5.3.14

Μέτρια στη καινοτομία η Ελλάδα…



Στις χώρες με μέτριες επιδόσεις στην καινοτομία κατατάσσει η Κομισιόν την Ελλάδα, σύμφωνα με τον «πίνακα επιδόσεων» για το 2013.



Ειδικότερα, η Ελλάδα βρίσκεται στην τρίτη κατηγορία, μαζί με την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Τσεχία, τη Σλοβακία, την Ουγγαρία, τη Μάλτα και τη Λιθουανία.
Οι χώρες αυτές έχουν επιδόσεις χαμηλότερες από τον μέσο όρο της ΕΕ.



Πρωτοπόροι στην καινοτομία είναι, σύμφωνα με την Επιτροπή, η Σουηδία, η Γερμανία, η Δανία και η Φιλανδία, που παρουσιάζουν επιδόσεις πολύ υψηλότερες από τον μέσο όρο της ΕΕ.
Παράλληλα, χώρες με καλές επιδόσεις καινοτομίας είναι η Ολλανδία, το Λουξεμβούργο, το Βέλγιο, η Μεγάλη Βρετανία, η Αυστρία, η Ιρλανδία, η Γαλλία, η Σλοβενία, η Κύπρος και η Εσθονία, που έχουν επιδόσεις υψηλότερες από τον μέσο όρο της ΕΕ και διαμορφώνουν τη δεύτερη κατηγορία.
Χώρες με χαμηλές επιδόσεις καινοτομίας είναι η Πολωνία, η Λετονία, η Ρουμανία και η Βουλγαρία, που έχουν επιδόσεις πολύ χαμηλότερες από τον μέσο όρο της ΕΕ και συγκαταλέγονται στην τέταρτη κατηγορία.
Παράγοντες ανάπτυξης της καινοτομίας στην ΕΕ αποτελούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και η εμπορική εκμετάλλευση των καινοτομιών, καθώς και τα άριστα ερευνητικά συστήματα.

Από το ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου