12.12.12

Ο ψεκασμός είναι δικαίωμα!



Αυτή η εκ των έσω κατάρρευση των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» έχει μεν την πλάκα της, αλλά δεν παύει να είναι και μια σημαντική πολιτική εξέλιξη, η οποία μπορεί να αλλάξει το όλο πολιτικό μας σκηνικό. Να σημειωθούν δηλαδή μετατοπίσεις ψηφοφόρων.


Από την αρχή, το εν λόγω κόμμα ήταν θνησιγενές.
Ένα κόμμα διαμαρτυρίας, αρχηγικό, στημένο συγκυριακά, που αντί οποιασδήποτε ιδεολογικής ταυτότητας ή πολιτικού στίγματος, αρέσκονταν στο να επαναλαμβάνει (σε κουραστικό βαθμό) το γελοίο σύνθημα τσιτάτο: «Είμαστε πολλοί, είμαστε ανεξάρτητοι, είμαστε Έλληνες».
Λες και οι υπόλοιποι όλοι είναι λίγοι, δεσμευμένοι και …. Βάρβαροι!


Όσοι όμως και να ήταν, πολλοί ή λίγοι, την ζημιά την έκαναν.
Την έκαναν πρωτίστως στον Σαμαρά, στην Νέα Δημοκρατία, και εξ αντανακλάσεως στην Ελλάδα.
Κι αυτό διότι, παίρνοντας ένα σημαντικό ποσοστό από τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους της ΝΔ, αποδυνάμωσαν και υπονόμευσαν τον Σαμαρά, που ήταν έτοιμος να κυβερνήσει, με τους δικούς του όρους, και με τις δικές του πολιτικές (και όλα αυτά για ένα «συμπλεγματικό» γινάτι).
Αντ’ αυτού, η δημιουργία των Αν. Ελ. ανάγκασε τον Σαμαρά να προβεί σε αναποτελεσματικές και δύσκαμπτες συμμαχίες, να ρίξει νερό στο κρασί του, και να αναγκάζεται να δίνει λόγο στον Μπένυ και στον Κυρ Φώτη, διακινδυνεύοντας την σωτηρία της Ελλάδας για ήσσονος σημασίας ζητήματα, όπως είναι το … επίδομα γάμου, τα ωράρια των φαρμακείων, και άλλες παρόμοιες εμμονές των «βαθιά δημοκρατών» εταίρων του στη κυβέρνηση.
Εν ολίγοις, οι «ανεξάρτητοι»  Έλληνες του έκοψαν τα πόδια, και του κλάδεψαν τις δυνατότητες να πάει στις Βρυξέλλες και να διαπραγματευτεί ως πραγματικός statesman που είναι, την ανάκαμψη της χώρας.
Και παράλληλα να ρίξει και το Πασόκ στη φυσική του θέση, δηλαδή στη λήθη.
Και όλα αυτά γιατί;
Διότι ο Καμένος την είδε σωτήρας και εθνικός ηγέτης, μαζεύοντας τριγύρω του τον Χαϊκάλη, την Κουντουρά, και κάθε λογής φιντάνι, που σε άλλες συνθήκες θα ήταν απλά γραφικοί.
Τι για επιταγές δάνεια του Πούτιν ακούσαμε, τι για ΑΟΖ, τι για ΕΛ, τι για ψεκασμούς, τι για δολάρια, κλπ δεν λέγεται.
Την στιγμή, που πάνω απ’ όλα προείχε και προέχει η άμεση ενίσχυση της χώρας με την δανειακή βοήθεια, πριν παύσουν εντελώς οι εσωτερικές πληρωμές, πριν διακοπούν οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων, και επέλθει η κανονική πλέον χρεοκοπία της χώρας, όπου θα βασιλεύει το χάος, και οι εισαγόμενες φακές.
Βέβαια, αυτά για κάποιους είναι λεπτομέρειες, αφού όπως λέγανε τελευταία, εκτός από το ευρώ, και τη δραχμή, υπάρχει και το δολάριο!!!!!
Σώσον Κύριε τον λαόν σου δηλαδή.
Και βρέθηκαν αρκετοί, που πιστέψανε στις σαχλαμάρες, και γέμισαν τις τάξεις του παρδαλού αυτού κόμματος, λατρεύοντάς τον Καμένο ως Θεό, και κλείνοντας το μάτι ακόμη και στους Συριζαίους δραχμολάγνους, ζητώντας ομαδικές παραιτήσεις βουλευτών, προκειμένου να ολοκληρωθεί το χάος..
Εδώ, η πολιτική επιστήμη σηκώνει τα χέρια, και αναλαμβάνει η … ψυχιατρική.
Μα με τον μπούλη βρε παιδιά; Έλεος δηλαδή….
Και άντε, τους μπαχαλάκηδες και τους ανερμάτιστους δήθεν αριστερούς του ΣΥΡΙΖΑ τους καταλαβαίνω.
Άρνηση για την άρνηση, και γαία  και πυρί μιχθήτω, προκειμένου μέσα από το χάος να αναδυθεί το κόμμα τους, που τρέφεται με την ανασφάλεια, την παραβατικότητα, την λαθρομετανάστευση, και την μπαχαλοποίηση- διάλυση της κοινωνίας μας.
Αλλά και οι λεγόμενοι «νοικοκυραίοι»;
Πως γίνεται;
Δηλαδή θεωρούν τρελό τον Σαμαρά, που έκανε μια απαραίτητη στροφή και έναν χρήσιμο πολιτικό ελιγμό, αντιλαμβανόμενος την σκληρή πραγματικότητα, αλλά θαυμάζουν τον Καμένο, που εδώ πατάει και εκεί βρίσκεται;
Ήμαρτον….
Ας ελπίσουμε πως η φούσκα των Αν. Ελ. θα σκάσει ήρεμα, οι ψηφοφόροι του συγκεκριμένου κόμματος θα αντιληφθούν κι αυτοί με τη σειρά τους την πραγματικότητα, και όλα θα εξελιχθούν, αν μη τι άλλο, ομαλά.
Αλλιώς, καραδοκούν κάποιοι άλλοι ψεκασμένοι, σαφώς πιο επικίνδυνοι,  να αναλάβουν τα ηνία, κάποιοι δηλαδή που για αυτούς ο ψεκασμός μας δεν είναι συνομωμοσιολογία, αλλά δικαίωμα! 
Διότι είμαστε που είμαστε νεκροζώντανοι οικονομικά, μη μας καταντήσουν και κανονικά … ζόμπι.

Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου