19.5.15

Στον κόσμο του Marlboro…



Μετά από τέσσερις μήνες στον... κόσμο του Marlboro ήρθε η ώρα να επικρατήσει η λογική και όχι οι τρέλες της πλειονότητας των κυβερνητικών στελεχών που είχαν αναγάγει σε επιστήμη το καραμπινάτο ψέμα.



Η διαβόητη σκληρή διαπραγμάτευση αποδείχθηκε μια φούσκα που θα κοστίσει στη χώρα μερικά δισ. πρόσθετα μέτρα αν με κάποιον τρόπο φθάσουμε ποτέ σε συμφωνία με τους εταίρους και δανειστές…


Δωρεάν βοήθεια δεν υπάρχει και αυτό φαίνεται πως το έχει κατανοήσει επαρκώς τουλάχιστον το Μέγαρο Μαξίμου που δείχνει πως θέλει να βρει μια λύση πριν η κατάσταση ξεφύγει από κάθε έλεγχο και η βλάβη καταστεί ανήκεστος.
Η κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει το βάρος των ευθυνών της και να «λερώσει» τα χέρια της διότι το άλλο σενάριο που θα ήθελαν απλώς δεν υπάρχει.
Η πραγματικότητα επιβάλλει να παραδεχθούν δημοσίως ότι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης κόστους 12 δισ. και άλλες εξαγγελίες ήταν απλώς ένα ωραίο παραμύθι που όμως το έφαγε ο... κακός ο λύκος και τώρα ψάχνουμε άλλα 5 δισ. μέτρα για να μείνουμε στο ευρωπαϊκό παιχνίδι.
Αυτά τα μέτρα θα τα ψηφίσει και θα τα υλοποιήσει προφανώς η κυβερνητική πλειοψηφία ασχέτως του τι θα κάνει ή τι δεν θα κάνει η αντιπολίτευση, η οποία επίσης θα αναλάβει το δικό της μερίδιο ευθύνης.
Οι αστειότητες για σκίσιμο του Μνημονίου και μάλιστα μέρα μεσημέρι και άλλα ηχηρά παρόμοια περί ζουρνάδων και πεντοζάλη αποτελούν μια ακόμη θλιβερή ανάμνηση λαϊκισμού και αμετροέπειας που θα ήθελαν να ξεχάσουν ακόμη και οι εμπνευστές τους αλλά δεν είναι της παρούσης.
Τώρα είναι η ώρα να λογικευτούν και να πράξουν τα δέοντα όσο είναι ακόμη καιρός διότι κάθε μέρα που περνά η θηλιά σφίγγει επικίνδυνα για την οικονομία και την κοινωνία που είναι σε απόγνωση, ασχέτως του αν ακόμη αρνείται να κατανοήσει το μέγεθος του προβλήματος και τους κινδύνους που απειλούν τον τόπο.
Οι εσωκομματικές ισορροπίες στον ΣΥΡΙΖΑ και οι προσωπικές στρατηγικές αρχηγών και αρχηγίσκων των πάσης φύσεως ομάδων και συνιστωσών είναι άνευ σημασίας για την πορεία της χώρας και τη θέση της στον σύγχρονο κόσμο.
Αν εννοούν ότι επιλογή τους είναι η παραμονή της χώρας στον πυρήνα της Ευρώπης δεν έχουν την πολυτέλεια για άλλες καθυστερήσεις.

Παναγιώτης Λάμψιας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου