23.2.16

Ο κουτοπόνηρος Λάκης…



Η φύση είναι άδικη. Άλλον τον κάνει όμορφο, άλλον αδύνατο. Άλλον ψηλό, άλλον κοντό. Άλλος μεταβολίζει ένα βόδι σε δύο ώρες, άλλος θα φορτωθεί στο βάρος του ακόμη και το δεύτερο σοκολατάκι που θα δοκιμάσει (προσωπικό το δράμα εν προκειμένω). Άλλον έξυπνο και άλλον ηλίθιο. Ώπα. Εδώ έχουμε και μια παραλλαγή. Ο ηλίθιος, συχνά προκειμένου να επιβιώσει, αναπτύσσει ένα χάρισμα που του επιτρέπει να επιπλέει, όπως επιπλέουν οι φελλοί: την κουτοπονηριά.
Ο ανίκανος, ο κομπλεξικός και ταυτόχρονα ευηθής, αναπτύσσει την κουτοπονηριά και κατορθώνει τοιουτοτρόπως να ελίσσεται ανάμεσα στις καταστάσεις και να γλιτώνει τις κακοτοπιές.




Όμως υπάρχει ένα μειονέκτημα. Η κουτοπονηριά, φαίνεται. Είναι εύκολο να διαπιστωθεί, διακρίνονται πάντοτε οι ραφές στο κοστούμι που φοράει, και κυρίως, γίνονται αντιληπτοί από τον μη αφελή αρκετά εύκολα, οι σκοποί που υπηρετεί… Κάπως έτσι την πάτησε κι ο Λάκης μας.

Η «κακιά στιγμή» της αδιαφορίας…



Ολοι οι θάνατοι νέων ανθρώπων είναι άδικοι, αλλά πιο άδικοι είναι όσοι προκύπτουν από προχειρότητα, αυτή που μοιρολατρικά βαφτίζουμε «η κακιά στιγμή». Το δυστύχημα που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του τραγουδιστή Παντελή Παντελίδη ήταν συνάρτηση πολλών κακών: της ταχύτητας με την οποία εκινείτο ο οδηγός, της πιθανής ολισθηρότητας του δρόμου, συν μια λυγισμένη προστατευτική μπάρα, από αυτές που βλέπουμε σε όλους τους δρόμους.




Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση που αποκάλυψε η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» (22.2.2005), αυτό που ελαφρά τη καρδία αποκαλούμε «μοιραίο», προέκυψε από «μια λυγισμένη λαμαρίνα. Αυτή πέρασε μέσα από την οροφή του τζιπ και προκάλεσε το θανατηφόρο τραύμα στον δημοφιλή τραγουδιστή (το μόνο που είχε) και σακάτεψε την 30χρονη συνεπιβάτιδά του στο πίσω κάθισμα»…

Μη τυχόν σας επιτεθεί αδέσποτο σκυλί…



Μη σας τρακάρει ανασφάλιστο αυτοκίνητο, και μη σας δαγκώσει αδέσποτο! Κι αυτό διότι με αφορμή μια πρόσφατη καταγγελία στο διαδίκτυο  για άγρια επίθεση αδέσποτου σκύλου σε νεαρό στην Ν. Παραλία της Θεσσαλονίκης, ψάξαμε ενδελεχώς (αλλά και ρωτώντας «ειδικούς») τη νομοθεσία, αλλά απάντηση δεν βρήκαμε, ούτε πήραμε από πουθενά.
Ποιο είναι το ερώτημα; Απλό… Ποιος είναι αρμόδιος να επέμβει (άμεσα) όταν άνθρωπος δέχεται επίθεση από αδέσποτο σκύλο;
Είναι η  αστυνομία (το 100), ο Δήμος, η Περιφέρεια, η Κτηνιατρική Υπηρεσία, η Πυροσβεστική,  οι «φιλοζωικές» οργανώσεις, το ΝΑΤΟ; Ποιος; Ένα απλό ερώτημα που όμως είναι κάτι σαν διαφορική εξίσωση… δύσκολο να απαντηθεί.




Στην περίπτωση που η επίθεση γίνεται από σκύλο που έχει ιδιοκτήτη, τα πράγματα είναι κάπως πιο ξεκάθαρα, αφού πρώτον ο ιδιοκτήτης θα προσπαθήσει να αποσπάσει τον σκύλο του από το θύμα, και άρα ίσως προληφθούν οι σωματικές βλάβες, και δεύτερον έχει (βάσει του N.4039/12) σαφείς υποχρεώσεις και ευθύνες, όπως π.χ. Ο ιδιοκτήτης ή ο συνοδός του σκύλου ευθύνεται για βλάβη ή ζημιά που προκαλείται από το σκύλο σε ανθρώπους ή ζώα, κατά παρέκκλιση των διατάξεων του άρθρου 924 του Αστικού Κώδικα… οπότε το θύμα θα έχει κάποιον να στραφεί εναντίον για αποζημίωση κλπ.
Για την περίπτωση επίθεσης αδέσποτου όμως, όλοι, λίγο ή πολύ, είναι ή δηλώνουν αναρμόδιοι… Αν υπάρχει κάποιος αναγνώστης μας νομικός, που να μπορεί να απαντήσει, περιμένουμε ευχαρίστως.

Ο ολοκληρωτισμός κι η ανοησία κυλούν στο αίμα τους…



Τα μάθατε τα νέα;
Τα φορολογικά έσοδα του 2015 ήταν 43,6 δις έναντι 44,2 δις του 2014.
Παρά τις φραστικές επαναστάσεις για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, παρά τους φραστικούς βερμπαλισμούς για τις διάφορες λίστες από τις οποίες θα
γονάτιζαν φοροφυγάδες και κυρίως παρά την αύξηση του ΦΠΑ, τα έσοδα που ανακοινώθηκαν ήταν μειωμένα.



Συμπέρασμα; Πλήρης ανικανότητα μετά των απαραιτήτων ψεμάτων.
Ψέματα όσα έλεγαν κι ανικανότητα για να χωρίσουν δυο γαϊδουριών άχυρα, αφού με υπουργό έναν πρώην συνδικαλιστή και ιδεοληψίες του περασμένου αιώνα, δεν είναι σε θέση να καταλήξουν ακόμη και για το ζήτημα των αποδείξεων…

Μια καπιταλιστική χώρα με σοσιαλιστική ιδεολογία...



Ένα μέρος των Ελλήνων αγροτών επιλέγει να κλείνει τις κεντρικές αρτηρίες της χώρας ως μέσο διεκδίκησης των αιτημάτων τους από την κυβέρνηση. Προφανώς ο στόχος τους είναι να προκαλέσουν βλάβες στην οικονομική κυρίως λειτουργία της χώρας. Παλιά δοκιμασμένη τακτική. Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του δεν δείχνουν να ενοχλούνται σοβαρά από τη βλάβη. Μάλλον δεν την καταλαβαίνουν.




Η παραγωγική δραστηριότητα δεν είναι στα ενδιαφέροντα της Αριστεράς τους. Αντιθέτως η έγνοια τους είναι οι συνταξιούχοι και οι δημόσιοι υπάλληλοι το εισόδημα των οποίων θέλουν να προστατεύσουν εις βάρος των εργαζομένων στην ιδιωτική οικονομία. Δεν καταλαβαίνουν ότι για να το πετύχουν πρέπει να εισπράξουν φόρους και εισφορές και για να γίνει αυτό δεν αρκούν τα νομοθετήματα αλλά απαιτείται παραγωγή  πλούτου. Και πλούτο παράγει μόνο η  ιδιωτική οικονομία, η επιχειρηματικότητα...