29.10.12

Όχι πια σεξ... μόνο facebook!



Μπορεί να μην είναι προτιμότερα, ή καλύτερα από το σεξ, όμως σύμφωνα με μια καινούργια  επιστημονική έρευνα, το σερφάρισμα στο διαδίκτυο, η ηλεκτρονική αλληλογραφία, και πάνω απ όλα το Facebook, είναι οι πλέον ακαταμάχητες δραστηριότητες για τον σύγχρονο άνθρωπο.


Η έρευνα, που διεξήχθη μέσω smartphones, και εξέτασε κυρίως νεαρές ηλικίες, προσπάθησε να ανιχνεύσει τις καθημερινές ενασχολήσεις και επιθυμίες των ανθρώπων.
Αν και οι περισσότεροι δήλωσαν πως το σεξ είναι η πιο βασική τους επιθυμία, εν τούτοις το πιο πιθανό ήταν να το αγνοήσουν, προτιμώντας να ασχοληθούν με τις online δραστηριότητες!
Όπως καταλήγει ο επικεφαλής της έρευνας, καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Σικάγου, «οι διαδικτυακές επιθυμίες, όπως είναι τα κοινωνικά δίκτυα, το σερφάρισμα, η παρακολούθηση βίντεο, κλπ είναι δύσκολο να αποφευχθούν, και πολλοί δεν μπορούν να αντισταθούν λόγω της διαρκούς και άφθονης διάθεσής τους, σε συνδυασμό με το χαμηλό τους κόστος…».
Μια εξήγηση μπορεί να είναι και το ότι το σερφάρισμα στο Facebook, είναι πολύ πιο εύκολο και πιο πρακτικό, από το να κάνεις έρωτα!
Όπως μας λέει ένας ειδικός από το πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας, «η επιθυμία για σεξ είναι η πιο δυνατή, αλλά παράλληλα είναι και περιστασιακή. Αντίθετα, έχουμε πια εκπαιδευτεί να ελέγχουμε κάθε τόσο τα μηνύματά μας, και να είμαστε σκυμμένοι πάνω από το κινητό μας. Δεν μπορούμε να σταματήσομε…».

S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου