4.4.15

Το Μνημόνιο είναι εδώ, και εφαρμόζεται κανονικά!



Τα ψέματα, τα υπονοούμενα, η δημιουργική ασάφεια, τα πανηγύρια, οι επάρσεις ότι δεν υποχωρούμε, οι δηλώσεις περί εθνικής αξιοπρέπειας έχουν τελειώσει, ενώ τώρα που ζητάμε δανεικά είμαστε εθνικώς υπερήφανοι, αλλά ώς πότε;




Η θρυλούμενη διαπραγμάτευση με την ευρωζώνη έχει φθάσει στο τέλος της και δεν θα δοθεί άλλη ευκαιρία.
Χάθηκε όμως πολύτιμος χρόνος, που σπαταλήθηκε άσκοπα για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης...



Ο πρωθυπουργός πήγε στη Μέρκελ και στη Σύνοδο Κορυφής και πέρα από τα χαμόγελα και τις υποκλίσεις, τον παρέπεμψαν όλοι στο Eurogroup, αυτό αποφασίζει, του είπαν, εάν θα δοθεί οικονομική βοήθεια. Ωστόσο, έδειξε με τις δηλώσεις του ότι προσγειώθηκε στην πραγματικότητα και ότι είναι έτοιμος να σεβασθεί τους κανόνες της ΕΕ.
Τώρα είναι η ώρα των αποφάσεων και προτάσεων.
Πολύ απλά τα μέτρα που πρόκειται να λάβει η κυβέρνηση, κοστολογημένα και ισοδύναμα, για να πάρουμε χρήματα.
Κανείς και κανέναν δεν μπορεί να ξεγελάσει. Αυτά που θα προταθούν, θα πρέπει να εγκριθούν από τους τεχνοκράτες των θεσμών (δηλαδή της τρόικας), που συνεδριάζει σε ξενοδοχεία Αθηνών και από το Eurogroup, αλλά και από το Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Και εδώ είναι το μεγάλο πρόβλημα. Θα περάσουν από την πλειοψηφία της κυβερνήσεως;
Είναι πολύ πιθανό να δούμε τα μέτρα αυτά να ψηφίζονται από την αντιπολίτευση και να καταψηφίζονται από μέρος της συμπολίτευσης.
Αυτή η υπόθεση - εάν συμβεί - δεν θα έχει ιστορικό προηγούμενο.
Οπως και να έχει το πράγμα, ο Τσίπρας αντιμετωπίζει εσωτερικό πρόβλημα και δεν αποκλείεται να γίνει πολιτική ανακατάταξη στον μέλλον.
Οφείλει, πάντως, να πει καθαρά την αλήθεια στον ελληνικό λαό ο πρωθυπουργός. Είναι γεγονός ότι η ελληνική πλευρά δέχθηκε τη συνέχιση της εφαρμογής της υφιστάμενης συμφωνίας με τους δανειστές, το ΔΝΤ, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την ΕΚΤ. Είναι δηλώσεις του κ. Σημίτη.
Δηλαδή ότι εφαρμόζεται σήμερα το μνημόνιο και ορθώς κατά την άποψή μου. Κατά συνέπεια, η αλήθεια από τον Τσίπρα στον ελληνικό λαό είναι υποχρέωσή του.  
Ηδη υποχώρησε σε πολλά απ’ όσα έλεγε προεκλογικά.
Είναι καιρός να ολοκληρώσει την «κωλοτούμπα».
Στο κάτω κάτω της γραφής, η μοίρα αυτής της χώρας δεν είναι προσωπική του υπόθεση.

Γιώργος Ιγνατιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου