16.5.13

Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο;


‘Ολοι ξέρουμε, ή έχουμε ακούσει ότι οι γυναίκες ζουν περισσότερο από ότι οι άνδρες.
Και όλοι έχουμε από μια θεωρία, ή από μια εξυπνάδα για αυτό.
Που πραγματικά οφείλεται όμως  αυτή η μακροζωία του θηλυκού φύλου;



Οι Ιάπωνες έχουν την απάντηση…


Σύμφωνα λοιπόν με μια νέα επιστημονική έρευνα από την μακρινή Ιαπωνία, για όλα φταίει (ή βοηθάει) το ανοσοποιητικό μας σύστημα, ανάλογα με το φύλο.
Βρέθηκε δηλαδή πως το ανοσοποιητικό σύστημα των ανδρών εξασθενεί πολύ πιο γρήγορα από αυτό των γυναικών, με αποτέλεσμα οι άνδρες να είναι πιο ευάλωτοι στις ασθένειες.
Όπως λένε οι επιστήμονες, αυτό ίσως να οφείλεται στο ότι οι καθαρά γυναικείες ορμόνες, όπως το οιστρογόνο, ενισχύουν καταλυτικά το γυναικείο ανοσοποιητικό σύστημα.
Οι ερευνητές πήραν δείγματα αίματος από 356 υγιείς άνδρες και γυναίκες, ηλικίας 20-90 χρόνων.
Περίμεναν να δουν τα λευκά αιμοσφαίρια να ελαττώνονται με την ηλικία, όπως γνώριζαν από παλιότερες έρευνες, και όντως αυτό είδαν.
Υπήρχε όμως και μια έκπληξη: Ανακάλυψαν πως τα δυο κύτταρα στα λευκά αιμοσφαίρια που συνδέονται με τις λειτουργίες του ανοσοποιητικού μας συστήματος (Τ και Β), εξασθενούν πολύ πιο γρήγορα στους άνδρες απ ότι στις γυναίκες.
Παράλληλα, οι άνδρες αντιμετωπίζουν ταχύτερη φθορά στα επίπεδα των δυο κυτοκίνων, οι οποίες βοηθούν τον οργανισμό στην αντιμετώπιση των ασθενειών.
Εν τω μεταξύ, ανακαλύφθηκε πως δυο άλλα είδη κυττάρων του ανοσοποιητικού αυξάνονται σε αριθμό με την πάροδο του χρόνου, με αυτά των γυναικών να αυξάνονται πολύ πιο γρήγορα από εκείνα των ανδρών!
Οπότε;
Ιδού η απάντηση στο αιώνιο «παράδοξο» οι γυναίκες να θάβουν τους άνδρες τους….

Απόδοση: S.A.
BBC 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου