22.12.12

Πλαστικά όπλα μίας χρήσης.


Σαν να μη μας έφταναν τα αληθινά όπλα, νόμιμα και μη, τώρα υπάρχει στα σκαριά και ένα ακόμη φρούτο…

 
Πρόκειται για τα εικονικά κυβερνο-όπλα, τα οποία μπορούν να κατασκευάζονται από φτηνό πλαστικό υλικό, μέσω εκτυπωτών 3D, μέσα στο σπίτι μας!


Σύμφωνα με το πρακτορείο ΑΡ, η  Defense Distributed ισχυρίζεται πως κατάφερε να δημιουργήσει τα σχέδια όπλων τα οποία μπορεί ο καθένας να χρησιμοποιήσει για να «κατεβάσει» και να «εκτυπώσει» λειτουργικά όπλα.
Ένας φοιτητής του πανεπιστημίου του Τέξας, που ηγείται της ομάδας Wiki Weapons, αναφέρει πως αυτός  και οι συνεργάτες του κατάφεραν να «εκτυπώσουν» βασικά κομμάτια ενός ημιαυτόματου τυφεκίου AR-15, και μάλιστα πυροβόλησαν με αυτό αρκετές φορές, πριν διαλυθεί. Τώρα ο στόχος τους είναι να  βελτιώσουν την διαδικασία ώστε το όπλο  να διαρκεί περισσότερο.
Οι εκτυπωτές 3D εξελίχθηκαν για την αεροδιαστημική, και την αυτοκινητοβιομηχανία, καθώς και για άλλους τομείς υψηλής τεχνολογίας, αλλά τελευταία το υψηλό τους κόστος έχει μειωθεί κατά πολύ, με αποτέλεσμα να μπορεί κάποιος να τους αποκτήσει ακόμη και με $1.500.
Βέβαια, για να αποκτηθεί μοντέλο εκτυπωτή που θα μπορούσε να «εκτυπώσει» όπλο, χρειάζονται περίπου $10.000.
Τα όπλα αυτά είναι από πλαστικό, οπότε δεν μπορούν να τα εντοπίσουν οι συμβατικοί ανιχνευτές, που εντοπίζουν μόνο μέταλλα.
Ο γερουσιαστής Steve Israel πιέζει τώρα για την επέκταση του νόμου περί μη εντοπίσιμων όπλων στις ΗΠΑ.
Όπως λέει, μέχρι πρόσφατα, η άποψη για τέτοιου είδους 3D όπλα, άγγιζε την επιστημονική φαντασία, τώρα όμως είναι η πραγματικότητα.
Βέβαια, μπορεί να τα παραλέει, αφού μέχρι στιγμής το πλαστικό που χρησιμοποιείται κρίνεται ανεπαρκές για να αντέξει στην πραγματικότητα ενός λειτουργικού όπλου.
Η τεχνολογία όμως αναπτύσσεται και το μέλλον θα δείξει τι μέλλει γενέσθαι.

S.A.

1 σχόλιο:

  1. Μωρέ με τα κατάλληλα εποξικά και άλλα πρόσθετα μια χαρά δουλειά μπορούν να κάνουν, ειδικά αν είναι για μια hit & run κατάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή