17.1.19

Ο Σύριζα είναι η χαρά της ιδιωτικής πρωτοβουλίας…


Έχοντας εντρυφήσει χρόνια ολόκληρα στην «αριστερή» κοσμοθεωρία, και την τελευταία δεκαετία στην γιαλαντζί αριστερά του Σύριζα, ήξερα από καιρό (scripta manent), ότι αν τυχόν κληθεί να μας κυβερνήσει ο Αλέξης, όχι μόνο θα τα κάνει όλα μπάχαλο, αλλά θα εργαστεί κυρίως προς όφελος των… ιδιωτών επιχειρηματιών.


Οικογένεια Μπονάνο;


Μπορεί αυτό να ακούγεται περίεργο, ή παράδοξο, ειδικά στα αφτιά όσων ιδεοληπτικών ψήφισαν Σύριζα για να επικρατήσει ο κομμουνισμός και στη χώρα μας, ή εκείνων των μικρομεσαίων εμπόρων, μαγαζατόρων, κλπ, που καθημερινά τσιγαρίζονται από τους φόρους και τα χαράτσια, αλλά μια πιο προσεκτική ματιά στα δρώμενα του Αλέξη εδώ και 4 χρόνια, με επιβεβαιώνει πλήρως…



Ας πάρουμε κατά αρχήν τις ιδιωτικοποιήσεις, εκεί όπου ο Σύριζας που προεκλογικά ήταν στα κάγκελα, στη συνέχεια πούλησε λιμάνια, δρόμους, και αεροδρόμια με διαδικασίες φαστ τρακ.
Αν μάλιστα αφεθεί ελεύθερος, θα ξεπουλήσει ακόμη και μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, και ότι άλλο έχει μια κάποια οικονομική αξία. Σημειώστε το…
Πάμε στα διόδια, τα οποία θα καταργούσε… χα χα χα…
Κάθε τόσο στήνονται και νέοι σταθμοί διοδίων, με τα έσοδα να τα καρπώνονται οι «κακοί εργολάβοι».
Και τι λένε οι συριζαίοι οπαδοί του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ γι’ αυτό;
Οι μισοί διορίστηκαν ήδη ως ταμίες στα διόδια, οπότε δεν πολυμιλούν, αλλά οι υπόλοιποι πήραν γραμμή και διαδίδουν πως τα διόδια είναι μοχλός ανάπτυξης της οικονομίας μας! Ναι είναι αλήθεια… το ακούω συχνά.
Θέλετε να μιλήσουμε για την δημόσια υγεία; Ποια;
Τα νοσοκομεία είναι σε καθεστώς διάλυσης, θνησιγενή, όπως θνησιγενείς είναι κι όσοι ταλαίπωροι συνεχίζουν να τα προτιμούν λόγω … πενίας.
Και άσχετα με τις πομφόλυγες του αρμόδιου υπουργού Πολάκη, το δημόσιο σύστημα υγείας έχει καταστραφεί ολοκληρωτικά, και όλοι όσοι μπορούν απευθύνονται στους ιδιώτες, οι οποίοι τρίβουν τα χέρια τους. Οι υπόλοιποι …  καλό παράδεισο.
Να μιλήσουμε για την ασφάλεια;
Σε αυτόν τον τομέα ο Σύριζας όντως υλοποίησε τις προεκλογικές του υποσχέσεις.
Όντως «αφόπλισε» την αστυνομία, η οποία σήμερα υπάρχει δεν υπάρχει, εκτός από τον τομέα των ΜΑΤ, που και αυτά θα τα καταργούσε, αλλά προτίμησε να τα κάνει «πραιτωριανούς» του κόμματος.
Από κει και πέρα ασφάλεια για τον πολίτη καμία, αφού ακόμη και η αρμόδια υπουργός Παπακώσταινα δηλώνει ότι φοβάται, και όλοι όσοι μπορούν, επιχειρηματίες και μη, στρέφονται προς την ιδιωτική φύλαξη με αποτέλεσμα το επάγγελμα «σεκιουριτάς» να είναι το Νο 1 για την νεολαία μας.
Και μιας και το θυμήθηκα: Αν μπουν κλέφτες στο σπίτι σας, μη κάνετε πως κοιμάστε, όπως σύστηνε ο αρμόδιος τότε υπουργός Τόσκας, αλλά απλά καλέστε το 100 και πείτε ότι είδατε κάποιους να κολλάνε αφίσες κατά του Σύριζα!
Σε δυο λεπτά θα δείτε τα περιπολικά να καταφτάνουν… σαν να ήσασταν στο …Ντιτρόιτ.

Ντον Μπαουλόνε...


Πάμε παρακάτω…
Ακόμη και τις φυλακές, που λειτουργούν όπως λειτουργούν, ως ανέκδοτο δηλαδή,  και τις οποίες αποσυμφόρησε ο φιλεύσπλαχνος Παρασκευόπουλος, ακόμη κι αυτές θα ιδιωτικοποιήσουν οι συριζαίοι, όπως γίνεται στην Αμερική, μόλις όμως ολοκληρώσουν τις υπόλοιπες μεταρρυθμίσεις τους (βλ. ξεπούλημα Μακεδονίας).
Να μιλήσουμε για τα ΜΜΜ; Εδώ γελάμε…
Ειδικά στη Θεσσαλονίκη.
Στην πόλη όπου η οικογένεια Παππά κάνει γενικώς κουμάντο, εμμέσως ή και αμέσως.
Με ένα ΟΑΣΘ για κλάματα, στον οποίο κανείς σχεδόν δεν πληρώνει εισιτήριο, και όπου η κάθε διαδρομή λεωφορείου του είναι σαν ρώσικη ρουλέτα. Κατ αρχήν αν θα εμφανιστεί στη στάση, και στη συνέχεια αν θα ολοκληρωθεί το δρομολόγιο και δεν επέλθει κάποια μηχανική βλάβη, κάποιο κλατάρισμα ελαστικού, ή κάποιο δυστύχημα…
Για το μετρό βέβαια, τι να λέμε; Ήμουνα νιός και γέρασα, κι ακόμη στα χαρτιά είναι, σε επίπεδο μακέτας, άσχετα αν ο Αλέξης εγκαινιάζει … μουσαμάδες, και άσχετα αν η Νοτοπούλου (που ήταν 3 χρόνων όταν ξεκίνησαν οι εργασίες) το περιγράφει με ενθουσιασμό!
Ποιος ωφελείται από όλα αυτά;
Οι συμπαθείς ταξιτζήδες, οι οποίοι στην αρχή της κρίσης βάρεσαν οικονομική μπιέλα, αλλά στη συνέχεια, χάρη στις προσπάθειες του Σύριζα στις μεταφορές ζουν μεγάλες στιγμές… όπως τον παλιό καλό καιρό που σου έκαναν φέις κοντρόλ προκειμένου να σε καταδεχτούν ως 4ο επιβάτη για όπου τους βόλευε να σε πάνε…  
Ο Μήτσος που λέγαμε
Ας πάμε και στην δημόσια παιδεία… η οποία πνέει τα λοίσθια, και την οποία αποτελείωσαν οι «μεταρρυθμίσεις» των μαθητευόμενων μάγων Φίλη και Γαβρόγλου.
Με τον πρώτο να λέει κάποτε σε πάνελ, ότι επειδή δεν μπορούν να ανεβάσουν το επίπεδο των δημόσιων σχολείων, θα κατεβάσουν εκείνο των ιδιωτικών, για λόγους… ισονομίας.
Τι γίνεται στην πράξη; Τίποτα…
Με αποτέλεσμα τα τελευταία χρόνια να δημιουργούνται ουρές για εγγραφές στα ιδιωτικά πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια σχολεία, ακόμη και από πολίτες που μέχρι πρότινος δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν στα εν λόγω έξοδα.
Τώρα όμως, με το μαύρο χάλι των δημόσιων σχολείων, όλοι κάνουν ανυπέρβλητες θυσίες προκειμένου τα παιδιά τους να τύχουν μιας στοιχειωδώς αξιοπρεπούς εκπαίδευσης και να μην καταντήσουν άβουλα ντουβάρια, όπως τους θέλει το συριζέικο σύστημα.
Για τα πανεπιστήμια ας μη μιλήσουμε καν… το απόλυτο χάλι.
Πας να σπουδάσεις (λέμε τώρα) και κινδυνεύεις να σε σφάξει Αφγανός ναρκέμπορος… Τόσο καλά.
Ποιο το αποτέλεσμα; Να φεύγουν στο εξωτερικό όλοι όσοι μπορούν, προκειμένου να σπουδάσουν. Ακόμη και σε πρώην κομμουνιστικές χώρες, που ξάφνου είδαν το φως, ενώ εμείς εδώ ακόμη υπερασπιζόμαστε αριστερές Θερμοπύλες κατά των ιδιωτών σχολαρχών εργολάβων που θέλουν τα κακό μας.
Σικέ σαχλαμάρες, που μόλις ξυθεί ο πάτος, γιατί στον πάτο είμαστε τώρα, τότε ο σώφρων Αλέξης θα επιτρέψει και την ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ στη χώρα μας, στα πλαίσια των πολλών «εκσυγχρονιστικών μεταρρυθμίσεών» του, τις οποίες επικροτεί μέχρι και η πρότινος «μαντάμα» Μέρκελ, ο άλλοτε σατανάς της Ευρώπης, την οποία όμως σήμερα βλέπει και του έρχεται ρεύση…
Στο δε μεταναστευτικό τι να πρωτοπούμε;
Ποιοι ζουν πιένες; Μα φυσικά, εκτός από τις ΜΚΟ που τις πληρώνουμε χρυσές, εκτός από τις χιλιάδες των «επαγγελματιών» αλληλέγγυων, όλοι εκείνοι οι «παρασιτικοί» ιδιώτες που ζουν πλουσιοπάροχα από το δράμα των μεταναστών, είτε είναι νόμιμοι επιχειρηματίες (catering, καύσιμα, κλπ) είτε απλά κάποιοι καπάτσοι και επιτήδειοι, που είδαν φως και μπήκαν, νοικιάζοντας π.χ. πολύπριζα με το 15λεπτο, κ.ο.κ.
Όπως μου λέει χαρακτηριστικά φίλος που ζει στη Μυτιλήνη, αν τυχόν φύγουν οι «πρόσφυγες πολέμου» θα κλάψει κόσμος και κοσμάκης…
Εν κατακλείδι, και για να μη το κουράζω, όσοι έχουν στοιχειώδη νοημοσύνη έχουν καταλάβει τι παίζει με τον Σύριζα.
Ότι δηλαδή, εκτός του ότι έβαλε την χώρα σε υποθήκη, εκτός του ότι κατέστρεψε μια δυο γενιές, στην πράξη αποδεικνύεται πιστό σκυλάκι των ιδιωτών μεγαλοεπιχειρηματιών, για τους οποίους δουλεύει υπόγεια, πουλώντας σανό στους αφελείς ψηφοφόρους του.
Κάτι σαν τον Τραμπ δηλαδή, αλλά στο πιο φιλελεύθερο…

Strange Attractor


ΥΓ- Ακόμη και οι ελεγχόμενοι μπαχαλάκηδες, ακόμη κι αυτοί για τους ιδιώτες δουλεύουν.
Μετά από κάθε καταστροφή τι βλέπουμε; Να πιάνουν δουλειά οι σιδεράδες, οι μπογιατζήδες, οι πλακάδες, οι κλειδαράδες, κ.ο.κ.
Είδατε ο Αλέξης; Φροντίζει για την ιδιωτική πρωτοβουλία όσο κανείς άλλος. Να κυκλοφορεί το χρήμα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου