19.5.15

Θα αποδειχτεί ο Αλέξης… κατσαρίδα;



Περιχαρείς πολλοί φίλοι στα σόσιαλ μήντια τις τελευταίες μέρες.
Προεξοφλούν την πτώση της νεαρής κυβέρνησης και τον πολιτικό θάνατο του Τσίπρα, είτε επιλεγεί ο "έντιμος συμβιβασμός" είτε επιλεγεί η υπερήφανη ρήξη.




Προσωπικά δεν θεωρώ καθόλου δεδομένη την καταψήφιση ενός νέου μνημονίου από τους ακραίους του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την οποία θα μπορούσε να τεθεί θέμα νέας κυβέρνησης, δικομματικής, τρικομματικής ή τετρακομματικής.
Αλλά ακόμη κι αν κάνει κυβέρνηση με τους λεγόμενους Ευρωπαϊστές του Κοινοβουλίου δε νομίζω πως θα είναι ο πολίτικος του θάνατος, αλλά αντίθετα, ίσως αυτό το γεγονός να είναι η αναβάπτιση του σε νέο Ανδρέα...



Θα παρουσιαστεί ως υπεύθυνος και πατριώτης ηγέτης, ο οποίος βάζει τη χώρα πάνω από ιδεοληψίες, ξεφορτωμένος από τα αριστερίστικα βαρίδια που τον ανέδειξαν και τον κηδεμονεύουν.
Το πολύ να κάτσει στην άκρη για λίγους μήνες, για όσο διάστημα μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας θα περάσει τα δύσκολα μέτρα, και μετά θα εκλεγεί πανηγυρικά, ως ηγέτης ενός κεντροαριστερού Συριζα.
Εδώ φυσικά ο κίνδυνος είναι να ξαναρχίσουν οι γνωστές κουτοπονηριές απέναντι στους ξένους, και να ξαναβρεθούμε στην τωρινή κατάσταση μετά από ένα εξάμηνο. Δηλαδή, αποφυγή του αιφνιδίου θανάτου με παράταση του ανίατου καρκίνου.
Αλλά και στην περίπτωση που θα το πάνε για ρήξη, μη θεωρείτε ως δεδομένη την κατάρρευση τους σε μικρό διάστημα.
Η αντίδραση της κοινωνίας μπορεί να είναι τελείως απροσδόκητα υπέρ τους, μετά από χρήση μπόλικης κατάλληλης προπαγάνδας και κάποιων δήθεν φιλολαϊκών μέτρων, όπως πχ αθρόες προσλήψεις συμβασιούχων στο Δημόσιο, πάγωμα οφειλών και δανείων, συλλήψεις μεγαλοοφειλετών και "μαυραγοριτών", μαζικά συσσίτια, αυξήσεις μισθών και συντάξεων, συνεχείς αναγγελίες νέων συμμαχιών και φαραωνικών επενδύσεων.
Δηλαδή παλαιοκομματικά χουβαρνταλίκια και παραμύθια, όλα πληρωμένα με φρέσκιες δραχμούλες κι όλα προσωρινά, αόριστα, ώστε να βρίσκονται σε μόνιμη εξάρτηση οι ταλαίπωροι ψηφοφόροι.
Κάτω από ένα τέτοιο "Τσαβίστικο" καθεστώς, ελπίζω να συνεχίσουμε να μπορούμε να γράφουμε ό,τι θέλουμε στα μπλόγκς.
Μόνη ελπίδα μου για να μην υλοποιηθεί αυτή η δεύτερη πιθανότητα είναι να αποδειχθεί ο μικρός Αλέξης όσο οκνηρός και άτολμος πιστεύω πως είναι...

Φάνης Ουγκρίνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου