΝΑΙ και ... ο Θεός να βάλει το χέρι του»...

Ηχηρή Πλειοψηφία…



Σε όλες τις πρόσφατα, αλλά και παλαιότερα, δημοσιευμένες δημοσκοπήσεις το ποσοστό εκείνων που εν γένει, αναλόγως και του πώς ετίθετο το ερώτημα, επιθυμούσαν την συμμετοχή της χώρας στην Ευρωζώνη υπερέβαινε τα 2/3 του συνόλου. Σε περιπτώσεις δε υπερέβαινε και τα 3/4, ενώ ακόμα και το ερώτημα "συμφωνία με κάθε τίμημα;" συνήθως συγκέντρωνε πάνω από το 60%. 



Δεδομένου ότι αφενός μεν οι πεποιθήσεις των πολιτών για δημόσια ζητήματα δεν μεταβάλλονται δραματικά σε σύντομο χρόνο, αφετέρου δε η εγκληματική πολιτική του Τσίπρα στις δήθεν διαπραγματεύσεις έχει προκαλέσει περαιτέρω διάχυτη ανασφάλεια, φαίνεται ότι το "ΝΑΙ" ξεκινά με πλεονέκτημα και εκλογική υπεροχή...

 

Αμείλικτα ερωτήματα για τον ανεπαρκή πρωθυπουργό μας…



Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ολοφάνερο ότι αποτελούσε μικρό πολιτικό μέγεθος πριν ακόμη αναλάβει με την άκρατη δημαγωγία του το τιμόνι της χώρας.
Τώρα η χώρα βιώνει την ανεπάρκειά του.




Ο πολιτικά ελάχιστος Τσίπρας έπαιξε σε μια ζαριά το δικό του μέλλον, βάζοντάς το επάνω από αυτό της χώρας.
Το δημοψήφισμα της Κυριακής, θα βρει χαμένο και τον ίδιο και την Ελλάδα.
Όποιο και να είναι το αποτέλεσμα...


Μοιραίος και άβουλος. Προμελετημένο Έγκλημα;



Η πορεία της προεκλογικής απάτης του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται απτόητη με το επίπλαστο Δημοψήφισμα – παρωδία, που αποφάσισαν στη Βουλή αριστερολαϊκιστές και ακροδεξιοί και με το οποίο οδηγούν τη χώρα σε νέο Διχασμό και στην αυτοκαταστροφή της.




Δεν είναι μόνο η αντιδημοκρατική και αυταρχικά εσπευσμένη προσφυγή σε μια διαδικασία χωρίς ίχνος διαλόγου.
Πρόκειται για μια διαδικασία στον «αέρα», με αόρατο ερώτημα, με θολό περιτύλιγμα.
Πρόκειται για ιστορικό έγκλημα σε βάρος της χώρας, σε βάρος του ελληνικού λαού που εδώ και 40 χρόνια προσπαθεί με κόπους και προσπάθειες να ενταχτεί και να εδραιωθεί στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια…

Ο Ιαβέρης και η Κωνσταντοπούλου…



Όποιος είδε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, που είναι και πρόεδρος της Βουλής, στον Σκάι κατάλαβε από τι κινδυνεύουμε, πριν από το ναι ή το όχι.
Την αρρώστια που κουβαλά τη λένε διχασμό.
Αν κάτι πρέπει να απομονωθεί από το τι έγινε ή πρόκειται να γίνει, από εδώ ή από εκεί, είναι αυτό.



Το κακό είναι πως δεν είναι καινούργιο. Η Κωνσταντοπούλου δεν είναι μόνη, δεν είναι η πρώτη. Σε κάθε παγκόσμια αστάθεια η Ελλάδα κάνει διχασμό.
Με πόλεμο, εμφύλιο ή επεκτατικό…

Τον τελειώνουν τον Τσίπρα…



Τις τελευταίες ημέρες του... Συριζαίϊκου Βατερλώ ζούμε και εδώ να είστε να το θυμάστε.  Ο Αλέξης Τσίπρας έχει προγραφεί πλέον από Έλληνες και ξένους, από φίλους και εχθρούς.



Οι δημοσκοπήσεις που γίνονται κρυφά για το δημοψήφισμα της Κυριακής δείχνουν ότι ο κόσμος έχει καταλάβει τι συμβαίνει αν υπερισχύσει το «όχι» του ΣΥΡΙΖΑ.
Το αποτέλεσμα θα είναι η μεγάλη έκπληξη της ευρωπαϊκής ιδέας, θα είναι συντριπτική ήττα για τον πρωθυπουργό και την παρέα του...