30.11.14

Μια επιθεώρηση όπου λείπει ο Μπουρνέλης…



H υπόθεση Ξουλίδου φέρνει την πολιτική ζωή σε επίπεδο λαϊκής απογευματινής αναψυκτηρίου.
Λείπει μόνο ο χαλκέντερος Μπουρνέλης να κάνει τον κονφερανσιέ.
Δύο με τρία εκατομμύρια για την κυρία; Πεταμένα λεφτά.




Ο Καμμένος το είχε πάντα το τζεϊμσμποντιλίκι.
Τον θυμάμαι το πάλαι, με μαλλί που το λέει η μάνα μου «γλειμμένο από τη γελάδα», στιλ «μπριλ κριμ», να περιφέρεται στα τηλεπαράθυρα υποστηρίζοντας οργίλος ένα πόνημά του για την τρομοκρατία, με κάτι συνωμοσιολογικές απιθανολογίες για το ΠΑΣΟΚ…


Στους ΑΝ.ΕΛ. εφαρμόζεται το «σύστημα Αλέφαντος».
Κατά τον αστικό μύθο, μια μέρα σε συγκέντρωση της ομάδας του Θρύλου πριν από ντέρμπι τούς έλεγε για τον Λεωνίδα, τον Κολοκοτρώνη, διάφορα πολεμοχαρή και εθνεγερτήρια, για να τους ντοπάρει.
Αφού άκουσαν επί ώρα, ο αρχηγός αποτόλμησε την ερώτηση «Το σύστημα; Δεν θα μας πείτε για το σύστημα;» Κι ο μέγας Αλέφαντος, λένε, είπε το θεϊκό: «Το σύστημα; Α! Ολοι μπρος κι όλοι πίσω»!
Κι ο Πάνος, αδέρφια, δεν είναι και Αλέφαντος. 
Ο γάμος του Κουτρούλη ήταν πιο οργανωμένη και σταθερή υπόθεση από αυτό το μόρφωμα που ξέβρασε το «αντιμνημόνιο».
Βλέπει στις δημοσκοπήσεις το βάραθρο και προσπαθεί να διασωθεί παίρνοντας πιασάρικες και φασαριόζες πρωτοβουλίες, αυτές του αρέσουν. Καψοκαλύβικες. 
Η μία είναι το επίμονο πολιτικό φλερτ με τον ΣΥΡΙΖΑ/Βίλα Αμαλία/Luis Vuitton - Γιάννα, με τον οποίο πρόσφατα αντάλλαξαν και βέρες.
Ονειρεύεται να ρίξει τον Σαμαρά και να συγκυβερνήσει με τη Ζωή, τον Μηλιό και τ’ άλλα παιδιά.
Ηδη έγινε δεκανίκι του Τσίπρα και οι ψηφοφόροι και τα στελέχη του, προερχόμενοι από τον σκληρό πυρήνα της λαϊκής Δεξιάς, φεύγουν σαν πουλιά που δεν θα ξαναγυρίσουν.
Ανταποδίδουν στους νεοκομμουνιστές του ΣΥΡΙΖΑ την απέχθεια, διότι οι hardcore συριζαίοι σιχαίνονται τους ΑΝ.ΕΛ., τους θεωρούν ένα είδος «light χρυσαυγιτών», όπως όλους εμάς που δεν είμαστε προσκυνητές των ψωραλέων τοτέμ της Αριστεράς.
Ο Τσίπρας θέλει να χρησιμοποιήσει τους ΑΝ.ΕΛ. σαν χαρτοπετσέτα. Μιας χρήσεως, μόνο για να στερήσει ψήφους από τη Ν.Δ., να περάσει έστω βραχεία κεφαλή μπροστά, να πάρει το μπόνους των 50 εδρών και μετά θα ξεφορτωθεί την ανεπιθύμητη κι ιδιόρρυθμη αρραβωνιάρα. 



Το δεύτερο, που κάνει καιρό τώρα ο Καμμένος, είναι να κατηγορεί, ο ίδιος ή άλλοι γύρω του, όποιον φεύγει από το αλλοπρόσαλλο μπαταρισμένο μαντρί του ως πουλημένο. Μαρκόπουλος, Νταβρής, Ιατρίδου, Μελάς κ.ά. εισέπραξαν τις ίδιες ελεεινολογίες. 
Ειδικά στο θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας έχουμε μια σκυταλοδρομία βρόμικης προπαγάνδας.
Πρώτος, ο ανανιστής πλέον βραχύβιος πρόεδρος της Πανάθας, μετά ο Σκουρλέτης με τους κουμπαράδες και άλλα φίδια. Τους φώναξε ο εισαγγελέας, κατέθεσαν μπόλικο ξερόβηχα, «πολιτικές εκτιμήσεις» και δημοσιεύματα.
Κολοκύθια με τη ρίγανη δηλαδή. Φούμαρα για τους Μάου Μάου.
Τώρα έχουμε το έπος του facebook. Εκεί όπου άλλοι βγάζουν γκόμενες, κάνουν χαβαλέ ή βγάζουν τη μούρλα τους, ένας ταλαίπωρος, με πολλά προσωπικά και βιοτικά προβλήματα, έλεγε μπαλαφάρες στο αστροπελέκι των ΑΝ.ΕΛ. στο inbox κι όλο αυτό έγινε «συνωμοσία». 
Απλά πράγματα. Στοχοποιούν εκ των προτέρωνόσους θελήσουν να ψηφίσουν Πρόεδρο.
Τους δείχνουν τη λάσπη και τα σκουριασμένα κουδούνια.
Μόνο που, τελικά, αυτή η φαιδρή ιστορία θα είναι η αρχή του τέλους για το πιο σουρεάλ κόμμα της Μεταπολίτευσης…

Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου