21.5.13

Δημόσιοι υπάλληλοι …. φαντάσματα!


«Λαυράκια» έβγαλε ο αιφνιδιαστικός έλεγχος που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στο υπουργείο Πολιτισμού.
Το πόρισμα της ΕΔΕ για τον έλεγχο ο οποίος πραγματοποιήθηκε την Τρίτη του Πάσχα, δείχνει σύμφωνα με την Καθημερινή, ότι υπάλληλοι αυτοχρίσθηκαν προϊστάμενοι και έδωσαν άδειες, ενώ υπήρξαν αδειόχαρτα που υποβλήθηκαν κατόπιν… ελέγχου και εργαζόμενοι που υποτίθεται ότι εμφανίστηκαν στην υπηρεσία , αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ, καθώς άλλοι είχαν χτυπήσει την κάρτα για λογαριασμό τους.



Κύκλοι του υπουργείου, έκαναν μάλιστα γνωστό στην Καθημερινή ότι παρατηρήθηκαν και φαινόμενα ενδεχόμενης αντιποίησης αρχής.
Μεταξύ άλλων προέκυψε ότι οι υπάλληλοι που εργάστηκαν τη συγκεκριμένη ημερομηνία ανέρχονται σε 99, ενώ εκείνοι που απουσίασαν -δικαιολογημένα ή όχι-σε 115.




Υπήρξε μάλιστα διεύθυνση, όπου το ποσοστό απουσίας έφτασε στο 63%.
Στο πόρισμα επισημαίνεται επίσης ότι υπήρξε αδικαιολόγητη καθυστέρηση από την ώρα που ζητήθηκαν (10.50) τα δελτία των απόντων και κωλυόμενων έως την ώρα που παραδόθηκαν (12.55) στο γραφείο του γενικού γραμματέα.
Την όλη διαδικασία ξεκίνησε, σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, ο γγ του υπουργείου, Αναστάσιος Λιάσκος.
Εν τω μεταξύ χρειάστηκε απόφαση του ΣτΕ που επικύρωσε την απόλυση υπαλλήλου του κλάδου ΔΕ ανθοκηπουρών, ο οποίος απουσίαζε επί 1,5 χρόνο από την υπηρεσία του στη διεύθυνση οικονομικού υπουργείου ως θυρωρός, επειδή…έπρεπε να βοηθάει τη γυναίκα του στο καθαριστήριο που εκείνη διατηρούσε.
Ο υπάλληλος που απασχολιόταν κυρίως Σαββατοκύριακα, απουσίασε από τη θέση του την περίοδο 2002-2003.
Το ανώτατο δικαστήριο έκρινε ότι η υπηρεσία δεν ήταν υποχρεωμένη να τον απασχολεί Σαββατοκύριακο και νόμιμα απέρριψε σχετικό αίτημα του.
Σ άλλη περίπτωση πάντως το ΣτΕ μετέτρεψε σε 6μηνη παύση με στέρηση αποδοχών, την οριστική παύση που είχε επιβάλλει το πειθαρχικό συμβούλιο το 2007 για αδικαιολόγητη απουσία υπαλλήλου για περίπου ένα χρόνο.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση υπήρχε και άρνηση της υπαλλήλου να εξεταστεί από την υγειονομική επιτροπή για τις αναρρωτικές άδειες που είχε λάβει νωρίτερα για σοβαρό λόγο.

Lifo 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου