26.1.16

Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ… χερ Stupid!



Πόσο πολύ θέλει για να καταλάβεις ότι ο Βαρουφάκης είναι ένας επικίνδυνος «τρελός» επιστήμων, στην καλύτερη εκδοχή, ή, έστω, ένας αδίστακτος αριβίστας, στη χειρότερη; Αμα σου παίρνει πέντε μήνες και κάθεσαι και συζητάς στα σοβαρά μαζί του... πώς θα βγούμε απ’ το ευρώ ή πώς θα εκβιάσουμε τους Ευρωπαίους για 15 μέρες με χάρτινο «χρήμα», ήτοι κουπόνια, IOUs και τέτοια, τότε, σόρι, ήθελές τα και παθές τα και άκουσέ τα τώρα από τον «Γιάνης».



Μπορεί να κάνουμε τον σταυρό μας, βέβαια, που ο Τσίπρας τον έδιωξε ακόμη και στο 91’ μετά το μοιραίο δημοψήφισμα που έφερε τα capital controls και το οποίο, απ’ ό,τι καταλάβαμε όλοι, έγινε για τα μάτια του κόσμου. Ομως ας μην αποκλείουμε την εκδοχή ότι από καιρό ο Αλέξης είχε στο μυαλό του να συμφωνήσει με την Ε.Ε., αλλά μέχρι και στους πιο κοντινούς του έλεγε ότι πάνε για ΡΗΞΗ. Classic για τη νοοτροπία του…


«Δεν ήθελε να φανεί ότι υποχωρεί», που δήλωσε και ο Βαρουφάκης. Από την άλλη, δεν μπορείς παρά να αναρωτηθείς: αφού ο... ροκ σταρ υπουργός του τον έφτασε στο χείλος της καταστροφής, μήπως θα ’πρεπε ο σημερινός πρωθυπουργός να αρχίσει  να ψάχνεται, πόσους ακόμη τέτοιους έχει μέσα; Πόσοι ακόμη «Βαρουφάκηδες», με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, πάνε να μας πάρουν όλους στον λαιμό τους, γιατί επιμένουν να κάνουν το δικό τους ακόμη και σε πράγματα που καταφανέστατα δεν κατέχουν; Και στο κάτω-κάτω, ο πολιτικός προϊστάμενός τους δεν το βλέπει ότι είναι εντελώς ακατάλληλοι για το πόστο που τους έχει αναθέσει;
- Πόσο «Βαρουφάκη» κρύβει μέσα του ο Κατρούγκαλος, αλήθεια, όταν ο ίδιος ομολογεί ότι το εκτός πάσης μαθηματικής λογικής Ασφαλιστικό που έφερε... δημεύει το εισόδημα των ελεύθερων επαγγελματιών;
Πόσο κουτοπόνηρος, παρότι τόσο πολυπράγμων, μπορεί να είναι όταν έχει σηκώσει όλο τον κόσμο στο ΠΟΔΙ με ρυθμίσεις οι οποίες πολλαπλασιάζουν τις κρατήσεις... για τις μηδαμινές συντάξεις του μέλλοντος;
Πόση σοβαρότητα εμπνέει ένας υπουργός που καταφεύγει σε σαλτιμπαγκισμούς του τύπου «δεν ισχύει για τους σημερινούς, αυτούς θα τους δούμε από το 2017 και μετά»;
Αν τα βάλεις κάτω με μολύβι και χαρτί, είναι τόσες οι μπαρούφες του νομοσχεδίου που προδίδουν ένα και μόνο πράγμα: ο υπουργός έφαγε πολύτιμο πολιτικό χρόνο προσπαθώντας απλώς να είναι... αρεστός, αλλά και να παραπλανήσει τόσο την κοινή γνώμη όσο και την Κομισιόν!
Εβγαλε τον κόσμο στους δρόμους, από γραβατοφορεμένους μέχρι αγρότες, και μετά ανακάλυψε ότι μπορεί να γίνουν διορθώσεις! Ε, γιατί δεν τις έκανε πριν να μην τους κυνηγάνε τσάμπα στα χωράφια; Θα μπορούσε να θεωρηθεί και διάδοχος του μοιραίου Βαρουφάκη, αν δεν υστερούσε τόσο τραγικά σε στυλ.
- Πόσο «Βαρουφάκη» κρύβουν μέσα τους οι υπουργοί που ματαιώνουν ή συκοφαντούν κάποιες από τις ελάχιστες επενδύσεις που έχουν μείνει στη χώρα, την ίδια στιγμή που ο Τσίπρας στο Νταβός προσπαθεί να πείσει ότι η Ελλάδα δεν είναι χαμένη υπόθεση; Αυτή την ΙΔΙΑ ΩΡΑ, επαναλαμβάνουμε, τα διεθνή Μέσα μαθαίνουν ότι ο υπουργός... Ενέργειας και Περιβάλλοντος αδιαφορεί ακόμη και για δικαστικές αποφάσεις επειδή έβαλε στο μάτι, έτσι από γινάτι (;),τις Σκουριές, τη μοναδική επένδυση που προέκυψε στη χώρα. Είτε από ιδεοληψία είτε για μικροκομματική σκοπιμότητα, επειδή υπάρχει «ειδική συνιστώσα Σκουριές» μες στον ΣΥΡΙΖΑ, είτε για να εξυπηρετήσει γύρευε τι άλλες καταστάσεις, (ανιδιοτελώς φυσικά) συμπεριφέρεται σαν άλλος Βαρουφάκης. Δεν πα’ να λέει το Συμβούλιο της Επικρατείας, αυτός αποφασίζει μόνος του! Μα ποιος επενδυτής μπορεί να έρθει ποτέ εδώ με τέτοιες συνθήκες; Αν π.χ., ΑΝ, λέω θεωρητικά, κάποιος επενδύσει σε υδρογονάνθρακες και άντληση πετρελαίου (με τέτοια τιμή στο βαρέλι; Αντε γεια), θα ’βγαινε ο υπουργός να το απαγορεύσει επειδή... ρυπαίνει το πέλαγος; Αρα έχει τον λάθος άνθρωπο στη λάθος θέση, ο οποίος φυσικά πλήττει σοβαρά τον Τσίπρα και (αν έχει καμιά σημασία) την Ελλάδα.
Ας τον κάνει «υπουργό για να βρίζει το Πρώτο Θέμα», το μόνο με το οποίο ασχολείται με πάθος. 




Από την πλευρά μας, no problem γιατί τέτοιοι υβριστές είναι τίτλοι τιμής για μας. Παράλληλα ενώ ΔΟΘΗΚΕ ο ΟΛΠ στους Κινέζους και μάλιστα, όπως λέγεται, με απευθείας συνεννόηση του Ελληνα και του Κινέζου πρωθυπουργού, ο αρμόδιος υπουργός Θ. Δρίτσας εξέφρασε δημόσια... τη στενοχώρια του! Σου λέει... και τι έγινε; Μια κουβέντα είπαμε! Ε, γι’ αυτό αδειάζει ο Πειραιάς γενικώς, αν γίνομαι αντιληπτός.
Δεν έχουν τέλος τα παραδείγματα. Εχει κι άλλους «Βαρουφάκηδες» μες στο γκούβερνο ο Τσίπρας. Τύπους που ενδιαφέρονται μόνο για το ΕΓΩ τους και το στενό κομματικό τους κύκλωμα. Υπό μία έννοια αυτό συνέβη και με τον ξεδιάντροπο γραμματέα της (ανύπαρκτης) Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, τον «διάσημο» πια ράπερ που διόρισε όλο του το σόι και επικαλέστηκε τους αγώνες των παππούδων του στα βουνά με το ΕΑΜ.
Γέλασε και το παρδαλό κατσίκι, ακόμη και μέσα στην Κουμουνδούρου. Κι όμως, είναι ακόμα εκεί. Στη θέση του. Προφανέστατα μόνο κακό κάνει πια. Οπως έκανε -σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα δυστυχώς- και ο Βαρουφάκης. Αλλά ο πρωθυπουργός δεν είπε να τον στείλουν διακριτικά στο σπίτι του... σύμφωνα με τη λογική που είχε και επί Γιάνη, δηλαδή «να μην ξηλώνουμε το πουλόβερ».
Σόρι, αλλά αφού έπαθε, ΔΕΝ έμαθε; Τι να το κάνεις το πουλόβερ άμα σου ’χουν πάρει και τα σώβρακα; Ε, ναι, πώς αλλιώς να το πω; Δεν έδιωχνε τον Βαρουφάκη και είδε πώς του βγήκε. Δεν απομακρύνει τα ακραία στοιχεία που πάνε κόντρα στη νέα πολιτική του και θα τα ΒΡΕΙ μπροστά του... Τα βρήκε ήδη!
Κυνηγά ο κόσμος τους συριζαίους από χωρίου είς χωρίον. Τέλος πάντων, αυτός ξέρει τι κάνει για πάρτη του. Μόνο stupid δεν είναι... βέβηλε Βόλφγκανγκ. Ετσι κι αλλιώς, ακόμη κι αν το πρόγραμμά ΤΟΥΣ... ψιλοπετύχαινε (ΑΝ, λέμε ΑΝ), με αυτή την κυβέρνηση ο τόπος δεν θα δει ποτέ προκοπή.
Ο,τι περισσεύει θα το βουτά για να διορίζει και να βολεύει. Δεν ξεφεύγει από τη ΦΥΣΗ της με τίποτα. Τι τρέχει με την Ελλάδα λοιπόν; Είν’ ο ΣΥΡΙΖΑ STUPID!!! Αλήθεια, νομίζεις ότι μπορεί ποτέ του να γίνει κάτι άλλο; Διορισμοί, αναθέσεις, εργολαβίες!
Οταν οι άνθρωποι γίνονται ανενδοίαστα τυμβωρύχοι των προγόνων τους, θα διστάσουν να ΞΑΦΡΙΣΟΥΝ ακόμη και τους «ζωντανούς-νεκρούς» φορολογούμενους πολίτες, αγρότες, με ή χωρίς γραβάτες; Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ stupid! Σόρι, χερ stupid. Δεν είναι προσωπικό, ε; Σχήμα λόγου…

Θέμος Αναστασιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου