1.7.19

Η εγκληματικότητα, η ΔΙΑΣ, και η αριστερά...


Την άνοιξη του 2010 άρχισα ξαφνικά να βλέπω αστυνομικούς (με μηχανές) στους δρόμους.
Πήγαινα βόλτα τον σκύλο και τσουπ…. δυο δυο οι μηχανές. Παντού!
Έπαιρνε κάποιος τηλέφωνο το 100 για να αναφέρει ύποπτες κινήσεις, διάρρηξη, κλπ και αμέσως έσπευδαν μέσα σε ελάχιστα λεπτά οι «μηχανόβιοι» αυτοί αστυνομικοί.





Ήταν η ομάδα ΔΙΑΣ, η οποία και ιδρύθηκε εκείνη την εποχή με σκοπό την «πρόληψη, τον έλεγχο, και την καταστολή βίαιων και εγκληματικών ενεργειών…».
Μια από τις ελάχιστες πρωτοβουλίες της οποιασδήποτε μέχρι τότε κυβέρνησης, η οποία ήταν ουσιαστική και απαραίτητη, και η οποία έκανε τους πολίτες να νιώσουν κάπως πιο ασφαλείς…



Και στην πορεία αυτό αποδείχτηκε πασιφανώς, μιας και οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ ήταν πάντα οι πρώτοι που έσπευδαν σε ληστείες, σε συμπλοκές, σε μαχαιρώματα, κλπ.
Η ΔΙΑΣ αιφνιδίαζε, καταδίωκε, και συλλάμβανε κάθε λουλούδι του μπαχτσέ που μέχρι τότε έκανε ότι έκανε ξέροντας ότι αν έρθει ποτέ περιπολικό, θα είναι ήδη αργά.
Οι μηχανές της ΔΙΑΣ όμως πήγαιναν παντού και σε χρόνο ντε τε.
Με αποτέλεσμα να μειωθεί σοβαρά η εγκληματικότητα, ενώ οι συλλήψεις άγγιξαν επίπεδα ρεκόρ (7.000 έως 8.000 κάθε χρόνο), όπως ρεκόρ έσπασαν και οι ένοπλες συμπλοκές με κακοποιούς, οι οποίοι είχαν επιτέλους βρει τον δάσκαλό τους.
Και μετά ήρθε ο … Σύριζα.
Ο οποίος κραύγαζε  σε κάθε τόνο ότι  θα αφοπλίσει τα ΜΑΤ, θα καταργήσει την ΔΕΛΤΑ, και γενικά θα ξεδοντιάσει την αστυνομία, η οποία είναι εργαλείο της πλουτοκρατίας για να καταστέλλει τον λαό… μπλα μπλα…
Και ο σοφός λαός τον έκανε κυβέρνηση για να μην πλΕρώνει ΕΝΦΙΑ, διόδια και χαράτσια…
Μόνο που αυτά συνέχισαν και μάλιστα θέριεψαν, όπως θέριεψε και η εγκληματικότητα μιας και ένα από τα ελάχιστα προεκλογικά πυροτεχνήματα που τήρησε ο Αλέξης ήταν αυτό με την αστυνομία.
Την οποία κατάργησε ουσιαστικά, αν όχι τυπικά.
Την οποία μετέτρεψε σε σώμα Πραιτοριανών του ιδίου και των υπουργών του.
Περικυκλώνοντας το Μαξίμου με κλούβες και διμοιρίες ΜΑΤ, ενώ ακόμη και για κατούρημα να πήγαινε ο Αλέξης θα έπρεπε να τον συνοδεύουν μέχρι  και ΕΚΑΜΙΤΕΣ, μη τυχόν και τον πνίξουν στα φιλιά και στις αγκαλιές οι ενθουσιασμένοι πολίτες…
Τι έγινε λοιπόν με την ΔΙΑΣ;
Το 2010 είχε 2.800 αστυνομικούς, και σήμερα μόλις 1.500, εκ των οποίων οι 200 περίπου είναι αποσπασμένοι σε άλλες υπηρεσίες, και άλλοι 600 απουσιάζουν με διάφορες άδειες.
Έτσι, στις μεγάλες πόλεις κυκλοφορούν πλέον ελάχιστες ομάδες ΔΙΑΣ, και άρα κάνουν πάρτι οι κάθε είδους παραβατικοί, ντόπιοι και μη.
Και αν ισχύσει ο νέος νόμος που θέλει από σήμερα να αδειάζουν οι φυλακές από τους καλασνικοφόρους, τους μαχαιροβγάλτες, και τους υπόλοιπους σκληρούς κακοποιούς, τότε η εξίσωση που προκύπτει είναι δυσμενής για τον καθένα μας.
Γι’ αυτό και μέσα από αυτό το μικρό βήμα θα το ξαναπώ: Η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να κάνει δυο πράγματα την πρώτη μέρα που θα αναλάβει. Όλα τα άλλα ας γίνουν μετά,
Πρώτον να καταργήσει τον Νόμο Παρασκευόπουλου, και δεύτερον να ενισχύσει, και να εξελίξει την ομάδα ΔΙΑΣ.
Μόνο έτσι θα νιώσει ασφάλεια ο μέσος φυσιολογικός πολίτης.
Κι ας αφρίζουν από το κακό τους οι άφθονοι σαλεμένοι ιδεοληπτικοί (κυρίως ακροαριστεροί) , που ακούν αστυνομία και παθαίνουν κρίση.
Αγνοώντας βασική ιστορία… που θέλει όλα τα κομμουνιστικά κράτη, που υπήρξαν ή που υπάρχουν ακόμη, να έχουν σούπερ ισχυρή αστυνομία, με δικτατορικές αρμοδιότητες, και μάλιστα χωρίς λογοδοσία σε κανέναν θεσμό πλην του κόμματος.
Πάντως, να τα λέμε αυτά, όντως η ΝΔ του Κυριάκου έχει συμπεριλάβει τα δυο παραπάνω αιτήματά μου στο κυβερνητικό της πρόγραμμα.
Ας ελπίσουμε ότι θα τα κάνει και πράξη.

Strange Attractor



ΥΓ- Το παραπάνω «παραλήρημα» μου ήρθε στο μυαλό βλέποντας προχθές στον ΣΚΑΙ μια «τρελαμένη» της ΛΑΕ, που ούρλιαζε μεσημεριάτικα ότι η αστυνομία πρέπει να περιοριστεί, ή και να καταργηθεί, διότι είναι το καμτσίκι του αφέντη… ή κάπως έτσι. Δεν πολυκατάλαβα, αφού έσβησα την τηλεόραση πριν ολοκληρώσει τον συλλογισμό της.
Μένω όμως με την απορία. Αν την εν λόγω καθυστερημένη πολιτεύτρια της επιτεθούν μαχαιροβγάλτες ή … βιαστές, και δεν υπάρχει αστυνομία, ποιους θα καλέσει για βοήθεια;
Τον Καρανίκα; Τα σοβιέτ της γειτονιάς; Το ΠΑΜΕ; Τον Μπογιόπουλο; Την Μποφίλιου;
Ποιους;
Αν μου απαντήσει σε αυτό το ερώτημα τότε υπόσχομαι να ψηφίσω όχι μόνο ΛΑΕ, αλλά και τον ίδιο τον Απόστολο Γλέτσο, μπορεί και τον Κατσανέβα.
Θα μου πείτε όμως ότι για τέτοιες περιπτώσεις όπως της κυρίας, ίσως ο βιασμός να είναι θεραπευτικός… μια λύτρωση. Και θα έχετε ένα δίκιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου