25.11.15

Προσοχή στα ηλεκτρονικά τσιγάρα!



Πριν από μερικά χρόνια υπέκυψα και εγώ στην μόδα του ηλεκτρονικού τσιγάρου, και μάλιστα ξόδεψα ουκ ολίγα λεφτά αφού τότε ήταν πιο σπάνια και σαφώς πιο ακριβά, και έπρεπε να τα παραγγείλω από το εξωτερικό.
Για ένα δυο μήνες κόλλησα, αν και η νέα καπνιστική εμπειρία  δεν με ικανοποιούσε πλήρως…



Μια μέρα όμως το έκοψα μαχαίρι διότι κόντεψε να πεθάνω μέρα μεσημέρι. Ήταν το τρίτο  μοντέλο που είχα αγοράσει, και από εκείνα με την αμπούλα που εμπεριέχει συμπυκνωμένη νικοτίνη, και η οποία μάλλον  έσπασε πάνω στη «τζούρα», με αποτέλεσμα να εισπνεύσω με μια μόνο ρουφηξιά νικοτίνη που αντιστοιχούσε σε δυο περίπου πακέτα τσιγάρων!
Εν ολίγοις κόντεψα να λιποθυμήσω, παραπατούσα για πέντε λεπτά, και είδα μάλιστα τον Αλέξη… Αρχάγγελο στις πύλες του Παραδείσου (μαζί με τον Πάντζα)…


Την επόμενη μέρα επανήλθα στο παλιό καλό παραδοσιακό τσιγάρο.
Έκτοτε, αν και η διάδοση των ηλεκτρονικών τσιγάρων συνέχισε απρόσκοπτα, υπήρξαν κατά καιρούς πολλά αρνητικά δημοσιεύματα αλλά και απαγορεύσεις τους (π.χ. σε αεροπλάνα), οπότε δεν πολυμετάνιωσα που τα εγκατέλειψα.
Διαβάστε όμως τι έπαθε ένας κακόμοιρος Αμερικάνος, ο οποίος κόντεψε να χάσει τη ζωή του όταν το ηλεκτρονικό τσιγάρο που κάπνιζε εξερράγη στα μούτρα του! Τώρα, οι γιατροί δεν είναι σίγουροι αν ο 29χρονος Cordero Caples θα μπορέσει να ξαναπερπατήσει…
Ο εν λόγω καπνιστής από το Colorado Springs χρησιμοποιούσε συστηματικά το ηλεκτρονικό του τσιγάρο, μέχρι που μια μέρα εκεί που το κάπνιζε αυτό εξερράγη. Η έκρηξη του  προκάλεσε κάταγμα άνω σπονδύλων, σπασμένα δόντια, και μερικά κατάγματα στο πρόσωπο!!!!!
Όσο τα ηλεκτρονικά τσιγάρα γίνονται όλο και πιο δημοφιλή, τόσο αναφέρονται διάφορα ανάλογα περιστατικά με καταστροφικές συνέπειες. Πρόσφατα ένας άνδρας στην πολιτεία Αρκάνσας έχασε τα δόντια και τα χείλη του, ενώ υπέστη και σοβαρά εγκαύματα, όταν και το δικό του τσιγάρο εξερράγη. Τα ίδια περίπου έπαθε ένας ακόμη μερακλής στο Κάνσας τον περασμένο μήνα.
Όσον αφορά στον σούπερ άτυχο Cordero Caples, που κινδυνεύει να μείνει παράλυτος, οι αναφορές λένε ότι μάλλον έφταιγε η μπαταρία του τσιγάρου του, που ήταν μη συμβατή με την συσκευή, και είχε υπερθερμανθεί.
Τον νου σας…

Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου