27.1.17

Ο Καρανίκας του Λευκού Οίκου ξεσπαθώνει κατά των ΜΜΕ…



Όλοι ξέρουμε τον διάσημο πλέον σύμβουλο Στρατηγικού Σχεδιασμού του πρωθυπουργού μας, τον λαοφιλή Καρανίκα, που όλα τα σφάζει και όλα τα μαχαιρώνει (θυμάστε τις απόψεις του περί της θεραπευτικής κάνναβης;) Έχει όμως και ο Τραμπ τον δικό του Καρανίκα (που είναι και επιθετικός). Σιγά που δεν θα είχε.




Μιλάμε για τον νέο υπεύθυνο Στρατηγικού Σχεδιασμού του Λευκού Οίκου Steve Bannon, ο οποίος μπήκε και αυτός δυνατά στο πετσί του νέου ρόλου του, μόνο που αντί να σχεδιάζει στρατηγικά, τα έβαλε με τους συνήθεις εχθρούς του Ντόναλντ, δηλαδή  τον τύπο…


Ο συγκεκριμένος Αμερικανός ομόλογος του Καρανίκα παραχώρησε προχθές συνέντευξη στην εφημερίδα New York Times, όπου ούτε λίγο ούτε πολύ επικεντρώθηκε στο πόσο μισεί την εν λόγω εφημερίδα, αλλά και όλα τα αμερικανικά ΜΜΕ! Όπως λέει, «τα ΜΜΕ πρέπει να ντρέπονται, πρέπει να αισθάνονται ταπεινωμένα, και να κρατούν το στόμα τους κλειστό… να ακούνε»! Και συνέχισε λέγοντας ότι τα αμερικανικά ΜΜΕ είναι στην ουσία το κόμμα αντιπολίτευσης της χώρας, «μόνο που δεν καταλαβαίνουν το πνεύμα της Αμερικής… δεν έχουν ακόμη καταλάβει πως κατάφερε να γίνει πρόεδρος ο Τραμπ».
Ο Bannon, πρώην αρχισυντάκτης του Breitbart.com ήταν κάθετος και τσεκουράτος στην συνέντευξή του, κατακρίνοντας τα ΜΜΕ για τις λάθος προβλέψεις τους, χαρακτηρίζοντας τες ως την απόλυτη ταπεινωτική ήττα που δεν πρόκειται να ξεχαστεί ποτέ. Μάλιστα, περιέγραψε τον εαυτό του ως ένα είδος εκδικητή, έναν Darth Vader, που θεωρεί τους περισσότερους αρχισυντάκτες και δημοσιογράφους ως τσιράκια της Χίλαρι, και ακτιβιστές της. «Για αυτό και δεν έχετε πια καμία εξουσία. Ξεφτιλιστήκατε …», είπε.
Στη συνέχεια προχώρησε στην υπεράσπιση του εκπροσώπου τύπου του Λευκού Οίκου Sean Spicer, λέγοντας πως αποτελεί τίτλο τιμής για αυτόν, το γεγονός ότι τα ΜΜΕ του επιτέθηκαν, αμφισβητώντας την ακεραιότητά του.
Όπως λέει: «Τα ΜΜΕ έχουν μηδενική ακεραιότητα, και μηδενική νοημοσύνη…».
Από την πλευρά του το American Civil Liberties Union (ACLU), ανέβασε στο τουίτερ την υπόσχεση ότι θα κάνει αγωγή στην κυβέρνηση Τραμπ, αν αυτή προσπαθήσει να φιμώσει τα ΜΜΕ. Ο Erik Hemple της   Washington Post έγραψε πως «αφού ο Bannon ηγήθηκε μιας προεκλογικής εκστρατείας γεμάτης από απάτη, ψέματα, κυνισμό, και διακρίσεις, τότε δεν θέλουμε κανένα μπράβο ούτε από αυτόν αλλά ούτε και από τους ομοίους του»!
Όπως δηλαδή όλα δείχνουν, ο Τραμπ το είπε και το έκανε (και αυτό): Ξεκίνησε ανελέητο πόλεμο κατά των αμερικανικών (και όχι μόνο) ΜΜΕ. Απομένει να δούμε ποιος θα βγει νικητής…

S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου