24.3.14

Ιδού πεδίο δόξης για την Ραχήλ!



Αντί η Ραχήλ να ασχολείται με τους αεροψεκασμούς, που έχουν καταντήσει μπανάλ, και αντί συνεχώς να αναρωτιέται «τι σκαρώνουν», για να μην αναφερθώ στον «διαστημικό εξερευνητή» Καπερνάρο, θα μπορούσε να ασχολείται με κάτι πιο χρήσιμο.



Όπως για παράδειγμα τις ιατρικές συνομωσίες….



Αν λοιπόν νομίζετε (η Ραχήλ σίγουρα το νομίζει) ότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες μόλυναν με τον ιό HIV τους μαύρους, ή ότι τα κινητά προκαλούν καρκίνο του εγκεφάλου, και οι κυβερνήσει το γνωρίζουν, τότε δεν είσαστε μόνοι.
Περίπου οι μισοί Αμερικάνοι (λιγότεροι από όσους πιστεύουν πως ο Ποπάι είναι πραγματικό πρόσωπο) πιστεύουν σε διάφορες ιατρικές συνομωσίες, σύμφωνα με μια τελευταία έρευνα- δημοσκόπηση.
Οι επιστήμονες ρώτησαν 1.351 ενήλικους για το αν πιστεύουν και επικροτούν τις δυο παραπάνω θεωρίες, καθώς και τέσσερις άλλες που είναι:
-Κάποιες μυστικές ομάδες χρησιμοποιούν γενετικά μεταλλαγμένους οργανισμούς για να μειωθεί ο πληθυσμός της γης.
-Τα παιδικά εμβόλια προκαλούν αυτισμό.
-Η αμερικανική κυβέρνηση και οι ρυθμιστικές της αρχές, απαγορεύουν τις φυσικές θεραπείες των ασθενειών, προωθώντας τις φαρμακοβιομηχανίες.
-Κάποιοι μολύνουν με τοξικά χημικά το περιβάλλον, μέσω του υδάτινου ορίζοντα, στον οποίον ρίχνουν τεράστιες ποσότητες φθόριου.
Το 49% των ερωτηθέντων απάντησε πως πιστεύει σε μια τουλάχιστον από τις παραπάνω θεωρίες συνομωσίας.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας J. Eric Oliver, αυτό συμβαίνει επειδή οι θεωρίες συνομωσίας είναι πιο εύκολα κατανοητές από την μάζα, απ ότι οι έγκυρες ιατρικές πληροφορίες.
Σημειώνει επίσης ότι η επίσημη ιατρική κοινότητα δεν θα πρέπει να  απορρίπτει τους οπαδούς των θεωριών αυτών, καθώς συνήθως είναι φανατικοί οπαδοί της εναλλακτικής ιατρικής, και όχι λιγότερο ανήσυχοι για την υγεία τους από ότι οι υπόλοιποι.
Απλά δεν δέχονται ιατρικές συμβουλές, και συνταγές…

S.A.
NPR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου