26.12.16

Έλληνας ο δεύτερος ισχυρότερος τζιχαντιστής του ISIS!



Σύμφωνα με τον Yahya Abu Hassan, η ωραιότερη μέρα της ζωής του ήταν όταν πέρασε κρυφά από την Συρία στη Τουρκία την έγκυο γυναίκα του και τα τρία άρρωστα παιδιά του, χωρίς να μπει στον κόπο να τους πει αντίο. Ήταν Σεπτέμβριος του 2013, και η μέρα που ο ελληνικής καταγωγής Hassan αποφάσισε να αφιερώσει τη ζωή του στην επικράτηση του Ισλαμικού Χαλιφάτου!




Αυτή η ενδιαφέρουσα ιστορία περιγράφεται εκτενώς από τον Graeme Wood στο Atlantic



Ο Wood χαρακτηρίζει τον Hassan ως έναν από τους πιο σεβαστούς δασκάλους της Τζιχάντ, που διαθέτει ένα πλήρες και ολοκληρωμένο θεωρητικό ισλαμικό «οπλοστάσιο», ενώ μιλάει τέλεια τα αραβικά (και τα αγγλικά), και κατέχει πλήρως την αραβική λογοτεχνία. Όταν πρωτοάκουσε για την περίπτωσή του, την βρήκε ενδιαφέρουσα, και έτσι άρχισε να την ερευνά.
Στην αρχή νόμισε πως έχει να κάνει με έναν ακόμη τζιχαντιστή, αλλά όταν έψαξε πιο βαθιά, συνειδητοποίησε πως ο Hassan ήταν ο Αμερικανός κομπιουτεράς John Georgelas, που ζούσε παλιά στο Τέξας.
Αυτά που ανακάλυψε μετά για τον ελληνοαμερικανό ήταν συγκλονιστικά. Συζήτησε εκτενώς με τον πατέρα του Georgelas, τον Tim, ο οποίος στο παρελθόν είχε πειραματιστεί με ψυχεδελικά φάρμακα! Ακόμη και η σύζυγος του Georgelas ήταν τζιχαντίστρια. Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι ότι σήμερα, ο Georgelas θεωρείται ο δεύτερος πιο ισχυρός άνδρας του ISIS!
Όπως γράφει ο Wood, «ο τύπος αυτός ξέρει πως να απευθύνεται στους Αμερικανούς, ξέρει πώς να τους τρομάζει, πώς να τους στρατολογεί, και πώς να κάνει τον αγώνα του ISIS και δικό τους αγώνα»!

S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου