27.12.12

Μαϊμού διλλήματα… για ζαβούς πολίτες.


Ώρες ώρες είναι να τρελαίνεσαι…
Και καλά, άντε και η Χρυσή Αυγή είναι στον κόσμο της, προωθώντας ιδεολογίες που η ανθρωπότητα έχει ήδη ξεράσει, όπως ο εθνικοσοσιαλισμός και ο ρατσισμός.

 
Το μυστικό της όμως όπλο είναι ότι τις περισσότερες φορές μιλάει με ξερή λογική, η οποία σε αυτές τις περιόδους οικονομικής και κοινωνικής κρίσης ακούγεται ακόμη πιο… λογική.
Εμείς ήδη το είχαμε αναφέρει εδώ: Η Ακροδεξιά Λογική Κάνει Θαύματα


Από κει και πέρα όμως, έρχεται και η αριστερά, που κι αυτή είναι στον κόσμο της, και διαστρέφει την αλήθεια, θεωρώντας πως απευθύνεται σε… ζαβούς, ενισχύοντας έμμεσα (και ίσως άθελά της) την Χρυσή Αυγή!
Και στην μέση βρίσκεται ο απλός πολίτης, που αφενός μεν είναι άνθρωπος, και κάθε άλλο παρά φασίστας, αφετέρου βασανίζεται καθημερινά από τους μπαχαλάκηδες, τους λαθρομετανάστες, και την γενικευμένη εγκληματικότητα, και έχει τα όρια του.
Και δεν ξέρει ποιους να πιστέψει.
Τους μεν που θεωρούν ότι για όλα τα δεινά  φταίνε οι ξένοι, ή τους δε, που θεωρούν τον κάθε λαθρομετανάστη και έναν μικρό ταλαιπωρημένο… Ιησού;
Άκουγα λοιπόν σήμερα το μεσημέρι σε πολύ γνωστό αθηναϊκό ραδιοφωνικό σταθμό μια συνέντευξη ενός εκπροσώπου των γιατρών (δεν έπιασα το όνομά του) ο οποίος δήλωσε και αριστερός, μέλος μιας πανεργατικής κάτι…
Και αφού βεβαίως στηλίτευσε την κυβέρνηση και τον Σαμαρά που «φταίει για όλα τα κακά της μοίρας μας», και αφού παίνεψε την αγωνιστική αριστερά που «αποτελεί την μόνη ελπίδα του Έλληνα» και άλλα πολλά παρόμοια εξωπραγματικά φληναφήματα, ήρθε και στο δια ταύτα των ελληνικών δημόσιων νοσοκομείων.
Και αφού τόνισε την απόλυτη και σεβαστή ανάγκη της πλήρους και δημόσιας δωρεάν υγείας, ο έξυπνος δημοσιογράφος του έβαλε να ακούει μια φράση από ομιλία ενός βουλευτή της Χρυσής Αυγής, ο οποίος μέσα (προφανώς) σε εθνικιστικό παραλήρημα είπε ότι «αφού οι ανασφάλιστοι λαθρομετανάστες κοστίζουν πάρα πολλά στα δημόσια νοσοκομεία, θα πετάξουμε μερικούς έξω από αυτά, για να δουν και οι υπόλοιποι…», ή κάπως έτσι.
Τότε είναι που τον έπιασε τον γιατρό το μαρξιστικό του (αμφιβάλλω αν διάβασε Μαρξ, ο οποίος ήταν αντίθετος στην λαθρομετανάστευση), και άρχισε να μιλάει για ανθρωπισμό, για τον όρκο του Ιπποκράτη, για το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου (ασφαλισμένου ή μη) στην υγεία, για ενιαίο αίμα που δεν διαχωρίζει Έλληνες και ξένους, κλπ.
Μάλιστα, μέσα στη προσπάθειά του να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα, τους λαθρομετανάστες που ανέφερε ο Χρυσαυγίτης, αυτός τους έκανε μετανάστες. Σαφής, νομίζω η διαφορά, αφού άλλο το ένα κι άλλο το άλλο.
Μάλιστα, το πήγε ένα βήμα παραπέρα, αναφερόμενος και στα εκατομμύρια Ελλήνων μεταναστών σε ολόκληρο τον κόσμο, στέλνοντας έτσι την μπάλα στην κερκίδα, αφού από αυτά τα εκατομμύρια ζήτημα είναι αν το 0.01% ήταν παράνομοι λαθρομετανάστες εκεί που πήγαν, και έσφαζαν ανθρώπους για μια βιντεοκάμερα.
Και βέβαια ο δημοσιογράφος σιγοντάριζε…. Αλίμονο!
Προσωπικά δεν είμαι ούτε ανάλγητος δεξιός φιλελεύθερος, ούτε ακροδεξιός ρατσιστής, αλλά ούτε πλέον πιστεύω σε αυτά που πίστευα όταν ήμουν 16 χρονώ, φορούσα στρατιωτικό τζάκετ, και άκουγα αντάρτικα από το πρωί μέχρι το βράδυ.
Εν ολίγοις, θέλω να πιστεύω πως έχω ωριμάσει, και βλέπω τα πράγματα πιο σφαιρικά, μακριά από κομματικές αγκυλώσεις και διάφορες ιδεοληψίες.
Και αυτό που βλέπω είναι ότι για να έχουμε κράτος, για να έχουμε δηλαδή νοσοκομεία, ασθενοφόρα, περιπολικά, απορριμματοφόρα, σχολεία, κλπ κλπ θα πρέπει να πληρώνουμε φόρους. Αλλιώς δεν γίνεται.
Και ποιοι πληρώνουν φόρους;
Μα αυτοί που είναι δηλωμένοι, ασφαλισμένοι, κ.ο.κ.
Συνεπώς, όταν τα νοσοκομεία πλημμυρίζουν από ανασφάλιστους λαθρομετανάστες, πολλοί εκ των οποίων έρχονται στην Ελλάδα επί τούτου, είναι φυσικό και επόμενο να ανεβάζουν  κατακόρυφα το κόστος της δημόσιας περίθαλψης στην χώρα, και αυτό να το επωμίζονται τα συνήθη κορόιδα, δηλαδή οι φορολογούμενοι (γηγενείς και μετανάστες μαζί, πλην όμως ασφαλισμένοι και νόμιμοι).
Άρα τι θέλει να μας πει ο πονόψυχος αυτός γιατρός, οπαδός της συριζέικης λογικής του «μπάτε σκύλοι αλέστε…»;
Στον οποίο θα απευθύνω το ερώτημα που είχα θέσει κι άλλοτε (ξεχνάω σε πια ανάρτηση), και ακόμη περιμένω απάντηση από κάποιον «ανθρωπιστή» συνάδελφό του: Γιατί όλα αυτά τα ωραία και ανθρωπιστικά, οι δημοκράτες γιατροί μας  δεν τα εφαρμόζουν στα ιδιωτικά τους ιατρεία, αλλά τους πιάνει ο πόνος για τον συνάνθρωπο, και δη τον λαθρομετανάστη, μόνο όταν εργάζονται στο δημόσιο, όπου όλα (γάζες, φάρμακα, κλπ) τα πληρώνουν άλλοι;
Γιατί δεν δέχονται στα ιατρεία τους, ή στις κλινικές τους, ή δεν βγαίνουν στον δρόμο για να θεραπεύσουν με δικά τους έξοδα τους ανήμπορους ξένους;
Γιατί;
Μια απλή ερώτηση…

Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου