28.11.12

Μάχιμες γυναίκες, και «γιωτάδες» άνδρες.



Στην Ελλάδα. όπου η στρατιωτική θητεία έχει γίνει πλέον 9μηνη ή 6μηνη (ούτε καν ξέρω), με κέτεριγκ, συνεχείς εξόδους, άδειες, κλπ, υπάρχουν ακόμη διάφοροι  μπούληδες «παραέλληνες» (ουκ ολίγοι), που κάνουν τα πάντα για να την αποφύγουν, όπως π.χ. τελευταία ο «κομάντο» γκόμενος εκείνης της τηλεοπτικής  μπίμπο, που αν και εκλήθη στα 45 του να υπηρετήσει για… 45 μέρες, την βγάζει στα αναρρωτήρια και στα ΚΨΜ, κοροϊδεύοντας το «σύστημα», και μαζί μ’ αυτό και όλους εμάς…
Κανονικός τσολιάς!
Που να είχαμε και πόλεμο δηλαδή!

 
Τέλος πάντων, τέτοιοι είμαστε, και καλά να πάθουμε αφού αυτή η ανοχή απέναντι στους πάσης φύσης προβληματικούς που χαρακτηρίζει την κοινωνία μας, μας έφερε εδώ που είμαστε σήμερα, να τρέχουμε χωρίς να φτάνουμε για να συμμαζέψουμε τα ασυμμάζευτα.

Στην Αμερική όμως, όπου ο στρατός είναι επαγγελματικός, και που ανά πάσα στιγμή συμμετέχει και σε κάποιον ή και κάποιους πολέμους, τα πράγματα είναι διαφορετικά.
Έτσι, τέσσερις γυναίκες στρατιωτικοί υπέβαλλαν χθες αγωγή εναντίον του υπουργείου Άμυνας (πεντάγωνο), επειδή αυτό απαγορεύει στις γυναίκες μέλη των ενόπλων δυνάμεων να μπορούν να υπηρετούν σε μάχιμες μονάδες, και να συμμετέχουν σε μάχες και επιχειρήσεις.
Αυτά ακούει η μπίμπο που λέγαμε, και ερωτεύεται ακόμη πιο πολύ τον άκαπνο τζουτζούκο της … που δεν είναι κορόιδο.
Προς το παρόν, οι αρμόδιοι του πενταγώνου επανεξετάζουν το ζήτημα της απαγόρευσης συμμετοχής γυναικών σε μάχες, μετρώντας τις συνέπειες που θα είχε η ανάκληση της απόφασης αυτής στο ηθικό του στρατού.
Η αγωγή των στρατιωτίνων, που κατατέθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο είναι η δεύτερη για φέτος, που έρχεται με σκοπό να ανατρέψει την απόφαση του πενταγώνου που τέθηκε σε ισχύ το 1994.
Η λοχίας Jennifer Hunt, που είναι μια από τις τέσσερις ενάγουσες, και που τραυματίστηκε το 2007 στο Ιράκ, λέει πως θέλει να «βοηθήσει στην ανάκληση της απαγόρευσης που  αδίκως αποκλείει τις γυναίκες του στρατού από προαγωγές, κλπ. που απολαμβάνουν οι άνδρες συνάδελφοί τους, αφού θεωρούνται μάχιμοι».
Από την πλευρά του υπουργείου, ο εκπρόσωπος του πενταγώνου δήλωσε πως υπάρχει κάποια πρόοδος επί του όλου ζητήματος, σημειώνοντας πως ο υπουργός Leon Panetta έχει ανοίξει πρόσφατα 14.500 μάχιμες θέσεις  στις γυναίκες των ενόπλων δυνάμεων.
Η απάντηση των συνηγόρων των τεσσάρων γυναικών είναι πως αυτό δεν αρκεί.

Strange Attractor
Associated Press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου