4.4.15

Ο Σύριζα και η σιωπηλή πλειοψηφία…



Καταλαβαίνω απόλυτα το γιατί τόσοι πολλοί συμπατριώτες μας όχι μόνο ψήφισαν Σύριζα, αλλά και τον στηρίζουν μετά μανίας.
Ακόμη και σήμερα, με δυο ολόκληρους μήνες απόλυτης μπαχαλοποίησης των πάντων, και με το φάντασμα της πτώχευσης να γελάει πάνω απ τα κεφάλια μας, έτοιμο να μας καταπιεί και να μας στείλει στις παλιές καλές πέτρινες εποχές.




Πρόκειται κυρίως για γονατισμένους από την κρίση ανθρώπους, που ποτέ δεν κατάλαβαν το τι έγινε και φτάσαμε στο γκρεμό.
Πρόκειται για άτομα απολιτίκ, που αν τα ρωτούσες πριν από μερικά χρόνια ποιος είναι ο υπουργός Οικονομικών δεν θα ήξεραν, άσχετα αν θα ήξεραν απ έξω που και πότε τραγουδάει η Έφη Σαρρή…
Μετά όμως έγιναν κι αυτοί αγαναΧτιστές.
Σαν τη Βαλαβάνη και την φίλη της Ραχήλ ένα πράγμα…



Μια άλλη κατηγορία είναι βέβαια οι (πρώην Πασόκοι) δημόσιοι υπάλληλοι και οι οικογένειές τους, που μάσησαν από τα φληναφήματα του Αλέξη, υπερασπιζόμενα τη θεσούλα του, τη σφραγίδα, και το αραλίκι (πολλοί εξ αυτών περίμεναν και αυξήσεις…).
Όλοι αυτοί, και άλλες διάφορες υποκατηγορίες, στήριξαν και στηρίζουν τον Σύριζα, θεωρώντας μέσα στο ζαλισμένο τους μυαλό ότι ο κακός Σαμαράς δεν είχε άλλο νταλκά, αλλά κάθε μέρα ξυπνούσε και αναρωτιόταν πως θα πηδήξει τους Έλληνες, και όταν δεν είχε ιδέες έπαιρνε τηλέφωνο τον Σόιμπλε για να του δώσει μερικές.
Ή ότι τα έπαιρνε από τους φουκαράδες και τα έδινε στους κολλητούς του, με αποτέλεσμα εμείς να υποφέρουμε και οι δοσίλογοι της κυβέρνησης να μας κοροϊδεύουν, γελώντας εις βάρος μας.
Όσο υπερβολικό κι αν ακούγεται, εν τούτοις ισχύει, και το έχω ακούσει πάμπολλες φορές από κατά τα άλλα νορμάλ συνανθρώπους μας, που ΝΑΙ… και αυτοί ψηφίζουν.
Και μαντέψτε τι ψήφισαν.
Αυτοί λοιπόν όλοι είναι η περίφημη λαϊκή βούληση, ο περίφημος λαός, που έδωσε την περίφημη και νωπή λαϊκή εντολή στον Αλέξη (και στον Σκουρλέτη) ώστε να κοιτάξουν στα μάτια και στα ίσα τους δανειστές τοκογλύφους, και να … διαλύσουν τη χώρα.
Αυτοί είναι που έδωσαν φτερά στο τσίρκουλο που μας κυβερνά.
Στο όνομα όλων αυτών, ο Αλέξης βρίσκει την δικαιολογία που χρειάζονταν προκειμένου να εξυφάνει το παιδικό (άντε εφηβικό) του όραμα, ήτοι να μας κάνει Αλβανία του Ενβέρ, ή στη καλύτερη… Βενεζουέλα.
Προσφέροντας μας γιαλαντζί κομμουνισμό 30 χρόνια μετά την λήξη ισχύος του παντού στον πολιτισμένο κόσμο.
Ναι αλλά αν το καλοσκεφτούμε, οι ψηφοφόροι του Αλέξη είναι ελάχιστοι σε σχέση με τον πληθυσμό της χώρας.
Και αν ολοκληρωθεί το όραμα του Αλέξη, δεν θα πεινάσουν μόνο αυτοί οι αλαφροϊσκιωτοι που τον ψήφισαν, αλλά ολόκληρος ο πληθυσμός… αθώοι και ένοχοι μαζί.
Εκτός και αν ο Δρ Μπαρουφάκης βάλει σε εφαρμογή την ιδέα που του πρότεινα δημοσίως μέσω του ΦΒ, να ισχύει η δραχμή για τους Συριζαίους, και το ευρώ για όλους εμάς τους υπόλοιπους. Για να δουν τότε μερικοί μερικοί από πού και πως κλάνει το μπαρμπούνι, γι αυτό και είναι κόκκινο…
Αν το δούμε λοιπόν μπακαλίστικα, η Ελλάδα έχει περίπου 11 εκατομμύρια πληθυσμό.
Εξ αυτών ψήφισε το 65%, δηλαδή κάπου 7 εκατομμύρια.
Ο Σύριζα πήρε το 36% των ψήφων, δηλαδή περίπου 2.5 εκατομμύρια. Οι ψεκασμένοι του συγκυβερνήτη Πάνου ήταν κάπου 350.000.
Δηλαδή, επί ενός πληθυσμού 11 εκατομμυρίων, ψήφισαν την παρούσα κυβέρνηση περίπου 2.900.000 ζαλισμένοι. Ούτε καν 3 εκατομμύρια…
Άρα για ποια λαϊκή βούληση, και για ποια ισχυρή λαϊκή εντολή μιλάμε;
Εν ονόματι της οποίας η κυβέρνηση μας οδηγεί στα βράχια;
Και αλήθεια, δυο και κάτι μήνες μετά, πόσοι απ αυτούς συνεχίζουν να πιστεύουν στον Αλέξη, ο οποίος εκτός από την απελευθέρωση των λαθρομεταναστών και την κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας, δεν πραγματοποίησε καμία άλλη υπόσχεση (ούτε τις διάσημες καθαρίστριες δεν επανεπροσέλαβε, άσχετα αν τις κάλεσε για κουμ κουάτ και κοζερί η Ζωζώ στη Βουλή);
Άρα, για να το κλείνω, η σιωπηλή πλειοψηφία ΔΕΝ ψήφισε τους μαθητευόμενους μάγους που πειραματίζονται στου κασιδιάρη (όχι του Σομαλού) το κεφάλι.
Άσχετα αν τους στηρίζουν οι Μπαλτάκοι, και τελευταία και οι καραμανλικοί(!!!).
Και άρα, αν επαληθευτούν οι Κασσάνδρες, και αν τελικά γίνει  το  χατίρι του Μπαρουφάκη και του Λαπαβίτσα και καταστραφούμε,  και πάμε σε δελτίο τροφίμων και σε κυνηγητά στα πάρκινγκ των σουπερμάρκετ, δεν θα φταίει ο λαός, ούτε η πλειοψηφία του… θα φταίνε οι παραδοσιακοί ανισόρροποι του Σύριζα του 3%, και ένα δυο ακόμη εκατομμύρια παραπλανηθέντων. 

Μια φαιδρή μειοψηφία του συνόλου.
Οι οποίοι θα ήταν σαφώς λιγότεροι αν ο Αλέξης ήταν έντιμος μαζί τους, και τους έλεγε προεκλογικά ότι σκοπεύει να μας επαναφέρει στη δραχμή (και στις φακές καθ’ εκάστην).
Εξάλλου το είπε και ο Χρυσόγονος, σε μια σπάνια στιγμή διαύγειας, ότι αν οι Έλληνες θέλανε έξοδο από την ευρωζώνη θα ψήφιζαν το ΚΚΕ, διότι (συμπληρώνω εγώ) άλλο Κουτσούμπας και άλλο Κωλοτούμπας.
Βέβαια ίσως και να πέφτω γενικώς έξω (συνέβη πολλές φορές), αφού σύμφωνα με μια τελευταία δημοσκόπηση που θα βγει αύριο, το 46,8% των Ελλήνων συμφωνεί με την πολιτική της κυβέρνησης, ενώ εκφράζουν κάποιες επιφυλάξεις για την «σκλήρυνση» της ελληνικής τακτικής.
Εδώ ισχύει το «βαράτε με κι ας κλαίω».
Και το πιο γελοίο όλων; Όσον αφορά στον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά, το 48,6% δηλώνει ικανοποιημένο(!)  με το έργο (ποιο έργο ρε παιδιά;) και τις προσπάθειες (ποιες προσπάθειες;) του πρωθυπουργού (ποιος πρωθυπουργός;).
Οπότε, δεν πα να λέω εγώ… ο κόσμος θέλει τζερτζελέ.
Γουστάρει να ζει με τον ίλιγγο του θανάτου!
Αυτά…

Strange Attractor




ΥΓ- Άκουγα σε δελτίο ειδήσεων σήμερα ότι ενώ ο Αλέξης ετοιμάζεται για μια μεγαλοπρεπή μνημονιακή κωλοτούμπα, ο Δραχμαζανης επιμένει στις ιδεοληψίες του, και του θυμίζει ότι ο λαός τους έδωσε σαφή εντολή για «έντιμο συμβιβασμό» με τους εταίρους!
Πότε έγινε αυτό ρε παιδιά;
Απ όσο κατάλαβα, ρήξη και σκίσιμο του μνημονίου, ή κατάργησή του με ένα και μόνο άρθρο υπόσχονταν ο Σύριζα, και άρα αυτό ήθελε ο λαός που τον ψήφισε.
Αυτή ήταν η εντολή του (και οι αυξήσεις, και η κατάργηση των φόρων, κλπ)
Πόθεν προέκυψε ο έντιμος συμβιβασμός, που τον ανακάλυψαν στην πορεία, μόλις δηλαδή έφαγαν τα μούτρα τους με την παρέα της Μέρκελ;

1 σχόλιο: