21.12.18

Ξόφλησαν…


Η ομιλία Σαμαρά στο 12ο Συνέδριο της ΝΔ, «έτσουξε» πολύ τους Συριζαίους. Που ξαμόλησαν τα «παπαγαλάκια» τους σε προσωπικές επιθέσεις κατά Σαμαρά.
Έβγαλαν διάφορα «δημοσιογραφικά πιστόλια» να ρίχνουν άσφαιρα. Το προσπάθησε και ο ίδιος ο Τσίπρας στη Βουλή. Αλλά όλα αυτά ήταν αμήχανα και «ξέπνοα»...
Ακόμα και αντίπαλοι του Σαμαρά βγήκαν και τον υπερασπίστηκαν.
Αυτή τη φορά όλη η προπαγάνδα τους έπεσε στο κενό. Και δεν ζημίωσε το Σαμαρά. Αντίθετα τον «ανέβασε»!


 

Γιατί όταν σε βρίζει ο πιο μισητός πρωθυπουργός που πέρασε – που θέλει 20 διμοιρίες ΜΑΤ να τον φυλάνε σε κάθε του μετακίνηση – ο κόσμος σε εκτιμά περισσότερο.
Ούτε έβλαψε τη ΝΔ! Κι αυτό φάνηκε στην τελευταία δημοσκόπηση – και στις κυλιόμενες ακόμα: Ο Τσίπρας μοιράζει λεφτά και βρίζει συνεχώς Σαμαρά και Κυριάκο! Αλλά το δημοσκοπικό προβάδισμα της ΝΔ ανεβαίνει!
Γιατί η πόλωση βλάπτει το ΣΥΡΙΖΑ - δεν τον βοηθάει. Κι όσο «ανεβάζει γράδα» η ΝΔ, κερδίζει...



Τα περί «ακροδεξιάς» που ψελλίζει ο Τσίπρας (κατά του Σαμαρά κυρίως, αλλά και κατά του Κυριάκου πλέον - άλλωστε τον Κυριάκο κατηγόρησε πριν λίγο καιρό η ΕΡΤ ότι θυμίζει… «θεωρητικό του φασισμού»), όλα αυτά είναι γελοία!
Και ο κόσμος το καταλαβαίνει πλέον…
Άλλωστε, πριν μιλήσει προχθές ο Σαμαράς στο Συνέδριο της ΝΔ, είχε μιλήσει ο πιο υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ΕΛΚ στην Ευρώπη, ο Χριστιανοδημοκράτης (Χριστιανοκοινωνιστής, ακριβέστερα) Βαυαρός Μάνφρεντ Βέμπερ.
Ο Πρόεδρος της μεγαλύτερης παράταξης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και προαλειφόμενος ως επόμενος Πρόεδρος της Κομισιόν
Ο κ Βέμπερ λοιπόν, μίλησε σκληρότερα κι από το Σαμαρά! Μίλησε αυστηρά για «παράνομη μετανάστευση» που πρέπει να σταματήσει! Μίλησε και για τη «Χριστιανική Ευρώπη», που πρέπει να διαφυλαχθεί…
Πάει η εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ και τα παπαγαλάκια του προσπαθούσαν να απαγορεύσουν την λέξη «λαθρομετανάστευση». Ο όρος «παράνομη μετανάστευση» που χρησιμοποίησε επανειλημμένως ο Βέμπερ, είναι σκληρότερος!
Τώρα την καταγγέλλει καθαρά το ΕΛΚ! Όχι οι… «φασίστες», όχι οι «ακροδεξιοί» - αλλά η πλειοψηφία της Ευρώπης!
Και στο επόμενο Ευρωκοινοβούλιο αυτή η πλειοψηφία θα καταγραφεί σαφέστερα και θα είναι πολύ μεγαλύτερη. Και πιο αποφασισμένη…
·       Τι θέλουν να μας πουν, λοιπόν; Ότι η Ευρώπη έγινε ξαφνικά «ακροδεξιά» και «φασιστική»;
·       Ότι το ΕΛΚ, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, που εκφράζει τα κεντροδεξιά κόμματα της Ευρώπης, προσχώρησαν ξαφνικά στην… «ακροδεξιά»;
Άλλωστε, για άμεσο επαναπατρισμό των λαθρομεταναστών, είχε μιλήσει και ο «προοδευτικός» Μακρόν! Το είπε, αλλά δεν το έκανε. Και το πληρώνει τώρα…
Το είπε πάντως! «Ακροδεξιός» και ο Μακρόν;
Ο Τσίπρας άνοιξε τα σύνορα, που ο Σαμαράς κράταγε κλειστά και ελεγχόμενα…
Ο Τσίπρας κατέστησε την Ελλάδα ένα απέραντο hotspot, όπου οι λαθρομετανάστες στοιβάζονται σε απάνθρωπες συνθήκες, κακοποιούνται, ξυλοκοπούνται, σκοτώνονται και βιάζονται καθημερινά, χωρίς το επίσημο κράτος (του ΣΥΡΙΖΑ) να κάνει το παραμικρό. Αφού έχει παραδώσει τον έλεγχο στις ΜΚΟ των «διακινητών»
·       Ο διεθνής Τύπος βοά! «Ακροδεξιοί» και αυτοί;
·       Οι Ευρωπαίοι έκλεισαν τα σύνορά τους στην Ελλάδα! «Ακροδεξιοί» και αυτοί;
·       Ο Μίκης Θοδωράκης και ο Μανώλης Γλέζος αποκηρύσσουν τους ΣΥΡΙΖΑιους ως «εθνομηδενιστές»! «Ακροδεξιοί» και αυτοί;
·       Όσοι στην Ευρώπη στήριξαν, έστω και ανόρεχτα, την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στο μεταναστευτικό, σήμερα τελούν υπό παραίτηση (Μέρκελ) ή έχουν εξαφανιστεί (Ολάντ)…
Η Ευρώπη κινδύνευσε να διαλυθεί λόγω λαθρομετανάστευσης!
Δεν κινδύνευσε από την οικονομική κρίση, και κινδύνευσε όταν ο Τσίπρας έφερε ενάμιση εκατομμύριο λαθρομετανάστες!



Οι λαοί της Ευρώπης μετακινήθηκαν δεξιότερα, πράγματι, ως αντίδραση στην νέο-ταξική «πολιτική ορθότητα» που ο Τσίπρας υπηρετεί πιστά.
Γιατί αυτούς υπηρετεί! Τους no borders. Όσους θέλουν να καταλύσουν τα εθνικά κράτη και τα σύνορα.
Αυτούς όλους, ένα-ένα τους στέλνουν σπίτι τους οι λαοί της Ευρώπης μέσα από εκλογές. Όπου συμβαίνουν κοσμοϊστορικές ανατροπές. Οι δημοκρατίες της Ευρώπης, διορθώνουν τα λάθη τους. Και μαθαίνουν από τα λάθη τους.
Οι νέο-ταξίτες, είναι οι καλύτεροι «χορηγοί» των νεοναζί. Αυτοί «στέλνουν» τον κόσμο στην άκρα δεξιά…
Και τώρα παροπλίζονται ένας-ένας.
·       Ο Αντώνης Σαμαράς πρώτος είχε προειδοποιήσει ότι η Ευρωπαϊκή Κεντροδεξιά πρέπει να βρει την ψυχή της, τις αξίες της, τις αρχές της - την συνέπεια και την αξιοπιστία της…
·       Πρώτος είχε μιλήσει για φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις – και τις ξεκίνησε στη χώρα του.
Παρέλαβε την Ελλάδα στην 100η θέση της διεθνούς ανταγωνιστικότητας και την παρέδωσε, μέσα σε δυόμιση χρόνια, στην 60η θέση (σύμφωνα με την κατάταξη του Doing Business Report του ΟΟΣΑ).
Στα επόμενα τέσσερα χρόνια, δηλαδή επί ΣΥΡΙΖΑ, η Ελλάδα υποχώρησε ξανά τουλάχιστον 12 με 15 θέσεις στη διεθνή κατάταξη ανταγωνιστικότητας.
Το άλμα ανταγωνιστικότητας που πραγματοποίησε η Ελλάδα επί Σαμαρά δεν έχει προηγούμενο διεθνώς
·       Πρώτος ο Σαμαράς είχε προειδοποιήσει για την ανάγκη φύλαξης των συνόρων. Και για τις φοβερές συνέπειες που θα είχε, αν αφήναμε τα σύνορα αφύλαχτα. Τον άκουσαν τότε. Αλλά δεν τον στήριξαν…
Κι όταν έπεσε ο Σαμαράς, ήλθε ο Τσίπρας και άνοιξε τα σύνορα, συγκλονίστηκε ολόκληρη η Ευρώπη: Και από πολλαπλά τρομοκρατικά χτυπήματα (για τα οποία επίσης τους είχε προειδοποιήσει ο Σαμαράς) και από τις μεγάλες εκλογικές ανατροπές παντού…
Υπάρχει όμως και το άλλο, το πιο συγκλονιστικό:
Ο Σαμαράς είναι ο πρώτος και μόνος Πρωθυπουργός, επί των ημερών του οποίου οι νεοναζί στην Ελλάδα πήγαν φυλακή!
Και μετά ήλθε ο Τσίπρας και τους έβγαλε! Και η δίκη τους δεν προχωράει. Και στο μεταξύ, ο ΣΥΡΙΖΑ συνεργάστηκε με τη ΧΑ για να ρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά το Δεκέμβριο του 2014.
Και ακόμα ψηφίζει μαζί της στην Ελληνική Βουλή.
Κι έρχονται σήμερα όσοι συνεργάστηκαν και συνεργάζονται και έχουν κοινά μικροπολιτικά συμφέροντα με τη ΧΑ, να κατηγορήσουν ως «ακροδεξιό» αυτόν που έβαλε τη ΧΑ φυλακή!
* Επί χρόνια τώρα, όταν τολμούσε η ΝΔ να μιλήσει για στοιχειώδη φιλελεύθερη ατζέντα, την κατηγορούσαν για «νεοφιλελευθερισμό»
Οι κρατιστές πάσης φύσεως είχαν τη μομφή του «νεοφιλελευθερισμού» για «ψωμοτύρι».
Και για χρόνια «έπιανε» αυτό: Οι νεοδημοκράτες δεν τολμούσαν να μιλήσουν ανοικτά για δραστική μείωση δαπανών, για δραστικό περιορισμό του δημοσίου και για δραστική μείωση φόρων - μη τους πουν «νεοφιλελεύθερους».
Ο Σαμαράς ο ίδιος, εφάρμοσε πολλά της φιλελεύθερης ατζέντας, πρόλαβαν να αποδώσουν τα περισσότερα, και τα… πλήρωσε όλα!
Τώρα όμως, φαίνονται! Γιατί γίνονται αναπόφευκτα οι συγκρίσεις
* Κι ύστερα, επί χρόνια όποιος στη ΝΔ τολμούσε να μιλήσει κατά του «ασύλου παρανομίας» στα Πανεπιστήμια, ή κατά της μόνιμης υποχωρητικής στάσης σε όλα τα εθνικά μέτωπα (ακόμα κι έναντι αδύναμων, αλλά προκλητικών γειτόνων), κατηγορούνταν ως «εθνικιστής» ή «ακροδεξιός»
Μέχρι που αυτή η ιδεολογική τρομοκρατία της Αριστεράς άρχισε να σπάει – πάλι επί διακυβέρνησης Σαμαρά ή λίγο πιο πριν: Όταν καταργήθηκε το άσυλο παρανομίας στα ΑΕΙ, όταν έκλεισαν τα σύνορα (και τα χερσαία στον Έβρο με το φράχτη - και τα θαλάσσια στα νησιά μας), όταν φτιάχτηκε η «Αμυγδαλέζα» και άρχισαν οι μαζικοί επαναπατρισμοί των λαθρομεταναστών, κι όταν άρχισε να καθαρίζει το κέντρο της Αθήνας χωρίς να ανοίξει ρουθούνι
Κι όταν παραπέμφθηκε η «εγκληματική οργάνωση»...
·       Σήμερα που έχει καταλυθεί ο νόμος και η τάξη παντού,
·       σήμερα που έχουν πολλαπλασιαστεί τα «άβατα» σε όλη την Ελλάδα,
·       σήμερα που το κράτος δεν μπορεί πια, όχι τα σύνορα να φυλάξει, αλλά ούτε από την… Πατησίων να περάσει, πολλοί που δεν καταλάβαιναν τι έκανε ο Σαμαράς όταν βρισκόταν στη διακυβέρνηση το κατάλαβαν - έστω και τώρα.
Γιατί έκαναν τις συγκρίσεις
Τώρα λοιπόν, ο Σαμαράς είπε αυτό που χρόνια περίμεναν πολλοί:
--Τέρμα τα ενοχικά σύνδρομα
Που θα πει: Δεν απολογούμαστε πια!   

Δεν αγωνιούμε να πείσουμε κανένα κακόπιστο πως, όχι δεν είμαστε νεοφιλελεύθεροι, όχι δεν είμαστε εθνικιστές, όχι είμαστε κι εμείς «προοδευτικούληδες»… όσο πατάει η γάτα!
Δεν απολογούμαστε για φιλελεύθερα ιδανικά μας.
Είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτά!
Δεν απολογούμαστε για την αγάπη μας προς την Πατρίδα.
Είμαστε υπερήφανοι – και γι’ αυτήν…
Κι αυτό ήταν που έτσουξε το ΣΥΡΙΖΑ περισσότερο!
Όχι που το είπε ο Σαμαράς. Αλλά που ο κόσμος παραληρούσε από κάτω.
Γιατί σήμαινε το τέλος της ιδεολογικής τρομοκρατίας της Αριστεράς.
Το τέλος του «παραμυθιού» που είχαν επιβάλει δεκαετίες τώρα.
Η επίσημη κατάρρευση ενός μύθου – που τον βιώνει σήμερα η χώρα ως εφιάλτη
·       Όχι η Αριστερά δεν είναι το «ελπιδοφόρο μέλλον» – είναι το άρρωστο παρελθόν που πρέπει να ξεπεράσουμε…
·       Όχι η Αριστερά δεν έχει «ηθικό πλεονέκτημα». Είναι βουτηγμένη στα σκάνδαλα και στην χλιδάτη καλοπέραση όπου της δοθεί η ευκαιρία…
·       Όχι η Αριστερά δεν σέβεται τους δημοκρατικούς κανόνες! Διψά για εξουσία δίχως έλεγχο – πασχίζει να πάρει ολόκληρη την εξουσία για πάντα, όχι απλώς τη διακυβέρνηση για μια θητεία. Είναι «Ολοκληρωτιστές» - και δεν το κρύβουν….
Αυτά τους είπε ο Σαμαράς πάνω-κάτω. Και φρίκαραν!
·       Φρίκαραν περισσότερο, γιατί είχε δίκιο.
·       Φρίκαραν ακόμα περισσότερο, γιατί τώρα τα ακούει ο κόσμος και δεν φοβάται πλέον: τα χειροκροτεί και εμψυχώνεται.
·       Φρίκαραν τέλος, γιατί η ιδεολογική τους τρομοκρατία τελείωσε πια!
Μιλάνε για «εμφυλιοπολεμικό λόγο», αυτοί που κάθε μέρα δεν σταματάνε να αναβιώνουν τον εμφύλιο.
Και να ξανά-σύρουν τις διαχωριστικές γραμμές που έχουν ξεθωριάσει. Ηττήθηκαν το 1949 κι ακόμα δεν μπορούν να το συνειδητοποιήσουν...
Η ΕΡΤ κλαίει και οδύρεται, που έχασε το ΕΑΜ τα «Δεκεμβριανά»! Κι ύστερα… οι άλλοι είναι οι «εμφυλιοπολεμικοί»!
Ο Τσίπρας πάει στη Θεσσαλονίκη και θυμάται τις κινητοποιήσεις του ΚΚΕ από τη δεκαετία του 30! Κι ύστερα οι άλλοι είναι… «νοσταλγοί του παρελθόντος»!
Μέχρι και το σημερινό ΚΚΕ τους αποδοκιμάζει, αλλά εκείνοι το χαβά τους…
Έχασαν την παγκόσμια μάχη επικράτησης του Κομμουνισμού κι ακόμα δεν το έχουν χωνέψει…
Τώρα χάνουν και την παγκόσμια μάχη για τη διεθνή επιβολή της νεοταξικής «πολιτικής ορθότητας». Ούτε αυτό μπορούν να το καταπιούν…
Με ό,τι ταυτίστηκαν έχασε!
Ό,τι υποσχέθηκαν διαψεύστηκε οικτρά.
Ό,τι πίστεψαν αποδείχθηκε εφιάλτης.
Κι ύστερα τους φταίει ο… Σαμαράς!
Ξόφλησαν!
Και κάποιος έπρεπε να τους πει καθαρά. Γι’ αυτό ο «νευρικός κλονισμός» τους. Και γι’ αυτό ξεθύμανε και η ορμή τους.
Γιατί κατά βάθος, το νιώθουν κι οι ίδιοι
Ξόφλησαν!!!

Θανάσης Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου