27.7.19

Το «τσάμπα όλα» τελείωσε…


Αντιδράσεις και διαμαρτυρίες έχει προκαλέσει σε επιχειρηματίες του εισερχόμενου τουρισμού (DMC) η απόφαση της Fraport σε συνεργασία με εταιρεία του Ομίλου Μουζενίδη, που διαχειρίζεται τα πάρκινγκ του ιδιωτικού αεροδρομίου Μακεδονία, να χρεώσει τον χώρο στάθμευσης των μισθωμένων ταξί και λεωφορείων με συγκεκριμένο αντίτιμο.




Όπως ανάφερε, μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο επιχειρηματίας και πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, Αλέκος Ευσταθίου, οι επιχειρηματίες δεν είναι αντίθετοι με την απόφαση της ύπαρξης αντιτίμου αλλά θεωρούν ότι το κόστος είναι πολύ υψηλό και ότι δεν θα έπρεπε να γίνει μεσούσης της σεζόν -τίθεται σε ισχύ από 1η Αυγούστου…



«Πρόκειται για ένα ληστρικό χαράτσι, καθώς καλούμαστε να πληρώνουμε 50 ευρώ το μήνα για την κάρτα που μας δίνει πρόσβαση στο πάρκινγκ ενώ η αντίστοιχη χρέωση στο αεροδρόμιο "Ελ.Βενιζέλος" είναι 70 ευρώ ετησίως», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ευσταθίου.
«Εκτός από την κάρτα, οι χρεώσεις για τον χρόνο στάθμευσης γίνονται ανάλογα με την ώρα, όπου ο χρόνος ελεύθερης παραμονής θα είναι 20 λεπτά από το νέο έτος και 1 ώρα για το διάστημα από τον Αύγουστο μέχρι το Δεκέμβριο του 2019 ενώ στην Αθήνα ο χρόνος δωρεάν στάθμευσης είναι 1,5 ώρα», προσθέτει.
Σήμερα το απόγευμα οι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες έχουν προγραμματίσει σύσκεψη για να συζητήσουν εκ νέου το θέμα.
Ο γενικός διευθυντής Εμπορικής και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της Fraport Greece Γιώργος Βήλος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, είπε πως «ο χώρος στάθμευσης P5 στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, για τον οποίο γίνεται ο λόγος, ήταν μέχρι τώρα ελεύθερος και μη ελεγχόμενος. Αποφασίστηκε πλέον να γίνει ελεγχόμενος και με συγκεκριμένο αντίτιμο.
Ωστόσο, η Fraport ακούγοντας το αίτημα των επιχειρηματιών, σε συνεργασία με την εταιρεία Μουζενίδη, προχώρησαν ήδη σε αναθεώρηση του τιμοκαταλόγου που θα ίσχυε από 1η Αυγούστου, αυξάνοντας τον χρόνο ελεύθερης παραμονής από 20 λεπτά σε 1 ώρα μέχρι τον Δεκέμβριο του 2019. Ενδεικτικά σας αναφέρω ότι για τη 1,5 ώρα θα καλείται κάποιος να πληρώσει 3 ευρώ, ενώ από τον Ιανουάριο το ποσό αυτό θα αυξηθεί στα 10 ευρώ».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου