23.10.12

Ορθομαγειρέματα - Μηλόπιτα


Η Big Mama μας δίνει σήμερα μια απλή και γρήγορη συνταγή για μια ελαφριά μηλόπιτα.
Μηλόπιτα

ΥΛΙΚΑ
5-6 μεγάλα μήλα (κατά προτίμηση ξινόμηλα για να μη μας βγει πολύ γλυκιά)
1 φλ. του τσαγιού ζάχαρη
120 γρ. μαργαρίνη (περίπου μισό πακετάκι)
Κανέλα, γαρύφαλλο ή/και άλλα καρυκεύματα της αρεσκείας μας
Για το παντεσπάνι
4 φλ. του καφέ αλεύρι
4 φλ. του καφέ ζάχαρη
4 αυγά
1 φακελάκι baking powder
1 βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα ταψί νο32 (ή το αντίστοιχό του σε ορθογώνιο, όπως φαίνεται στη φωτογραφία) αραδιάζουμε τα μήλα κομμένα σε φέτες, έτσι ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνειά του, τα καλύπτουμε με την ζάχαρη και περιχύνουμε τη μαργαρίνη λιωμένη. Από πάνω πασπαλίζουμε με κανέλα και όποιο άλλο καρύκευμα προτιμάμε (π.χ. γαρύφαλλο σε σκόνη).

Για το παντεσπάνι
Σε ένα μπωλ χτυπάμε καλά τα αυγά με τη ζάχαρη. Αναμιγνύουμε το αλεύρι με το baking powder και τη βανίλια και σιγά σιγά το ρίχνουμε στο μπωλ με τα χτυπημένα αυγά, ανακατεύοντας συγχρόνως.

Περιχύνουμε το μείγμα για το παντεσπάνι πάνω από τα μήλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 175ο C φούρνο για 30 λεπτά (αντιστάσεις πάνω-κάτω). Αφού κρυώσει, κόβουμε κάθε κομμάτι και το σερβίρουμε ανάποδα στο πιατάκι του.


Καλή όρεξη από τη Big Mama

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου