14.4.15

Η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει κρυφά εκλογές;



Εν μέσω κρίσιμων συνομιλιών για τη βοήθεια δισεκατομμυρίων και τις μεταρρυθμίσεις, η ελληνική κυβέρνηση  σκέφτεται το σενάριο νέων εκλογών", γράφει η γερμανική εφημερίδα Bild.



Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, ο Αλέξης Τσίπρας, αναμένεται να "ανοίξει" και πάλι τις ελληνικές κάλπες, μόλις τρεις μήνες μετά την εκλογική του νίκη, ανάλογα με την έκβαση των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές…



Σήμερα, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τον Αλέξη Τσίπρα στο 40%. Το σκεπτικό του; Στις νέες εκλογές θα μπορούσε να πάρει την απόλυτη πλειοψηφία και ταυτόχρονα περαιτέρω υποστήριξη για την πορεία του ενάντια στις Βρυξέλλες», αναφέρει, σύμφωνα με το fortunegreece.com το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας , το οποίο συνεχίζει:
«Ένας Έλληνας υπουργός δήλωσε στην Bild : "Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε . Εάν η στάση της ΕΕ παραμείνει σκληρή, εμείς πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε σταθεροί. Ο ελληνικός λαός είναι μαζί μας".
Οι ηγέτες της ΕΕ είναι εξοργισμένοι από τα ελληνικά σχέδια για εκλογές!», σημειώνει το γερμανικό δημοσίευμα που παραθέτει δηλώσεις του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Alexander Graf Lambsdorff:
«Μια νέα εκλογικής διαδικασία θα ήταν στην πραγματικότητα ένα δημοψήφισμα σχετικά με την τύχη του ευρώ . Αν ο ΣΥΡΙΖΑ επανεκλεγεί, τότε το Grexit θα είναι εκεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου