5.2.13

Σύντομα ξανά ανοικτό το Μακεδονία Παλλάς


Καινούριο "αφεντικό" του ξενοδοχείου-συμβόλου της Θεσσαλονίκης πλέον θα είναι ο Ιβάν Σαββίδης, ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, καθώς σε πρόσφατο διαγωνισμό για την εκμετάλλευση της ξενοδοχειακής μονάδας για τους επόμενους 12 μήνες κατέθεσε τη μεγαλύτερη προσφορά.

Η εταιρεία Black & White του ομογενή από την Ρωσία επιχειρηματία προσέφερε μηνιαίο μίσθωμα 95.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείο, το ΙΚΑ –ΕΤΑΜ, η διοίκηση του οποίου εξέδωσε την παρακάτω επίσημη ανακοίνωση:

«Σήμερα στις 4.2.2013 και ώρα 10:30, ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής Στέγασης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, διενεργήθηκε ο διαγωνισμός για 12μηνη μίσθωση του ξενοδοχείου «Μακεδονία Παλλάς» ιδιοκτησίας του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Στο Διαγωνισμό προσήλθαν και υπέβαλαν προσφορά τρεις εταιρείες.Ο διαγωνισμός διεξήχθη με όλους τους τύπους και τις διαδικασίες που επιβάλλει ο Κανονισμός Μισθώσεων Εκμισθώσεων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Το ύψος του μηνιαίου μισθώματος που κατέθεσε η πλειοδότρια εταιρία ανέρχεται στα ποσό των 95.000 ευρώ μηνιαίως. Το οριστικό αποτέλεσμα του διαγωνισμού θα ανακοινωθεί μετά την παρέλευση δύο εργάσιμων ημερών, χρόνος που προβλέπεται από τον Κανονισμό Μισθώσεων Εκμισθώσεων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για την υποβολή τυχόν ενστάσεων από τους συμμετέχοντες.»


Προφανώς αυτή η εξέλιξη δίνει στον κύριο Σαββίδη το πάνω χέρι και στον επερχόμενο εντός του 2013 διαγωνισμό για την μακροχρόνια πλέον μίσθωση της μονάδας, για περίοδο δηλαδή άνω των 20 χρόνων.

Δεύτερη στο διαγωνισμό ήρθε η εταιρεία Aenaos από την Πάρο με 81.000 ευρώ και τρίτη η Grecotel του ομίλου Δασκαλαντωνάκη me 51.000 ευρώ. Η ελάχιστη τιμή εκκίνησης ήταν τα 50.000 ευρώ, ενώ, βάσει των όρων του διαγωνισμού, η πλειοδότρια εταιρεία οφείλει να διατηρήσει τουλάχιστον το 92% του προσωπικού του ξενοδοχείου όπως αυτό ήταν διαμορφωμένο μέχρι το κλείσιμό του τον περασμένο Ιανουάριο. 

TopGunZ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου