14.12.14

Baddest man alive...

The Black Keys & RZAΜόνο η Ολυμπιακή μας έλειπε…Την ίδρυση κρατικού αερομεταφορέα εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε φορείς του τουρισμού.
Δεν είναι ο πρώτος.
Ο Γιώργος Παπανδρέου μιλούσε για επανακρατικοποίηση της Ολυμπιακής στην προεκλογική περίοδο του 2009.
Μαζί με το Λιμάνι του Πειραιά και τον ΟΤΕ.
Τότε που… λεφτά υπήρχαν.
 Όπως και τώρα…


Τα λεφτά δεν βγαίνουν από τα συρτάρια!Όταν ήμουν πολύ μικρός, νόμιζα πως τα χρήματα τα βγάζουν οι τσέπες και τα συρτάρια. Απορούσα, όταν ζητούσα κάτι και μερικές φορές οι δικοί μου το αρνιόντουσαν, εξηγώντας μου πως δεν μπορούν.Ήδη πριν το νηπιαγωγείο μπόρεσα να συνδυάσω τα χρήματα με την κούραση του πατέρα μου, όταν γυρνούσε με την μοτοσυκλέτα από το λιμάνι και με τον ήχο της ραπτομηχανής της μάνας μου, που με ξυπνούσε το πρωί και με αποκοίμιζε το βράδυ.
Και πολύ αργότερα «χορηγός» των σπουδών μου στην Θεσσαλονίκη ήταν η …Singer.
Κατάλαβα γρήγορα πως η ζωή είναι αγώνας, πως τα χρήματα δεν τα βγάζουν ούτε οι τσέπες, ούτε τα συρτάρια και κανείς, πλην της οικογένειας, δεν χαρίζει τίποτα στους ανθρώπους και στις πατρίδες τους…


Θα τους πληρώσουμε πολύ ακριβά…Συναισθάνομαι ένα μούδιασμα στο πρόσωπο των ψηφοφόρων του τΣΥΡΙΖΑ.
Όπως το χαρακτηριστικό μαλακισμένο γελάκι στην μούρη του αρχηγού του, το οποίο αρχίζει και ξηλώνεται.
Η πολιτική χρειάζεται ανθρώπους ισορροπημένους και κομματάκι αδίστακτους. Δεν είναι οξύμωρο σχήμα αυτό που εκφράζω.
Εξάλλου οι μεταρρυθμίσεις, επαναστάσεις είναι οι οποίες έπρεπε να γίνουν σταδιακά κι οργανωμένα ήδη από την Μεταπολίτευση.
Ασχέτως του γεγονότος ότι η δική μου γενιά του ’74 δεν θα δει τις πολυπόθητες αλλαγές, τουλάχιστον μπορώ να πω ότι κάτι αλλάζει στην νοοτροπία και στον επαγγελματισμό του Ρωμιού…

Η Ελλάδα του Χαρούμενου Αύριο…Σήμερα έπειτα από αρκετό καιρό επισκέφθηκα τον Γιώργο που είναι ο κομπιουτεράς της περιοχής για να μου φτιάξει κάποιο μικροπρόβλημα που είχε παρουσιαστεί στον υπολογιστή μου.Όσο τον έφτιαχνε πιάσαμε συζήτηση γύρω από τις οικονομικές εξελίξεις.
«Πώς πάνε οι δουλειές σου;» τον ρώτησα περιμένοντας τη γνωστή απαισιόδοξη απάντηση.
 Όμως η απάντησή του με εξέπληξε: «Κάπως φτιάξανε τα πράγματα τον τελευταίο καιρό», μου απάντησε.
Έκπληκτος του ζήτησα να μου εξηγήσει τι ακριβώς εννοεί…


Η αλήθεια για τις καλλονές της Βενεζουέλας…Ολοι το παρατηρούν αλλά κανείς δεν δίνει ιδιαίτερη σημασία.
Οι νικήτριες των διεθνών διαγωνισμών ομορφιάς τις περισσότερες φορές είναι από τη Βενεζουέλα.Το απλούστερο, αυτό που σκέφτονται οι περισσότεροι από όσους το παρατηρούν είναι ότι μάλλον αυτό οφείλεται στα... γονίδια.


Καμαρώστε τους…Είναι αυτό που βλέπουμε Βουλή των Ελλήνων ή ντροπή των Ελλήνων;
Έκαναν «ήρωα» τον ψευτοαναρχικό που τους «ευχαρίστησε» κραυγάζοντας «ζήτω η αναρχία...», αλλά αδυνατούν να μαζευτούν 25 για να απομακρύνουν τον όλεθρο των εκλογών.Και ας γνωρίζουν ότι πιθανή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα ξεπαραδιάσει όλους τους ψηφοφόρους  εξοφλώντας ομόλογα πάνω από 20 δισ. ευρώ σε 90 ημέρες.
Τους φτύνουν οι «αναρχικοί» και αυτοί φτύνουν την Ελλάδα...