20.4.16

Συμβαίνουν και αλλού…



Είναι γνωστό ότι, ειδικά στην μπανανία μας, όταν είσαι πλούσιος, διάσημος, μεγαλόσχημος (ή μη) πολιτικός,  ή έστω απλά μαϊντανός (ήτοι σελέμπριτι), οι νόμοι που ισχύουν για όλους τους υπόλοιπους δεν ισχύουν για σένα. Η ισονομία δηλαδή είναι απλά μια έννοια, την οποία επικαλούνται μεν οι πλούσιοι, οι διάσημοι, και οι πολιτικοί, την γράφουν όμως στα παλαιότερα των υποδημάτων τους όταν πρόκειται για τους ίδιους.




Αυτό το βλέπουμε καθημερινά, από την στρατιωτική θητεία, από τις ουρές στα αεροδρόμια, μέχρι την στάθμευση λιμουζίνων, τζιπ, κλπ σε απαγορευμένους χώρους, πολλές φορές και σε θέσεις ΑΜΕΑ. Εξάλλου όλοι θυμόμαστε τον «πρωθυπουργικό» ξάδερφο, που είχε διατελέσει μάλιστα και υπουργός Μεταφορών, που ο καημένος δεν είχε χρήματα για να συντηρήσει την τζιπάρα του, γι αυτό και κατέθεσε τις πινακίδες, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να βολτάρει κανονικά σαν να μη τρέχει τίποτα. Ποιος θα τον άγγιζε άλλωστε στην Σομαλία του Βορρά; Ευτυχώς όμως  βρέθηκαν κάποια παλικάρια της ΔΙΑΣ και ξεκούμπωσαν την ρόμπα του… αποδεικνύοντας το πόσο σερσερής ήταν και είναι.



Εν πάση περιπτώσει, για να μην αυτομαστιγωνόμαστε συνεχώς, τα ίδια συμβαίνουν κι αλλού. Όπου δηλαδή υπάρχουν μεγαλόσχημοι και μαϊντανοί. Στη Ρωσία μάλιστα οι μπόλικοι μεγιστάνες της Μόσχας είχαν βρει παλιότερα κι ένα κόλπο για να ξεφεύγουν από την τεράστια κυκλοφοριακή κίνηση και να παρακάμπτουν την πλέμπα… κυκλοφορούσαν με μαϊμού ασθενοφόρα, με φάρους, σειρήνες, κλπ!
Αυτά βέβαια τα φαινόμενα δεν συναντώνται μόνο στα υπανάπτυκτα κράτη ή σε ολιγαρχικά καθεστώτα,  αλλά ακόμη και στην πολιτισμένη Εσπερία.
Όπως για παράδειγμα στις ΗΠΑ, όπου μόλις προχθές συνελήφθη κλέπτων οπώρας ο επίδοξος σωτήρας των Αμερικανών, ο πολύς Donald Trump, αυτός με το περίεργο κούρεμα, που κάποιοι κακοπροαίρετοι τον αποκαλούν Καρατζαφέρη της Αμερικής.
Τι έκανε λοιπόν ο σύγχρονος αυτός Κροίσος που θέλει να γίνει πλανητάρχης; Πετούσε από πολιτεία σε πολιτεία, στα πλαίσια της προεκλογικής του καμπάνιας,  με ένα ιδιωτικό τζετ, του οποίου όμως είχε λήξει το πιστοποιητικό νηολόγησης! Κι αυτό αποτελεί σοβαρό παράπτωμα βάσει της αυστηρής νομοθεσίας της πολιτικής αεροπορίας και δη της αμερικανικής FAA (ΥΠΑ).
Όπως λοιπόν αναφέρουν τα ΜΜΕ των ΗΠΑ, το εν λόγω πιστοποιητικό, που η ανανέωσή του κοστίζει μόλις $5 κάθε τρία χρόνια, είχε λήξει στις 31/1/16, και όμως παρά τις αλλεπάλληλες ειδοποιήσεις, ο σιτεμένος γόης δεν φρόντισε να το ανανεώσει (λέτε να έχει καβούρια στις τσέπες;) και συνέχισε απτόητος να  χρησιμοποιεί το εν λόγω αεροπλάνο.
Τώρα όμως η FAA τον απειλεί με καθήλωση του αεροσκάφους στο έδαφος για κάποιο διάστημα, με χρηματικό πρόστιμο έως $250.000, και με φυλάκιση(!) έως και τρία χρόνια.
Όπως όμως αναφέρει η εφημερίδα New York Times, μάλλον  αποκλείεται η FAA να προχωρήσει σε αυτά τα δραστικά μέτρα, όπως αποκλείεται και να πτοηθεί ο Trump, ο οποίος διαθέτει άλλα τέσσερα ιδιωτικά τζετ, τα οποία έχουν όλα τα πιστοποιητικά τους σε ισχύ. Απλά έγινε ρεζίλι, ως παραβατικός, και ως τσίπης…
Και όμως, και αυτός θέλει να σώσει την χώρα του, όπως κάτι άλλα σούργελα σώζουν εδώ και ενάμιση χρόνο την δική μας…
Τι να λέμε; Παντού τα ίδια…

Strange Attractor

Δείτε  εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου