8.3.13

Η κηδεία του Chavez, που δεν πέθανε στη ψάθα!


Ο θάνατος του Hugo Chavez φέρνει στο προσκήνιο την βενεζουελανή εκδοχή της λατρείας της προσωπικότητας.
Αποφασίστηκε λοιπόν η σορός του «λατρευτού» ηγέτη να επιδεικνύεται μόνιμα σε ειδικό μουσείο κοντά στο προεδρικό παλάτι του Καράκας.
Κάτι σαν τον Λένιν δηλαδή.



Η σορός θα εκτίθεται μέσα σε γυάλινο φέρετρο, έτσι ώστε, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της χώρας Nicolas Maduro, που ορίστηκε διάδοχος του από τον ίδιο τον Chavez, και που θα ορκιστεί σήμερα, «ο λαός να μπορεί να τον έχει για πάντα κοντά του».


Η κηδεία του Chavez γίνεται σήμερα, παρουσία πολλών ηγετών από ολόκληρο τον πλανήτη, οι οποίοι ταξίδεψαν στο Καράκας για να αποτίσουν τον τελευταίο χαιρετισμό στον συχνά αμφιλεγόμενο ηγέτη της Βενεζουέλας.
50 τουλάχιστον χώρες έχουν στείλει αποστολές, ενώ ήδη έχουν καταφτάσει και 30 αρχηγοί κρατών.
Ανάμεσά τους και κάποιοι πιστοί φίλοι και σύμμαχοι του μακαρίτη όπως ο Mahmoud Ahmadinejad και ο  Raul Castro.
Μάλιστα, ο Ιρανός ηγέτης χαρακτήρισε τον εκλιπόντα ως «τον συναισθηματικό πυλώνα όλων των επαναστατών, και όλων εκείνων που αναζητούν την ελευθερία»!
Από πλευράς ΗΠΑ στη κηδεία θα παρίστανται ένας πρώην και ένας νυν γερουσιαστής των Δημοκρατικών.
Οι λεπτομέρειες της τελετής καλύπτονται από απόλυτη μυστικότητα.
Πάντως, ο λαός της Βενεζουέλας σπεύδει να αποχαιρετίσει τον νεκρό ηγέτη του, με ουρές εκατοντάδων μέτρων, και όπως έγραψε η New York Times, 2 εκατομμύρια πολίτες έχουν ήδη περάσει κλαίγοντας δίπλα από την σορό του.
Η σημερινή κηδεία αποτελεί μια πάρα πολύ καλή ευκαιρία για τους διαδόχους του Chavez να έρθουν σε επαφή με τον λαό, ενόψει των προεδρικών εκλογών για τη διάδοχη κατάσταση.
Και για να κλείσουμε, αξίζει να αναφέρουμε πως σύμφωνα με την ιστοσελίδα  celebritynetworth   ο Chavez κάθε άλλο παρά στη ψάθα πέθανε.
Την ώρα του θανάτου του, η προσωπική του περιουσία του έφτανε το $1 δισ.
Αυτή είναι η εκτίμηση που έκανε το 2010 η εταιρία ανάλυσης ρίσκων και απειλών Criminal Justice International Associates (CJIA), που θεωρεί ότι η συνολική περιουσία του εκλιπόντος και της οικογένειάς του αγγίζει τα $2 δισεκατομμύρια!
Το μεγαλύτερο μέρος της αφορά σε έσοδα από επενδύσεις και τοποθετήσεις σχετικές με το πετρέλαιο. 
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της CJIA, Jerry Brewer, η περιουσία αυτή δημιουργήθηκε από το μηδέν μετά το 1999, οπότε και ο Chavez ανέβηκε στην εξουσία, ενώ οι πηγές της ήταν νόμιμες και παράνομες ταυτόχρονα.
Επιπλέον, ο Brewer εκτιμά πως η οικογένεια Chavez, όπως και πολλές άλλες εγκληματικές οργανώσεις της Βενεζουέλας, αφαίρεσαν περίπου $100 δισ από το σχεδόν $1 τρισεκατομμύριο των πετρελαϊκών εσόδων της κρατικά ελεγχόμενης πετρελαϊκής επιχείρησης PDVSA, από το 1999 και εντεύθεν.

Strange Attractor


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου