6.10.17

Ο μαρμαρωμένος αρχηγός…

Σύμφωνα με την χθεσινή δημοσκόπηση της ALCO μικραίνει η διαφορά της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ,με την ΝΔ να μένει σχεδόν σταθερή και να έχει συσπείρωση 83% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ν´ ανεβαίνει και να έχει συσπείρωση 48%.


  
Η ΝΔ δείχνει να μην έχει άλλα όπλα για να πολεμήσει πλην του Άδωνι, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ότι διαθέτει την πρωτοβουλία των κινήσεων και έχει ως πολεμοφόδια για την τελική επίθεση:
-Την διαχείρηση της επικοινωνίας,αυτού του μεγάλου όπλου προπαγάνδας.
-Την πιο θετική άποψη για την οικονομία από πλευράς του ΔΝΤ,κάτι που δίνει σήμα στις αγορές…



-Το πουσάρισμά του από πλευράς ΕΕ,Μακρόν,ως και Νταισελμπλουμ,Μοσχοβισί όσον αφορά στο κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης που θα του δώσει τις προϋποθέσεις εξόδου στις αγορές. 
-Την επίσκεψη του Τσίπρα στον Λευκό οίκο και την φιλοξενία του εκεί, κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί, με ότι αυτό σημαίνει για την γεωπολιτική θέση της χώρας στην περιοχή της Μεσογείου.
-Την ραπτομηχανή της διαχείρισης των οικονομικών του κράτους, αφού συνειδητά φεσώνει τους ιδιώτες για να έχει πλεόνασμα ώστε να το μοιράζει στους δικούς του και τους αναξιοπαθούντες που έχουν γίνει εκατομμύρια.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να έχει πολύ καλύτερο επιτελείο στην πορεία για τις εκλογές, ενώ η ΝΔ ομφαλοσκοπεί και κουβαλάει τα βαρίδια του παρελθόντος γι ´αυτό και έχει κολλήσει δημοσκοπικά.
Πάντως είναι πολύ σημαντικό το ποιος θα βγεί αρχηγός στον νέο φορέα της κεντροαριστεράς. Εάν εκλεγεί κάποιος πραγματικός μεταρρυθμιστής ο Τσίπρας θα έχει σοβαρό αντίπαλο, ενώ εάν εκλεγεί κάποιος που έχει σχέση με το παρελθόν ο Τσίπρας θα είναι ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης του χώρου.
Ο Κυριάκος δείχνει να είναι εγκλωβισμένος από λάθος τακτική και γι´αυτό η ΝΔ έχει στασιμότητα. Εάν δεν γίνει φιλελεύθερα μεταρρυθμιστικός ο λόγος του, δεν βάλει το παρελθόν στο περιθώριο και δεν προβληθούν νέα δυναμικά στελέχη τότε η πολιτική κατάσταση που θα διαμορφωθεί θα κάνει την χώρα να κινείται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας για πολλά ακόμη χρόνια.

Γιώργος Παράσχος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου