16.10.12

Επιτυχής κρίθηκε η επιχείρηση στο Ζεφύρι

«Οι εστίες ανομίας πρέπει να σταματήσουν», δήλωσε αναφορικά με την σημερινή επιχείρηση στο Ζεφύρι, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, από τη ΓΑΔΑ όπου παραβρέθηκε για να συγχαρεί τους αστυνομικούς που κατάφεραν να συλλάβουν τον δραπέτη των φυλακών Τρικάλων

Σε αιφνίδια επιχείρηση στο Ζεφύρι Αττικής προχώρησε σήμερα η ΕΛ.ΑΣ. με τη συντονισμένη προσπάθεια πάνω από 400 αστυνομικών από τις Διευθύνσεις: Ασφάλειας, Άμεσης Δράσης, Αστυνομικών Επιχειρήσεων και Τροχαίας Αττικής, καθώς και από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Δυτικής Αττικής. Στις έρευνες συνέδραμαν τέσσερις αστυνομικοί σκύλοι περιπολίας και ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών και ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας. 

Ο απολογισμός της επιχείρησης έχει ως εξής:

"Ελέγχθηκαν 352 άτομα και 173 οχήματα
Προσήχθησαν 167 άτομα
Συνελήφθησαν 9 άτομα εκ των οποίων:
-Ένα άτομο για απόπειρα ανθρωποκτονίας, γιατί πυροβόλησε με κυνηγητικό όπλο κατά άλλου ατόμου εντός του καταυλισμού κατά τη διάρκεια της επιχείρησης
-Ένα άτομο για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.
-Δύο άτομα για κλοπές.
-Δύο άτομα για ναρκωτικά.
-Ένα άτομο γιατί εκκρεμούσε σε βάρος του δικαστική απόφαση.
-Δύο άτομα για παράβαση του Γ.Ο.Κ.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης κατασχέθηκαν ποσότητα ηρωίνης βάρους 5,9 γραμμαρίων, δύο κυνηγετικές καραμπίνες, 63 φυσίγγια και δύο σφαίρες, ενώ βεβαιώθηκαν 40 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ).

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών."


Η ΕΛ.ΑΣ. δηλώνει πως παρόμοιες επιχειρήσεις θα διεξαχθούν και σε άλλες περιοχές της Αττικής, ενώ ο Υπουργός μεταξύ άλλων δήλωσε πως «οι καιροί είναι κομβικοί. Η χώρα, η κοινωνία, η Πατρίδα μας, διέρχεται υπαρξιακή αγωνία και βασίζεται πάνω σας σ’ ένα πολύ μεγάλο βαθμό για να μπορέσετε να αποκαταστήσετε ένα βασικό πυλώνα επιβίωσης της κοινωνίας μας: την αντίληψη του κάθε ανθρώπου ότι η νομιμότητα τον προστατεύει, ότι η ασφάλεια είναι κάτι το οποίο δικαιούται».

Βέβαια, ευκαιρία δεν έχασαν οι αυτόκλητοι σωτήρες της Χρυσής Αυγής, χαρακτηρίζοντας την επιχείρηση «επικοινωνιακά καραγκιοζιλίκια». Οι σκεπτόμενοι πολίτες όμως αντιλαμβάνονται πως όποτε μυγιάζεται η Χρυσή Αυγή σε σχέση με τέτοια γεγονότα είναι γιατί φοβάται μην τυχόν και χάσει την πελατεία της, αφού οι ψηφοθηρικές της τακτικές βασίζονται στην ανομία και το έγκλημα, οπότε χρησιμοποιούμε την ενόχλησή τους ως καλό οιωνό για επιχειρήσεις τέτοιου είδους.

TopGunZ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου