27.9.13

Ροχαλητά στο κόκπιτ!



Απίστευτη ιστορία ανευθυνότητας δημοσιεύει ο βρετανικός Τύπος και αφορά σε μη κατονομαζόμενη αεροπορική εταιρία της χώρας.



Αεροσκάφος Airbus A330 που ταξίδευε από τη Ρωσία στη Βρετανία, πραγματοποίησε μεγάλο μέρος του ταξιδιού με τον αυτόματο πιλότο (τίποτα παράξενο μέχρι στιγμής), όμως, την ίδια στιγμή, οι δυο πιλότοι του αεροσκάφους είχαν πέσει για έναν υπνάκο!



Το αεροσκάφος ήταν γεμάτο από επιβάτες (περίπου 300), οι οποίοι, ευτυχώς δεν πληροφορήθηκαν με κάποιον τρόπο τα καθέκαστα, που θα τους είχαν πανικοβάλλει. Η σιωπή των επισήμων και η άρνηση να κατονομαστεί η αεροπορική εταιρία, εγείρει υποψίες ότι μπορεί να είναι και… πολύ μεγάλη.
Κάπου εδώ, όπως αποκαλύπτεται, ευθύνη φέρουν και οι υπεύθυνοι της εταιρίας. Όπως προκύπτει, οι δυο πιλότοι είχαν κοιμηθεί μόλις πέντε ώρες τα προηγούμενα δύο 24ωρα, κατά παράβαση κάθε κανόνα ασφαλούς αεροναυτιλίας…
Οι δυο πιλότοι είχαν συμφωνήσει να κοιμηθούν εκ περιτροπής, όμως, ο Μορφέας είχε άλλα σχέδια…

DefencePoint

ΥΓ-Το παραπάνω περιστατικό δεν πρέπει να είναι και τόσο σπάνιο όσο ίσως να νομίζουμε.
Σύμφωνα με τις στατιστικές που αναφέρει το Huffington Post: Το 43-54% των πιλότων που ερωτήθηκαν σχετικά σε Βρετανία, Νορβηγία και Σουηδία παραδέχτηκαν ότι έχει τύχει να κοιμηθούν κατά τη διάρκεια πτήσης.
Το ένα τρίτο από αυτούς μόλις ξύπνησε διαπίστωσε ότι κοιμόταν και ο συγκυβερνήτης!
Εξάλλου, πριν από κάποια χρόνια, ο σπαγγοραμένος ιδιοκτήτης της εταιρίας
Ryanair είχε ζητήσει επίσημα από την Παγκόσμια Πολιτική Αεροπορία να καταργηθεί η θέση του συγκυβερνήτη στα εμπορικά αεροσκάφη, αφού όπως είπε «δεν χρειάζεται».
Αιτιολογώντας την άποψή τους, τόνισε χαρακτηριστικά: «τη δουλειά του συγκυβερνήτη μπορεί κάλλιστα να την κάνει και μια αεροσυνοδός… αφού το μόνο που κάνει ο δεύτερος πιλότος είναι να σφαλιαρίζει τον πιλότο όταν αυτός κοιμάται στη φάση της προσγείωσης»!

S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου