23.2.16

Ο ολοκληρωτισμός κι η ανοησία κυλούν στο αίμα τους…



Τα μάθατε τα νέα;
Τα φορολογικά έσοδα του 2015 ήταν 43,6 δις έναντι 44,2 δις του 2014.
Παρά τις φραστικές επαναστάσεις για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, παρά τους φραστικούς βερμπαλισμούς για τις διάφορες λίστες από τις οποίες θα
γονάτιζαν φοροφυγάδες και κυρίως παρά την αύξηση του ΦΠΑ, τα έσοδα που ανακοινώθηκαν ήταν μειωμένα.



Συμπέρασμα; Πλήρης ανικανότητα μετά των απαραιτήτων ψεμάτων.
Ψέματα όσα έλεγαν κι ανικανότητα για να χωρίσουν δυο γαϊδουριών άχυρα, αφού με υπουργό έναν πρώην συνδικαλιστή και ιδεοληψίες του περασμένου αιώνα, δεν είναι σε θέση να καταλήξουν ακόμη και για το ζήτημα των αποδείξεων…


Πάμε παρακάτω.
Υπουργός χώρας του ελεύθερου κόσμου και του σκληρού πυρήνα της Ευρώπης, βγαίνει και λέει –υπερασπιζόμενος μάλιστα τη θέση του μετά τον σάλο που προκλήθηκε-  ότι η αυτονομία των ΜΜΕ είναι κίνδυνος για τη δημοκρατία!
Κι όμως παραμένει στη θέση του ως… προοδευτικός και …δημοκράτης.
Άλλος υπουργός, νομοθετεί με άξονα τον εαυτό του –ακόμη και για το δικαίωμα δεύτερης απασχόλησης εργαζομένων- βασισμένος σε τεράστια ψέματα και στρεβλώσεις της πραγματικότητας και αποφασίζει αυθαιρέτως πόσοι τηλεοπτικοί σταθμοί θα εκπέμπουν στη χώρα και με όσους εργαζόμενους εκείνος θα ορίσει!
Κι όμως, αυτός ο άνθρωπος είναι το alter ego του πρωθυπουργού της χώρας.
Τρίτος υπουργός βγαίνει και δηλώνει –βάζοντας μάλιστα ανθρώπους του να προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη- ότι δεν θα γίνει η αποκρατικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά, παρά τη διαδικασία που προχώρησε και κατέληξε και παρά την προσωπική εμπλοκή του πρωθυπουργού στο όλο θέμα.
Κι όμως, αυτός ο άνθρωπος δεν έχει την τσίπα να υποβάλλει την παραίτησή του.
Τέταρτος υπουργός βγαίνει και δηλώνει ότι δεν θα συμβεί και τίποτα αν η χώρα βγει από τη ζώνη Σένγκεν κι ότι δεν θα πρόκειται για κάποια εθνική καταστροφή.
Κι όμως, παραμένει υπουργός και σχεδιάζει και τον επόμενο εκλογικό νόμο, που οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα εστιάζει στο πως δεν θα γίνει κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία.
Πέμπτος υπουργός βγαίνει και δηλώνει με βεβαιότητα ότι οσονούπω θα κλείσουν τα βόρεια σύνορα της χώρας! Κι όμως, παραμένει συγκυβερνήτης της χώρας και την εκπροσωπεί από νευραλγικότατη θέση.
Έκτος υπουργός, βγαίνει και τα βάζει ευθέως με επενδυτές και παραγωγικές επιχειρήσεις, την ώρα που η χώρα αναζητά τέτοιες με το σταγονόμετρο.
Κι αφού ανατρέπονται οι ιδεοληψίες του ακόμη και από το ΣτΕ, εκείνος δεν έχει την ευθιξία να στείλει στον πρωθυπουργό την παραίτησή του.
Θα μπορούσαμε να καταγράψουμε άπειρα παρόμοια περιστατικά ολοκληρωτικής νοοτροπίας και ανικανότητας.
Όπου ακούμπησαν ή ακουμπούν, επέρχεται χαοτική κατάσταση.
Έχουν κοροϊδέψει όσο κανένας άλλος όσους τους ψήφισαν.
Ακόμη κι υπουργός της κυβέρνησης το επιβεβαίωσε με χθεσινές δηλώσεις του!
Ο ολοκληρωτισμός κι η ανοησία κυλούν στο αίμα τους.
Ο ολοκληρωτισμός προϋποθέτει το μονοπώλιο του λόγου από την εξουσία.
Η δε ανικανότητα διακυβεύει πλέον τις ζωές όλων μας.
Συμπεριφέρονται και κυβερνούν ως να βρίσκονται σε χώρα του πρώην Ανατολικού κόσμου, που αν και κατέρρευσε εκείνοι δεν το έμαθαν.
Η μια αυθαιρεσία διαδέχεται την άλλη.
Κι ευτυχώς ακόμη μπορούμε να ενημερωνόμαστε.
Όμως, δεν υπάρχουν ακόμη πολλά περιθώρια αδράνειας.
Χωρίς ελευθερία λόγου αλλά και με τόση ανικανότητα, το σκοτάδι δεν θ’ αργήσει να πέσει…

Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου